Serie B: Teljessé vált a feljutók névsora

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Kialakult a Serie A jövő évi mezőnye a másodosztály playoff fináléjának lezárultával. A Cremonese ugyan mindkét mérkőzésen veszélyesebben futballozott ellenfelénél és emellett labdabirtoklási fölénye is volt, de ez is kevésnek bizonyult. A párharc egyetlen gólját a veterán Christian Gytkjaer szerezte, amellyel az élvonalba juttatta csapatát. Az elmúlt nyáron a Monzától szerződtetett dán játékosnak komoly érdemei vannak a feljutás kiharcolásában, az alapszakaszban ugyanis 11 találatig jutott, bár a playoffban ez volt az egyetlen találata, de alighanem a legfontosabb.

Venezia 1-0 Cremonese

A feljutók: Parma, Como, Venezia

A Venezia csapatáról már esett szó, de nem mehetünk el szó nélkül a másik két élvonalba jutott csapat mellett sem. Az egykor szebb napokat megélt Parma gyakorlatilag dominálta az egész szezont és az évad túlnyomó részét az élen töltve simán jutott fel. Három esztendőt követően, tehát a következő szezonnak ismét a legjobbak között vághat neki a Ducali, abban bízva, hogy ezúttal hosszabb távon is megragadhat a nagyok között, mint legutóbb. Akkor három esztendőt követően utolsó helyen búcsúzott az élvonaltól.

Végül essen szó a Como csapatáról is, amely túlzás nélkül a poklok-poklát járta meg, amióta 2003-ban búcsúzott a Serie A-tól. A klub azóta csődbe ment, megjárta Serie D-t is, valamint az amatőr ligát, míg végül visszajutott a legjobbak közé idén. A Como kéz a kézben érkezett a Parmaval a Serie B-be három esztendővel ezelőtt, csak míg a Parma az első osztályból, addig a Como a harmadosztályból csatlakozott a Serie B mezőnyéhez. Az olasz tulajdonosi háttérrel rendelkező klubok leggazdagabbikaként vélhetően nem jelent majd problémát megfelelően megerősíteni a keretet.

A visszaesők: Salernitana, Frosinone, Sassuolo

A Frosinone egy, a Salernitana három, a Sassuolo pedig tizenegy esztendőt követően tér vissza a Serie B-be.

A Salernitana minden évben a kiesés elkerüléséért vívott harc aktív résztvevője volt, idén viszont ez a csapat abszolút kilógott lefelé a Serie A mezőnyéből.

A Frosinone újoncként nem tudott megragadni az élvonalban, dacára annak, hogy jónéhány komoly tehetséget behúzott kölcsönbe az idei évre.

Ami pedig a Sassuolot illeti, a rengeteget hiányzó Domenico Berardi nélkül ez a csapat valahogy nem működött. Tizenegy zsinórban a legjobbak között töltött évet követően tehát távozik a Sassuolo is. Ezen esztendők alatt három alkalommal is sikerült a top 10-ben zárni, sőt a nemzetközi kupaszereplésbe is belekóstolhatott az együttes. Emellett a csapat végig stabilan a középmezőnyben tartózkodott a 11 év alatt, hiszen csupán debütáló szezonjában állt közel a kieséshez.