Serie B: Lépéselőnyben a Cosenza, tovább tart a tiroli csoda, elődöntős a Cagliari is – playoff, playout

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Ugyan a Serie B-vel kapcsolatos kérdések legtöbbjére már választ kaptunk, azonban az utolsó kieső, illetve feljutó hely még gazdára vár. A Cosenza és a Brescia oda-visszavágós párharcban hivatott eldönteni a bennmaradást, ugyanakkor a playoffból való továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Playout

A Brescia ugyan elég komoly hajrába kezdett a bajnokság vége felé, azonban a biztos bennmaradáshoz ez is kevés volt, így a Cosenza csapata várt rá az utolsó nagy feladat előtt. Az előzmények alapján a bresciai továbbjutás tűnt valószínűbbnek, tekintve hogy ők zárták jobb formában a bajnokságot. Emellett pedig nem szenvedtek vereséget a pontvadászat soros aktuális ellenfelükkel szemben.

A játék képe alapján viszont a Cosenza gólokkal is nyerhetett volna. A mindössze 19 esztendős Marco Nasti találata jelentette az Oroszlánok vesztét. Az egy gólos vereség a Brescia számára ugyan nehézzé, de nem reménytelenné tette a visszavágót.

Cosenza – Brescia 1-0 (0-0)

Gólszerző: Nasti (70.)

Playoff

A playoff során előbb Tirolra, aztán Szardínia szigetére figyelhettünk. SüdtirolReggina és CagliariVenezia párharcokra került sor.

Itt már úgymond egy lövése volt a csapatoknak, javítási lehetőség ugyanis a lebonyolítási rendszer miatt nincs. A Südtirol abszolút újoncként küzd az álmok életben tartásáért, ehhez pedig a Reggina testén keresztül vezetett az út. Kettős érzelmekkel vághatott neki Bisoli csapata a calabriaiak elleni csörtének. Legutóbb ugyan győztek soros ellenlábasuk ellen, viszont a bajnokságban elszenvedett legsúlyosabb vereségük is a Regginához köthető.

A tiroli csoda azonban folytatódott. Ez elsősorban a veterán Poluzzi kapusnak, valamint a gyilkos tiroli helyzetkihasználásnak volt betudható. Az újonc egyetlen kaput eltaláló lövésével végezte ki Inzaghi sok lehetőséget elpuskázó csapatát. Tirolban tovább álmodozhatnak, míg az Inzaghi család nem találkozik a Serie A-ban, hacsak Filippo Inzaghit nem viszi el egy élvonalbeli csapat

A Cagliari pedig azt a Veneziát fogadta, akik ellen egy gól nélküli döntetlen mellett egy nagy vereségre futotta idén. Az utóbbi hetek formája viszont bizakodásra adhatott okot Szardínián. A szárdok ezúttal remek játékkal és Lapadula hathatós közreműködésével túlléptek a Venezia csapatán.

Südtirol – Reggina 1-0 (0-0)

Gólszerző: Casiraghi (89.)

Cagliari – Venezia 2-1 (2-0)

Gólszerzők: Lapadula (14., 18.), ill. Pierini (52.)

A folytatás

Playout visszavágó

Brescia – Cosenza Június 1.

Playoff elődöntők

Südtirol – Bari Május 29.

Bari – Südtirol Június 2.

Cagliari – Parma Május 30.

Parma – Cagliari Június 3.

Az elődöntők már oda-visszavágós formátumban kerülnek megrendezésre, ahogy később a finálé is.