Serie C Playoff: a pontos program

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es alapszakaszának befejezése után eldőlt, hogy mely 28 csapat vesz részt a rájátszásban.

A három csoportot megnyerő csapatok automatikusan feljutottak a Serie B-be. Ezek idén a Bari, a Modena és a Südtirol csapatai lettek.

Az egyes csoportokból a másodiktól a tizedik helyig végző csapatok mérettetik meg magukat a playoff-ban, kivéve az A csoport, ahonnan a 11. helyezett is jogosultságot nyert a szereplésre. A második, a harmadik és a negyedik helyezettek annál később csatlakoznak a rájátszáshoz, minél jobb helyen végeztek a bajnokságban.

A Serie C Playoff menetrendje

Az első két fordulóban az egyes csoportokon belül zajlik a küzdelem. A továbbjutás mindkét körben egyetlen mérkőzésen dől el és döntetlen esetén a hazai pályán játszó, a bajnokságban előrébb végző csapat jut tovább. A második körben a csoportnegyedikek vagy az A csoport esetében az ötödik csatlakozik. Az első forduló meccseire május 1-jén, a másodikéra május 4-én kerülhet sor.

Csoportfordulók:

A csoport:

1. forduló:
Lecco-Pro Patria
Pro Vercelli-Pergolettese
Juventus U23-Piacenza

2. forduló:
A három továbbjutó + a Triestina (ők kapják a bajnokságban leghátrébb végző továbbjutót)

B csoport:

1. forduló:
Pescara-Carrarese
Ancona-Matelica-Olbia
Gubbio-Lucchese

2. forduló:
A három továbbjutó + a Virtus Entella (ők kapják a bajnokságban leghátrébb végző továbbjutót)

C csoport:

1. forduló:
Monopoli-AZ Picerno
Virtus Francavilla-Monterosi
Foggia-Turris

2. forduló:
A három továbbjutó + az Avellino (ők kapják a bajnokságban leghátrébb végző továbbjutót)

Országos fordulók:

Ezt követően az „országos kör” első fordulójában a csoportonként továbbjutó két-két (összesen hat) csapatot kiegészítik az egyes csoportok harmadik, valamint az A csoportból a negyedik helyezett is. A tíz csapat öt oda-visszavágós párharcot vív egymással, döntetlen esetén a visszavágót hazai pályán játszó, bajnokságban előrébb végző csapat jut tovább. Az első mérkőzések időpontja május 8., a visszavágóké május 12. lesz.

Az így állva maradt öt együtteshez csatlakozik az egyes csoportok három darab második helyezettje az országos kör második fordulójában (ami tulajdonképpen a negyeddöntőnek felel meg), melyet május 17-én és 21-én rendeznek.

Országos kör, 1. forduló:
az előző körök hat továbbjutója + FeralpiSaló, Renate, Cesena, Palermo

Országos kör, 2. forduló:
az előző kör öt továbbjutója + Padova, Reggiana, Catanzaro

Ezt követően pedig négy csapat marad állva a „négyesdöntőre”, oda-visszavágós párharcokkal döntik el a továbbjutás és végül a feljutás sorsát. Továbbra is a visszavágót mindig az előrébb végző, kiemelt csapat játssza otthon, amelynek az összetett döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

Négyesdöntő:

Elődöntő:
az előző kör két-két továbbjutója

Döntő:
az elődöntő két továbbjutója

Az elődöntőkre május 25-én és 29-én kerülhet sor, míg a feljutásról döntő finálé mérkőzéseinek időpontja június 5. és június 12. lesznek.