Serie B: Lezárult a bajnoki cím kérdése, a záró fordulóra maradt a döntés az ezüstről, kiesett a FeralpiSaló is – 37. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 37. fordulójának mérkőzéseit vasárnap bonyolították le.

A döntetlenek dominálták a Serie B aktuális szezonjának utolsó előtti fordulóját. Hat mérkőzés zárult így és ezzel biztossá vált a feljutás mellett a bajnoki cím is a Parmanak. A Como döntetlenjének köszönhetően a FeralpiSalót végleg kiejtő Venezia még reménykedhet az automatikus feljutást érő második hely megszerzésében. Papíron a Como helyzete kedvezőbb már csak a pontelőny miatt is, de az ő ellenfelük a már tét nélkül játszó Cosenza lesz, míg a Venezia az ellen a Spezia ellen lép pályára, akik ugyan jelen pillanatban bennmaradó helyen állnak, de még nincs bebiztosítva a jövő évi Serie B tagságuk. Kialakult emellett a playoff mezőnye is. Utolsó két csapatként a Sampdoria és a Brescia biztosította részvételét. Azonban a rájátszás mezőnye a második hely kérdése miatt még nem végleges.

A Serie B 37. fordulójának eredményei:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B tabellája a 37. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 37. fordulójának legjobb 11-e:

Pissardo (Bari); Molina (Südtirol), Lucchesi (Ternana), Pergreffi (Modena), Elia (Spezia); Sohm (Parma), Caligara (Ascoli); Tutino (Cosenza), Moncini (Brescia), Pohjanpalo (Venezia), Esposito (Sampdoria)