Serie B: A Genoa kivételével a teljes élmezőny botlott a döntetlenek fordulójában – 33. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 33. fordulójának mérkőzéseit péntektől vasárnapig bonyolították le.

A Genoa a forduló nagy nyertese

A mögöttünk hagyott hétvégén hat helyszínen is döntetlent láthattak a stadionokba kilátogató nézők. Ebből a remiparádéból alaposan kivette a részét az élmezőny is, ahol egyedüliként a Genoa volt képes megnyerni mérkőzését. Legrosszabbul pedig a Südtirol járt, akiknek még az egy pont begyűjtése sem sikerült.

Szardínia szigetére látogatott az elmúlt időszakban hanyatló formát mutató éllovas, a Frosinone. A Cagliari személyében a Serie B döntetlen királya várt a listavezetőre. Bár a vendégek veszélyesebben futballoztak, de gólt nem sikerült szerezniük, így gól nélkül zárult az összecsapás. A szárdok így már 15. döntetlenjüket érték el ebben a szezonban, ami a legtöbb a teljes mezőnyt tekintve, míg bajnokaspiráns vendégük legutóbbi öt mérkőzésükből csupán egyet tudtak megnyerni. Ismét faragott ezáltal hátrányából a Genoa, amely hazai pályán győzte le simán a Perugia csapatát. A vendégek a kaput sem találták el a 90 perc során, így a Rossoblú négy pontra csökkentette lemaradását a második helyen. A vendégek helyzetén pedig nem javított az újabb vereség, amely zsinórban a harmadik volt és egyedüliként mondhatják el magukról a mezőnyt tekintve, hogy ilyen hosszú sorozatot tudhatnak magukénak vesztes meccsekből.

Zsinórban másodszor kapott ki a Südtirol. Az, hogy csak egy hajrában kapott góllal lett 1-0 a vége az Ascoli javára, a játék képe alapján rendkívül hízelgő az újoncra nézve, ugyanis szinte csak egy csapat volt a pályán a hazaiak személyében. Nem indult jól a Bari számára sem a Como elleni találkozó, ugyanis az első félidő közepe tájékán már két gólos hátrányban voltak. Azonban a második játékrészt keretbe foglalva, az elején és a végén 1-1 gólt szerezve döntetlenre mentették az állást. Az elmúlt időszakban kissé magára találó Reggina sem tudott győzni. Bár a Benevento otthonában sokáig vezettek, a hajrában azonban kicsúszott a kezükből a győzelem, így ezúttal egy pontnak örülhettek. Hasonlóan járt a Parma is, annyi különbséggel, hogy Buffonék nem vezettek a mérkőzésen és egy gyors gólváltás eredményezte az x-et a Modena otthonában.

A Palermo legyőzésével nyert nagyot a Venezia

Ahogy a tabella elején a Genoa, úgy a hátsó traktusban a Venezia volt a forduló nagy nyertese. Bár már öt perc után hátrányban volt a csapat a Palermo ellen, de sikerült a maguk javára fordítani a mérkőzést és gólzáporos találkozón győztek. Szintén vereséget szenvedett az ezúttal is Nagy Ádámmal kezdőként felálló Pisa is. Ugyan gyorsan sikerült vezetést szerezni, de a Ternana fordított és otthon tartotta a három pontot.

Kiesési rangadót vívott a Spal és a Brescia. Egy perc sem kellett a ferrarai vezető gólhoz. A vendégek végig rohantak az eredmény után és végül egy pont lett a jutalmuk. Ez az eredmény viszont igazából egyik fél helyzetén sem javított érdemben. Végezetül a Cosenza fogadta a Cittadella csapatát. Szintén a kiesés elkerüléséért harcol mindkét csapat. Ellenben a végeredmény, azaz a döntetlen itt sem változtatott a két együttes helyzetén.

Az éllovashoz látogat a Südtirol

Pénteken kezdetét is veszi a 34. forduló, amellyel most már javában zajlik a hajrá a bajnokságban. A játéknap rangadójára a Frosinone otthonában kerül sor, ahová az újonc Südtirol látogat. A feljutásért, illetve a playoffért vívott harcban fontos lesz a Parma-Cagliari és a Pisa-Bari találkozó is. A kieső zónát tekintve pedig a Perugia-Cosenza összecsapásra érdemes figyelni.

A Serie B 33. fordulójának eredményei:

Modena – Parma 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Diaw (14.), ill. Benedyczak (16.)

Venezia – Palermo 3-2 (1-1)

Gólszerzők: Johnsen (19.), Pohjanpalo (61.- büntető), Tessmann (63.), ill. Brunori (5.), Tutino (86.- büntető)

Spal – Brescia 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Maistro (1., 74.), ill. Aye (11.), Olzer (80.)

Genoa – Perugia 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Frendrup (41.), Dragusin (69.)

Cosenza – Cittadella 1-1 (1-1)

Gólszerzők: D’Urso (12.), ill. Antonucci (27.)

Benevento – Reggina 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Ciano (84.), ill. Pierozzi (25.)

Bari – Como 2-2 (0-2)

Gólszerzők: Cheddira (48.), Di Cesare (90+2.), ill. Ioannou (18.), Cutrone (26.)

Ascoli – Südtirol 1-0 (0-0)

Gólszerző: Gondo (89.- büntető)

Cagliari – Frosinone 0-0 (0-0)

Ternana – Pisa 2-1 (0-1)

Gólszerzők: Favilli (72.- büntető), Falletti (75.), ill. Moreo (6.)

A Serie B aktuális állása a 33. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 33. fordulójának legjobb 11-e:

Jacopo Furlan (Perugia); Morten Frendrup (Genoa), Alberto Dossena (Cagliari), Eric Botteghin (Ascoli), Luca Ravanelli (Frosinone); Fabio Maistro (Spal), Giacomo Olzer (Brescia), Mirco Antonucci (Cittadella); Cesar Falletti (Ternana), Patrick Cutrone (Como), Christian D’Urso (Cosenza)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

16 gólos: Walid Cheddira (Bari), Gianluca Lapadula (Cagliari)

15 gólos: Matteo Brunori (Palermo)

12 gólos: Joel Pohjanpalo (Venezia), Samuele Mulattieri (Frosinone)