Serie B: Stílusosan legnagyobb riválisa ellen biztosította be első helyét a Frosinone, búcsúzik a Benevento és a Spal – 37. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 37. fordulójának mérkőzéseit szombaton bonyolították le.

Bajnok a Frosinone

Az utolsó előtti fordulóra maradt az idei Serie B szezon csúcs rangadójának második felvonása. A Frosinone és a Genoa ütközetének ráadásul még komoly tétje is volt, mivel a Grifoni győzelem esetén teljesen nyílttá tette volna az utolsó játéknapra a bajnoki címért folytatott küzdelmet. Jól is kezdődött Gilardinoék számára az összecsapás, a vezetés megvolt, azonban Bani első félidő közepén begyűjtött piros lapja gyakorlatilag döntő jelentőségű volt. Grosso csapat élt az eséllyel, amit ez a kiállítás nyújtott és bebiztosította bajnoki címét. Nehéz meccsen van túl a most már biztosan harmadik Bari is. A meglehetősen kaotikus helyzetben lévő Reggina rendesen megnehezítette a Kakasok dolgát, de végül Bariban maradt mindhárom pont.

A zárónapra maradt a döntés a 4.-6. helyeket illetően. Jelenleg a 4. helyet a Südtirol birtokolja, akik a kiesés elől menekülő Cittadella elleni döntetlennel továbbra is tartják a playoff elődöntőre feljogosító pozíciót. Zsinórban harmadik sikerét érte el a Cagliari. Ugyan nem volt sima a Palermo elleni mérkőzés, de a szoros győzelem sokat érhet az utolsó forduló előtt. A Rosanero ezzel a vereséggel a 8. helyről várhatja az utolsó fordulót. Győzött a Parma is és ezzel az is eldőlt, hogy a Spal a Serie C küzdelmeiből veheti ki a részét az előttünk álló idényben. A ferrarai csapat vesztét egy büntető okozta.

Győzelme ellenére kiesett a Benevento, bőven maradt még nyitott kérdés a záró fordulóra

Ugyan a Benevento végre elkönyvelhetett egy győzelmet, de a Modena elleni sikerrel együtt is biztossá vált a búcsú a Boszorkányok számára. Az utolsó helyen álló együttes a 38. körben ugyan pozícióján még javíthat, de a kiesést már nem kerülheti el. A Perugia ellen folytatta fantasztikus sorozatát a Venezia. A velencei csapat gólzáporos találkozón gyűjtött újabb három pontot és a sorozatos győzelmeknek köszönhetően immár a feljutásért harcol a kiesés elkerülése helyett. A 7. helyről várhatja a véghajrát. Megőrizte esélyét a playoffra a Como is. A csapat a Ternana felett diadalmaskodott hátrányból fordítva. Ugyan rendkívül szerencsésen kellene számukra alakulniuk a dolgoknak, de pontszámban még meglehet Fabregaséknak a playoff.

Ezúttal csupán néhány percet kapott Nagy Ádám a Pisa színeiben, csapata pedig döntetlent játszott a Brescia ellen. A Brescia feltámadása úgy fest arra volt elég, hogy legalább a playouton megmaradjon az esély a bennmaradás kiharcolására. Nagy Ádámék viszont kicsúsztak a legjobb nyolcból. Végezetül döntetlent ért el egymás ellen az Ascoli és a Cosenza. A vendégek egyetlen kaput eltaláló lövése elég volt az egy ponthoz Ascoliban, ez a lövés már a második percben célt ért.

Sok kérdés ugyan már eldőlt, de még mindig lesz bőven izgalom a záró fordulóban.

Péntek este véget ér a 2022-23-as bajnokság

A forduló rangadója egyértelműen a Genoa-Bari összecsapás lenne, azonban igazából tétje már egyik csapat számára sincs ennek a rangadónak. Így a legkomolyabb összecsapásnak a Parma-Venezia rangadó ígérkezik.

A Serie B 37. fordulójának eredményei:

Venezia – Perugia 3-2 (2-0)

Gólszerzők: Pierini (26.), Carboni (42.), Ellertsson (60.), ill. Luperini (64.), Casasola (78.- büntető)

Kiállítva: -., ill. Casasola (90.)

Südtirol – Cittadella 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Odogwu (69.), ill. Antonucci (47.)

Spal – Parma 0-1 (0-0)

Gólszerző: Vazquez (75.- büntető)

Como – Ternana 3-1 (0-1)

Gólszerzők: Vignali (62.), Da Cunha (70.), Chajia (77.), ill. Favilli (32.- büntető)

Kiállítva: -., ill. Agazzi (68.)

Cagliari – Palermo 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Deiola (25.), Lapadula (64.), ill. Segre (16.)

Kiállítva: -., ill. Marconi (56.)

Brescia – Pisa 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Bisoli (53.), ill. Masucci (79.)

Benevento – Modena 2-1 (2-1)

Gólszerzők: Ciano (30.), Foulon (45+2.), ill. Diaw (19.)

Bari – Reggina 1-0 (1-0)

Gólszerző: Folorunsho (45.)

Ascoli – Cosenza 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Buchel (36.), ill. D’Orazio (2.)

Kiállítva: -., ill. Vaisanen (90+4.)

Frosinone – Genoa 3-2 (2-1)

Gólszerzők: Mazzitelli (29.), Boloca (45+1.), Borrelli (77.), ill. Badelj (14.), Gudmundsson (90+2.)

Kiállítva: -., ill. Bani (27.)

A Serie B aktuális állása a 37. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 36. fordulójának legjobb 11-e:

Elia Caprile (Bari); Francesco Vicari (Bari), Andrea Carboni (Venezia), Matteo Cotali (Frosinone); Daniel Boloca (Frosinone), Jacopo Segre (Palermo), Marcel Buchel (Ascoli), Mirko Antonucci (Cittadella); Gaetano Masucci (Pisa), Moutir Chajia (Como), Nicholas Pierini (Venezia)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

20 gólos: Gianluca Lapadula (Cagliari)

18 gólos: Joel Pohjanpalo (Venezia)

16 gólos: Walid Cheddira (Bari), Matteo Brunori (Palermo)