Serie B: Megvolt az első ütésváltás a playoutban, kialakultak a playoff elődöntői

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Elérkeztünk az utolsó kérdések lezárásához a Serie B 2023-2024-es szezonjában.

Playoff:

A feljutásért hat csapat maradt versenyben. A negyeddöntők folyamán a Palermo a Sampdoria ellen, míg a Catanzaro a Bresciaval szemben lépett ringbe. A Palermo hőse a 23 esztendős francia, Salim Diakité volt, aki duplájával megpecsételte az Andrea Pirlo vezette Sampdoria sorsát. A másik mérkőzés drámai végjátékot hozott a Catanzaro és a Brescia között.

A Brescia kétszer is vezetést szerzett, de a Catanzaro mindkétszer felállt, ráadásul a 96. percben sikerült hosszabbításra menteni a mérkőzést. Ez a lélektani előny pedig továbbvitte a Catanzarot, mivel a hosszabbítás mindkét félidejének végén elért egy újabb találatot, így velük vált teljessé az elődöntő mezőny, ahol a Venezia és a Cremonese csatlakozik hozzájuk.

Catanzaro 4-2 Brescia hosszabbítás után

Palermo 2-0 Sampdoria

Az elődöntő párosítása

Palermo – Venezia Május 20. 20:30, visszavágó Május 24. 20:30

Catanzaro – Cremonese Május 21. 20:30, visszavágó Május 25. 20:30

Playout:

A kiesés elkerüléséért a Bari és a Ternana küzd meg egymással egy oda-visszavágós párharc keretein belül. Egy kihagyott büntetővel nyitott a Ternana. A második félidőben a Bari vezetést szerzett, azonban erre volt a vendégeknek válasza. A döntetlen azt jelenti, hogy semmi nem dőlt még el, így néhány nap múlva komoly izgalmak várnak a semleges szurkolókra és a két csapat szimpatizánsaira is.

Bari 1-1 Ternana

A visszavágót május 23-án rendezik 20:30-tól