Serie B: Befagytak a gólcsapok, összesen tíz gól született a tíz mérkőzésen, javított a Frosinone – 27. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 27. fordulójának mérkőzéseit kedden és szerdán bonyolították le.

Ismét növelte előnyét az éllovas, a Regginát ezúttal a forduló előtt még sereghajtó Cosenza verte

Finoman szólva nem gólarány javításról szólt ez a hét közi forduló a csapatok számára. Összesen hét együttes volt képes gólt szerezni, közülük is csak hárman értek el két találatot. A legutóbbi “piros” fordulóval ellentétben ezúttal egyetlen játékos jutott a kiállítása sorsára, mégpedig Valenti a Parmaból.

A Frosinone idegenben, a Spal otthonában lépett pályára a hét végi fiaskót követően a javítás reményében. Ugyan a játék képe kiegyenlített volt, azonban a listavezető két kaput eltaláló lövése a gólvonalon is áthaladt, így mondhatni magabiztos győzelmet ért el a vendég csapat. A ferraraiak ezzel a tabella utolsó helyére zuhantak. Mindez pedig annak köszönhető, hogy a Cosenza ezúttal győzni tudott, méghozzá a Reggina ellen. A játéknap legnagyobb meglepetését ez a találkozó hozta és a calabriaiak amiatt is szomorkodhatnak, mert egyáltalán nem volt érdemtelen a kiesés ellen küzdő csapat sikere. Említést érdemel a mindössze 19 esztendős Nasti, aki a hosszabbítás perceiben villámgyorsan két gólt szerezve fordította meg az állást. A Benevento otthonában vendégeskedett a Südtirol. A Boszorkányok hatalmas mezőnyfölénye ellenére a tiroliak jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően két gólos győzelmet arattak.

A forduló “magyar” rangadóján viszont nem tudott farkasszemet nézni egymással két honfitársunk. Mert a Pisa csapatában ugyan Nagy Ádám ezúttal is kezdett és 88 percet pályán töltött, a Parma gárdájában azonban Balogh Botond ezúttal sem kapott lehetőséget. A végén pedig az utóbbi négy meccséből hármat is megnyerő pisaiak örülhettek a három pontnak. Döntetlent hozott a másik rangadó a Genoa és a Cagliari között. A kilátogató nézők nemhogy gólt nem láthattak, de kaput eltaláló lövés is egyetlen egy darab akadt. Azt a vendég genovaiak könyvelhették el. Továbbra is remek formában viszont a Bari, amely ezúttal a Venezia csapatát verte hazai pályán. Bár nem volt egyértelmű, hogy ebből győzelem lesz, de az egyetlen gólt a hazai csapat jegyezte, így a Kakasok egy pontra zárkóztak a Genoa mögé a tabellán.

Egy Ascoli gól és más semmi

A fennmaradó nyolc együttesből hét is gólképtelen volt, így természetesen csupán egy olyan együttesről számolhatunk be a következő sorokban, akik három ponttal gazdagodtak.

Ez az egy szem csapat pedig nem más, mint az Ascoli. Az együttes a Modena otthonában aratott megérdemelt győzelmet, mindez pedig azt jelenti a bajnokság állására vonatkozóan, hogy a vendégek át is ugrották vendéglátójukat és már csak egy pont választja el az Ascolit a legjobb nyolctól. A várakozásoknak megfelelően kiegyenlített mérkőzést hozott a Palermo és a Ternana randevúja is. Egyik fél sem tudott egyértelműen a másik fölé kerekedni, így egy abszolút igazságos gól nélküli döntetlen született. A Cosenza lemészárlását követően a Perugia csapatával már nem bírt a Como. A két együttes összesen 35! alkalommal próbálkozott lövési kísérlettel, ám a pontossággal azért akadtak gondok, mivel a hazaiak öt, míg vendégeik három alkalommal találták csupán el az ellenfél ketrecét. Gól pedig itt sem született. Ahogy a Cittadella otthonában sem, ahová ezúttal a Brescia látogatott. A vendégek ugyan a mérkőzést kaput eltaláló lövés nélkül hozták le, de annak örülhettek, hogy vége legalább egy pont összejött, bár ez természetesen nem elég ahhoz, hogy a kieső zónából kimásszon a csapat.

Izgalmasnak ígérkező összecsapásokkal kezdődik a 28. forduló pénteken

Pisa-Palermo és Reggina-Parma találkozókkal folytatódik a pontvadászat a pénteki napon. Említést érdemel még a két remek formában lévő csapat, az Ascoli és a Bari találkozója is. A Frosinone ezúttal a Venezia együttesét fogadja.

A Serie B 27. fordulójának eredményei:

Parma – Pisa 0-1 (0-0)

Gólszerző: Touré (82.)

Kiállítva: Valenti (90+5.), ill -.

Palermo – Ternana 0-0 (0-0)

Cosenza -Reggina 2-1 (0-1)

Gólszerzők: Nasti (90, 90+2.) ill. Gori (44.)

Spal – Frosinone 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Lucioni (25.), Caso (62.)

Perugia – Como 0-0 (0-0)

Modena – Ascoli 0-1 (0-0)

Gólszerző: Mendes (76.)

Cittadella – Brescia 0-0 (0-0)

Genoa – Cagliari 0-0 (0-0)

Benevento – Südtirol 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Belardinelli (13.), Cisse (60.)

Bari – Venezia 1-0 (0-0)

Gólszerző: Bellomo (64.)

A Serie B aktuális állása a 27. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 27. fordulójának legjobb 11-e:

Mirko Pigliacelli (Palermo); Aljaz Struna (Perugia), Antonio Caracciolo (Pisa), Valerio Mantovani (Ternana), Alessandro Vogliacco (Genoa); Nicola Bellomo (Bari), Idrissa Touré (Pisa), Samuel Giovane (Ascoli); Giuseppe Caso (Frosinone), Marco Nasti (Cosenza), Moustapha Cisse (Südtirol)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

14 gólos: Walid Cheddira (Bari)

13 gólos: Matteo Brunori (Palermo)

10 gólos: Gianluca Lapadula (Cagliari)