Serie B: Kialakulóban a dobogósok mezőnye, óriási harc várható a playoff helyekért – 34. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 34. fordulójának mérkőzéseit péntektől vasárnapig bonyolították le.

Döntetlen a rangadón, dörzsölheti a tenyerét a Genoa

Egyre kiélezettebbé válik a helyzet a tabellán, ami a bajnok címért folyó küzdelmet illeti. Pokolian izgalmas végjáték elé nézünk az előttünk álló hetekben, mert a playoff helyekért is óriási a tülekedés, ugyanis a hatodik helyezett Cagliari és a nemrég még kiesőjelölt 14. pozícióban tanyázó Venezia között csupán hat pont a különbség.

A forduló rangadóján látogatott a Frosinone otthonába a Südtirol. A hazaiak több lehetőséget dolgoztak ki ellenfelüknél azonban igazán hatékony egyik csapat sem volt ezen a mérkőzésen, így egy gól nélküli döntetlenbe torkollott az összecsapás. Ez viszont további felzárkózási esélyt jelentette a Genoa számára. A Grifoni a Cittadella vendége volt és bár már az első félidő végén emberelőnybe került a bajnoki címre hajtó gárda, ez nem igazán látszott a pályán. A második játékrészben azonban csak megszületett a mérkőzés egyetlen találata. Ez pedig azt jelenti, hogy Gilardino csapatának lemaradása immáron mindössze két pont az éllovas mögött. Biztosabbá tette harmadik helyét a Bari. A Pisa csapatában Nagy Ádám kezdett, majd a tizenharmadik percben Colombo játékvezető azonnali piros lappal büntette. Néhány percre rá azonban tizenegyesből mégis a Pisa jutott előnyhöz, de a Kakasok még félidőben egyenlítettek és a mérkőzés végén büntetőből a győzelmet is megszerezték. A mérkőzést pedig egy második pisai piros lap zárta le.

Összesűrűsödött a mezőny a playoff helyekért

Egyre feljebb kúszik a tabellán a Parma, amely ezúttal rangadót nyert a Cagliari ellen. Balogh Botond hosszú idő után végre ismét a kezdőben kapott helyet és a 73. percben állt be helyette a mérkőzés nyerőember, Man. A végén a Parmanak még Mihaila kihagyott büntetője is belefért. Eldurvult a vége a Reggina és a talán még időben észbe kapó Brescia összecsapásának. A hosszabbítás perceiben pillanatok alatt villant három piros lap. A találkozót a Brescia nyerte, amely így karnyújtásnyira került a bennmaradást érő helytől, a calabriaiak pedig gyakorlatilag hat pontot buktak, mivel szövetségi döntés értelmében három pont levonással sújtották őket. Így a Reggina a nyolcadik pozícióban található. A nemrég még a kieső zónához tartozó Venezia négyet vágott a Ternana otthonában. Ráadásul még egy tizenegyest is elhibáztak. Ezzel a velenceiek mindössze négy pontra vannak attól, hogy osztályozót játszhassanak a feljutásért.

Döntetlen született a Como és az Ascoli találkozóján. A mérkőzésen három büntető is megítélésre került, azonban Cerri az egyiket elhibázta, így nem tudta a három pontot otthon tartani a Como. Nem tudott győzni a Palermo sem az immáron sereghajtó Benevento ellen. Bár a 95. percben úgy tűnt megvan a három pont a Rosaneronak, azonban a VAR közbeszólt, így maradt a döntetlen. A végére maradt két gól nélküli döntetlen, ugyanis sem a Modena és a Spal, sem a Perugia és a Cosenza nem bírt egymással és egyikük sem szerzett gólt. Ráadásul a Cosenza oldalán is villant a piros.

Vasárnap kettő, hétfőn nyolc mérkőzéssel jön a 35. forduló

Azt előttünk álló játéknap legkomolyabb párosítása kétségkívül Südtirol-Genoa összecsapás. A listavezető a Regginát fogadja, míg a kieső zónában Brescia-Cosenza mérkőzés lesz.

A Serie B 34. fordulójának eredményei:

Reggina – Brescia 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Bouah (77.), ill. Mangraviti (12.), Rodriguez (73.)

Kiállítva: Pierozzi (90+8.), ill. Rodriguez (90+5.- pályán kívül), Ndoj (90+8.)

Perugia – Cosenza 0-0 (0-0)

Kiállítva: -., ill. Marras (86.)

Parma – Cagliari 2-1 (0-1)

Gólszerzők: Vazquez (63.- büntető), Man (78.), ill. Lapadula (33.)

Modena – Spal 0-0 (0-0)

Frosinone – Südtirol 0-0 (0-0)

Como – Ascoli 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Cerri (90+2.- büntető), ill. Dionisi (69.- büntető)

Cittadella – Genoa 0-1 (0-0)

Gólszerző: Gudmundsson (71.)

Kiállítva: Giraudo (43.), ill. -.

Palermo – Benevento 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Sala (11.), ill. Farias (28.)

Ternana – Venezia 1-4 (0-3)

Gólszerzők: Capanni (80.), ill. Carboni (22.), Pohjanpalo (33.), Ellertsson (45.), Cheryshev (73.)

Pisa – Bari 1-2 (1-1)

Gólszerzők: Torregrossa (18.- büntető), ill. Esposito (36.), Antenucci (90.- büntető)

Kiállítva: Nagy (13.), Caracciolo (90+6.), ill. -.

A Serie B aktuális állása a 34. forduló után:

(Fotó: Lega B Facebook)

A Serie B 34. fordulójának legjobb 11-e:

Giacomo Poluzzi (Südtirol); Pietro Martino (Cosenza), Antonio Pergreffi (Modena), Massimiliano Mangraviti (Brescia); Vittorio Parigini (Como), Mikael Egil Ellertsson (Venezia), Daniel Boloca (Frosinone), Marco Sala (Palermo); Diego Farias (Benevento), Sebastiano Esposito (Bari), Dennis Man (Parma)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

17 gólos: Gianluca Lapadula (Cagliari)

16 gólos: Walid Cheddira (Bari)

15 gólos: Matteo Brunori (Palermo)