Serie B: A Bari nyerte a rangadót Tirolban, első győzelmét aratta 2023-ban a Brescia – 32. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 32. fordulójának mérkőzéseit hétfőn bonyolították le.

Javított az éllovas, a Bari nyerte a forduló rangadóját

Az ünnepek forgatagában húsvét hétfőn teljes fordulót rendeztek a másodosztályban. A Frosinone három nyeretlen mérkőzést követően aratott ismét győzelmet, két gólos vezetésről botlott az üldöző Genoa. A szuper rangadót a Bari nyerte, a Brescia pedig tavaly november 27 után ismét nyert, akkor a Spal ellen aratott győzelmet.

Három rosszul sikerült meccs után gazdagodott ismét három ponttal a Frosinone. Ellenfele az Ascoli volt, amely ugyan jól tartotta magát és egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, de végül kénytelen volt fejet hajtani a listavezető előtt. A hazaiak ezzel az utóbbi időben egyre inkább fogyó előnyüket ezúttal növelni tudták és immáron ismét hat ponttal vezetnek az élen. A második Genoa ugyan két góllal vezetett a Como ellen, de a hazaiak felálltak innen és pontot raboltak ellenfelüktől. A Grifoni összesen kétszer találta el a Como csapat kapuját. A vendéglátók sokkal veszélyesebben futballoztak és nagy harc árán le is dolgozták a különbséget.

A forduló rangadóján a Bari és a Südtirol mérte össze erejét. A mérkőzés döntő pillanatára az utolsó pillanatokig kellett várni. Ekkor váratlan helyről jött a Kakasok győztes találta. A gólt szerző Morachiolinak ugyanis ez mindössze az ötödik fellépése volt idén és azokon is csak perceket kapott, most viszont ő döntött. A tiroliak kaput eltaláló lövés nélkül zárták a találkozót. A Reggina múlt héten pótolta elmaradt mérkőzését, amely győzelemmel zárult, ezt követően pedig a Venezia együttesét is sikerült felül múlni tegnap.A velenceiek veszte ezúttal egy öngól lett. Sikerével a calabriai csapat egymás után két meccset nyert, amire legutóbb tavaly novemberben volt példa, akkor a Genoa és szintén a Venezia voltak a legyőzöttek.

Nem bírt egymással a Cagliari és a Pisa, több mint négy hónap után győzött ismét a Brescia

Gól nélküli döntetlennel zárult a Pisa a Cagliari csatája. A visszatérő magyar válogatott középpályás, Nagy Ádám ezúttal végig a pályán volt és egy sárga lap fűződik a nevéhez. A Parma pedig kapott az alkalmon és ki is használta a két csapat egymás elleni pontvesztését. A Cittadella otthonában egy igen gyenge színvonalú mérkőzésen bizonyult egy góllal jobbnak a Balogh Botondot ezúttal is a kispadon jegelő vendégcsapat. A forduló másik gól nélküli remijét a Palermo és a kiesés elől menekülő Cosenza játszotta egymással. Ez az összecsapás is szoros mérkőzést hozott nagyon kevés helyzettel.

Kiesési derbit vívott egymással a Benevento, valamint a Spal együttese. Bár vereség lett a vége a Boszorkányok szemszögéből, ami rendkívül fájó, de némi iróniával azt is mondhatnánk, hogy már az is öröm volt számukra, hogy teljes létszámban fejezték be a mérkőzést. A legutóbbi három összecsapásuk során egyaránt emberhátrányban fejezték be a találkozót. Ez zsinórban a Benevento hetedik nyeretlen mérkőzése volt. A bepótolt meccset követően ismét kikapott a Perugia. A Modena elleni csörte bár mezőnyben kiegyenlített volt, de a Kanárik nagyon veszélyesen játszottak, míg a hazaiak a kaput sem tudták eltalálni. A 14. forduló után örülhetett ismét három pontnak a Brescia. A Ternana ellen már az ötödik percben megszületett a vezető találat, ami ki is tartott a mérkőzés végéig, így bár az Oroszlánok messze nincsenek kinn a vízből, de talán ez megadja a kellő lökést a bajnokság hajrájára.

Pénteken folytatás

A soron következő játéknapon leginkább a kieső zónában lesz nagy meccs. Spal-Brescia, valamint Cosenza-Cittadella összecsapásra is sor kerül. Ami az élbolyt illeti a Cagliari és a Frosinone ütközete tűnik a legkiemelkedőbbnek.

A Serie B 32. fordulójának eredményei:

Benevento – Spal 1-3 (1-1)

Gólszerzők: Foulon (37.), ill. Prati (33.), Celia (51.), Moncini (66.)

Südtirol – Bari 0-1 (0-0)

Gólszerző: Morachioli (90+3.)

Kiállítva: Pompetti (90+1.), ill. -.

Reggina – Venezia 1-0 (1-0)

Gólszerző: Ceppitelli (10.- öngól)

Perugia – Modena 0-1 (0-0)

Gólszerző: Gerli (46.)

Frosinone – Ascoli 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Lucioni (41.), Mulattieri (50.)

Como – Genoa 2-2 (0-1)

Gólszerzők: Cutrone (62.), Mancuso (88.), ill. Strootman (23.), Coda (57.)

Cittadella – Parma 0-1 (0-1)

Gólszerző: Camara (21.)

Brescia – Ternana 1-0 (1-0)

Gólszerző: Jallow (5.)

Pisa – Cagliari 0-0 (0-0)

Palermo – Cosenza 0-0 (0-0)

A Serie B aktuális állása a 32. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 32. fordulójának legjobb 11-e:

Boris Radunovic (Cagliari); Michele Camporese (Reggina), Fabio Lucioni (Frosinone), Andrea Meroni (Cosenza); Alexander Jallow (Brescia), Drissa Camara (Parma), Fabio Gerli (Modena), Kevin Strootman (Genoa), Raffaele Celia (Spal); Gregorio Morachioli (Bari), Leonardo Mancuso (Como)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

16 gólos: Gianluca Lapadula (Cagliari)

15 gólos: Walid Cheddira (Bari)

14 gólos: Matteo Brunori (Palermo)