Serie C Playoff: bajba kerülhet a Reggiana

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es idényének rájátszásában a kedd esti órákban játszották le a Serie C Playoff aktuális, negyedik körének első mérkőzéseit.

Az „országos kör” második fordulójában szereplő nyolc csapat öt oda-visszavágós párharcot vív egymással, miután az előző körből öt csapat jutott tovább, a három csoportmásodik pedig ebben a körben csatlakozott a playoff küzdelmeihez. Döntetlen esetén a visszavágót hazai pályán játszó, bajnokságban előrébb végző csapat jut tovább.

A “negyeddöntők” első mérkőzései közt három helyszínen az idegenben pályára lépő favorit került lépéselőnybe. A Palermo a Virtus Entella vendégeként aratott 2-1-es sikert Gregorio Luperini és Matteo Brunori második félidő eleji találataival. Ugyanilyen arányban nyert a most csatlakozó Catanzaro a Monopoli ellen, miután Pietro Iemmello duplájával fordították meg a mérkőzést. A szintén csoportmásodik Padova Cosimo Chiricó találatával múlta felül 1-0-ra az eddig szenzációsan menetelő Juventus U23 együttesét.

Ezzel szemben a FeralpiSaló Simone Guerra korai góljával 1-0-ra legyőzte odahaza a kései bekapcsolódása révén tétmeccset már csaknem egy hónapja nem játszó Reggiana gárdáját.

Az egyes párharcok visszavágóit pénteken, ill. szombaton rendezik.

A rájátszás lebonyolítását ebben az írásban ismertettük részletesen.

A Serie C Playoff keddi eredményei:

Virtus Entella-Palermo 1-2
FeralpiSaló-Reggiana 1-0
Monopoli-Catanzaro 1-2
Juventus U23-Padova 0-1