Serie B: Megvan az első feljutó, nem született gól a forduló rangadóján, Pohjanpalo-parádé – 35. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 35. fordulójának mérkőzéseit vasárnap és hétfőn bonyolították le.

Feljutott a Frosinone, nem hozott gólt a forduló rangadója

A Serie B 35. fordulója után vélhetően a Frosinone szurkolói a legboldogabb drukkerek voltak Olaszország-szerte, Mivel nemcsak a Reggina felett aratott győzelemnek örülhettek, hanem annak is hogy a csapat négy év után hivatalosan is az élvonalban folytathatja augusztustól. Ezzel együtt a bajnoki cím felé is tettek egy hatalmas lépést ezzel a sikerrel. Nem bírt egymással a forduló rangadóján a Genoa és a dobogóról egyre inkább lemaradni látszó Südtirol. A gól nélküli döntetlen azt jelenti, hogy a Grifoni lemaradása a második helyen ismét négy pont, míg az újonc vélhetően nagyot kell majd küzdjön legalább a negyedik hely megtartásáért. A tiroliak már öt mérkőzés óta képtelenek nyerni, legutóbbi négy összecsapásukon pedig gólképtelen maradt a csapat. Némi meglepetésre nem tudta behúzni a győzelmet a bennmaradásért küzdő Cittadella ellen a Bari. A pontosztozkodás azt jelenti, hogy a Kakasok továbbra is magabiztos előnnyel állnak a dobogó legalsó fokán, ellenfelük pedig az utolsó bennmaradást érő helyen tartózkodnak.

Hármas harc kezd kibontakozni a negyedik és a hatodik hely között. Ternana elleni sikerével a Cagliari harmadik belépőként csatlakozott a negyedik helyre aspiráló csapatok közé. Eközben a Parma viszont nem tudta begyűjteni mindhárom pontot, dacára a félidei kétgólos előnynek. Balogh Botond végig játszotta a találkozót. A továbbra is liga utolsó Benevento azonban a második játékrészben ledolgozta hátrányát. Ezzel együtt is a Boszorkányok kiesése a soron következő fordulóban matematikailag is biztossá válhat.

Hatalmasat hajrázik a Brescia, megjósolhatatlan, hogy kié lesz a 7.-8. hely

Ismét vereséget szenvedett a korábban már említett Reggina mellett a Pisa is. Az Ascoli vendége volt a Nagy Ádámot ezúttal piros lapos eltiltás miatt nélkülöző csapat. ez a vereség azt jelenti, hogy hatalmas a népsűrűség a playoff helyekért vívott csatában. A továbbra is hetedik pisaiak és 14. helyezett Ternana között ugyanis mindössze három pont a differencia. Ezekért a playoff helyekért küzd a Como és a Palermo is. A felnőtt pályafutása első gólját jegyző Alessio Buttaro góljával ugyan a Rosanero vezetett, de Cerri büntetőjével végül döntetlennel ért véget a találkozó. Elképesztő formában a Venezia, amely ezúttal a feljutásra még szintén esélyes Modena csapatát gyakorlatilag beledöngölte a gyepbe. Külön kiemelendő a velenceiek finn támadója, a frenetikus szezont futó Joel Pohjanpalo. A támadó mesternégyesével üldözőből az első számú gólkirály-jelöltté lépett elő ezen a hétvégén.

Ami a kieső zónát illeti, fejvesztve menekül a Brescia csapata, amely a Cosenza legyőzésével a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot begyűjtve már pontszámban beérte legyőzött riválisát és a még bennmaradást érő pozícióban tanyázó Cittadellát. Tekintve, hogy a folytatásban a Brescia, három olyan csapattal találkozik (Parma, Pisa, Palermo), akik még érintettek a feljutásért vívott harcban, még így sem lesz egyszerű dolga feljebb kapaszkodni az együttesnek. Végezetül a Spal és a Perugia kiesési derbije zárja a sort. Nem bírt egymással a két csapat ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is kieső helyen tartózkodnak. A remi egyik félnek sem volt megfelelő eredmény.

Eldőlhet néhány kérdés a 36. fordulóban

Pénteken Perugiában kezdődik a 36. forduló, ahol a hazaiak az életben maradásért, ellenfelük a Cagliari a 4. helyért küzd majd. A feljutás után akár bajnoki címét is biztossá teheti a Frosinone, ehhez győzniük kellene Pisában és mellette a Genoa nem nyerhet az Ascoli ellen. Emellett az első kieső kilétére is fény derülhet. Amennyiben a Benevento nem tud nyerni a Cittadella otthonában és a Brescia, illetve a Cosenza akár csak egy pontot szerez biztossá válik a Boszorkányok kiesése.

A Serie B 35. fordulójának eredményei:

Spal – Perugia 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Moncini (62.- büntető), ill. Casasola (12.)

Cagliari – Ternana 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Deiola (4.), Zappa (60.), ill. Partipilo (12.)

Kiállítva: -., ill. Diakite (90+4.)

Como – Palermo 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Cerri (33.- büntető), ill. Buttaro (18.)

Südtirol – Genoa 0-0 (0-0)

Brescia – Cosenza 2-1 (0-0)

Gólszerzők: Adryan (55.), Cistana (60.), ill. D’Orazio (89.)

Benevento – Parma 2-2 (0-2)

Gólszerzők: Ciano (48.), Acampora (86.), ill. Benedyczak (7.), Man (42.)

Kiállítva: -., ill. Cobbaut (83.)

Bari – Cittadella 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Benedetti (51.), ill. Maistrello (84.)

Ascoli – Pisa 2-1 (0-0)

Gólszerzők: Mendes (53.), Marsura (73.), ill. Masucci (82.)

Venezia – Modena 5-0 (1-0)

Gólszerzők: Pohjanpalo (32., 54., 72., 79.- büntető), Zampano (82.)

Frosinone – Reggina 3-1 (2-0)

Gólszerzők: Borrelli (31.), Insigne (42.- büntető), Caso (57.), ill. Hernani (51.)

Kiállítva: -., ill. Cionek (41.)

A Serie B aktuális állása a 35. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 35. fordulójának legjobb 11-e:

Enrico Alfonso (Spal); Alessio Buttaro (Palermo), Giovanni Zaro (Südtirol), Andrea Cistana (Brescia), Francesco Zampano (Venezia); Alessandro Deiola (Cagliari), Gennaro Acampora (Benevento), Leonardo Benedetti (Bari); Giuseppe Caso (Frosinone), Joel Pohjanpalo (Venezia), Pedro Mendes (Ascoli)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

17 gólos: Joel Pohjanpalo (Venezia), Gianluca Lapadula (Cagliari)

16 gólos: Walid Cheddira (Bari)

15 gólos: Matteo Brunori (Palermo)