Serie B: A Brescia a negyedik kieső, kialakult a playoff döntőjének párosítása – playoff, playout

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Drámai végjáték után esett ki a Brescia

Brescia, vagy Cosenza? Ez volt a kérdés a bennmaradásért vívott küzdelemben. A nagyobb nyomás a bresciai együttes vállán volt, tekintve, hogy egy gólos hátrányt kellett ledolgozzanak. A hazai csapat hátránya tudatában irányította a mérkőzést, sokkal több lehetőséget dolgozott ki, ami góllá is érett. Azonban a 95. percben jött a dráma. A Cosenza Meroni góljával kiharcolta a bennmaradást. Mindez azt jelenti, hogy a Cosenza megőrizte Serie B-s tagságát, míg a Brescia 38 év után kénytelen lesz a harmadik vonalban szerepelni a közvetkező szezonban.

Brescia – Cosenza 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Bisoli (74.), ill. Meroni (90+5.)

A Bari és a Cagliari küzdhet meg a harmadik feljutó helyért

A sokak ellenszenvét kiváltó szabály jelentette a Südtirol menetelésének végét. A tiroli csapat és a Bari ugyanis oda-vissza egy góllal győzte le a másikat, az összesítésben kialakult döntetlen pedig a Bari jobb alapszakaszbeli helyezésének köszönhetően a Kakasok továbbjutását eredményezte.

Az első mérkőzés hosszabbításában Rover góljával a tiroliak előnybe kerültek. A második összecsapáson viszont a kaput sem tudták eltalálni, így a Bari emberhátránya dacára Benedetti góljával vezetést szerzett és ezzel tovább is jutott a döntőbe.

Südtirol – Bari 1-0 (0-0)

Gólszerző: Rover (90+2.)

Bari – Südtirol 1-0 (0-0)

Gólszerző: Benedetti (70.)

Kiállítva: Ricci (45+3.)

Továbbjutott a Bari a tabellán elfoglalt jobb helyezésének köszönhetően.

A másik elődöntőben a Cagliari és a Parma csapott össze.

E két összecsapás is hozott egy komoly fordulatot. Az odavágón a parmaiak nagyon nyeregbe kerültek, mert már félidőben két góllal vezettek és ekkor úgy tűnt, nincs veszélyben a továbbjutás. A második félidőben azonban csereként pályára lépett Zito Luvumbo és az ő beállása meghozta a szárdok számára a remélt fordulatot.

Luvumbo duplázott és mellette a gólkirály Lapadula is betalált büntetőből, így sikerült megfordítani a mérkőzést. Újabb fordulat a párharcban már nem következett be. A visszavágón érintetlenek maradtak a hálók, ez pedig azt jelenti, hogy a szardíniai csapat megküzdhet a feljutásért a Barival.

Cagliari – Parma 3-2 (0-2)

Gólszerzők: Luvumbo (68., 89.), Lapadula (85.- büntető), ill. Benedyczak (10.), Sohm (26.)

Parma – Cagliari 0-0 (0-0)

Egyetlen megválaszolatlan kérdés maradt a folytatásban. A Cagliari, vagy a Bari kezdheti az őszt az élvonalban. Erre a választ szintén két mérkőzés után kapjuk majd meg.

Íme a döntő sorsolása:

Cagliari – Bari Június 8.

Bari – Cagliari Június 11.