Serie B: Verre félpályás gólja kis híján győzelmet ért az éllovas ellen, zsinórban negyedik vereségét szenvedte el a Reggina – 25. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 25. fordulójának mérkőzéseit péntektől vasárnapig bonyolították le.

Botlott a Frosinone, azonban előnye változatlan maradt

Érdekességekben bővelkedő hétvégén vagyunk túl. A statisztikusok számára is komoly kutatómunkát jelenthet az elmúlt forduló, ugyanis a tabella első tizenegy! helyezettje közül egyetlen csapat sem hagyta el győztesen a pályát. Mindemellett a tíz mérkőzésből hat is döntetlennel zárult, ami szintén ritkaság.

Kezdésnek az élen álló Frosinone ezúttal kis híján vereséget szenvedett a Palermo otthonában. Valerio Verre igen emlékezetesre sikerült első palermoi találata után a mérkőzés hajrájáig őrizte előnyét a hazai csapat, de a 88. percben az elmúlt öt mérkőzésről hiányzó román középpályás Daniel Boloca pontot mentett a listavezető számára. A téli transzferidőszak során a Sampdoria csapatától érkező Verre a középkörből emelt az üresen tátongó vendég kapuba, alighanem karrierje egyik, ha nem a legemlékezetesebb találatát szerezve. A második helyen tanyázó Genoa azonban nem élt a kínálkozó lehetőséggel, hogy faragjon hátrányából. Sőt a Modena otthonában kis híján úgy lett 2-1 a vége, hogy furcsa mód a Modena egyetlen kaput eltaláló kísérletet jegyzett az egész meccsen. Aztán viszont a 60. perctől emberhátrányban futballozó hazaiak nem tudták kivédekezni és végül a Grifoni döntetlenre mentette a mérkőzést.

A Bari és a Südtirol is kivette részét a remiparádéból

A játéknap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása a Bari és a Cagliari részvételével zajlott. E hétvégén nagyon testvériesen viseltettek egymással szemben a csapatok, így ez a találkozó is remivel zárult. A szárdok házi gólkirálya, Gianluca Lapadula pozitív hősből negatív főszereplővé vált. A villámgyors vezető gólja után a második félidő elején kiállították, végül pedig egy 96. percben elvégzett büntetővel úszott el a szárd győzelem. Meglepetésre a tabellán immár utolsó helyezett Cosenza pontot szerzett a Südtirol ellen. A kiesőjelöltnek a győzelemre is megvolt az esélye, azonban Marras révén kimaradt a számukra megítélt büntető. Majd a tiroliak a mérkőzés végére meg is fogyatkoztak, de egy ponttal a zsebben térhettek haza. A Cosenza ráadásul a télen érkező Mauro Zaratét is elveszítette a mérkőzésen, ráadásul a hírek alapján térdszalag szakadás miatt, ami Zarate életkorát tekintve könnyen a pályafutása végét is jelentheti. Az argentin támadónak ez volt a harmadik pályára lépése új csapata színeiben.

Képtelen kilábalni a krízisből a Brescia, egyre nagyobb gödörben a Reggina is

Legutóbbi tizenegy mérkőzéséből a kilencediket veszítette el a Brescia. Az ellenfél ráadásul az a Benevento volt, aki az ezt megelőző hét mérkőzésén szintén képtelen volt nyerni és öt vereséget is szenvedett ez idő alatt. Az immár Roberto Stellone által irányított Boszorkányok számára rendkívül fontos három pont került a zsebbe. A nemrég még a Frosinone első számú üldözői között lévő Reggina számára viszont lassan a playoff hely is veszélybe kerül. A Cittadella elleni mérkőzés alakulása ráadásul szintén nem táplálhatja a calabriaiak megtépázott önbizalmát. Látszólag fél óra alatt lerendezték a lényegi kérdéseket, aztán az első félidő végén Giovanni Fabbian hat perc alatt gyűjtött be két sárga lapot, a második játékrészben pedig ezt Crociata vezetésével kíméletlenül kihasználta a Cittadella. Döntetlent hozott a Venezia vendégjátéka a Pisa otthonában. Nagy Ádámnak ezúttal egy félidő jutott. Az első játékrészben besárguló magyar válogatott középpályást a román Marius Marin váltotta félidőben. Végül Gliozzi büntetőjével sikerült pontot mentenie a hazaiaknak.

Másodosztályú szinten meglepően magas színvonalú mérkőzésen játszott döntetlent a Spal és a Como csapata. A mérkőzés 35! kapura lövési kísérletet hozott, amelyből tizenkettő el is találta a kapukat. Ennek ellenére csak két gól született. Ismét Balogh Botonddal a kezdőben fogadta a Parma az Ascoli gárdáját. Pisai honfitársához hasonlóan Balogh is a csere sorsára jutott a mérkőzésen és egy sárga lapot ő is begyűjtött. Az Ascoli végül egy büntetővel döntötte el a három pont sorsát. A forduló legsimább mérkőzését a Perugia és a Ternana játszotta. Perugiában a hazai csapat folytatta a sormintát. A legutóbbi öt mérkőzésén ha bevették a hálójukat, akkor ők nem lőttek gólt, ha viszont ők találtak be, akkor pedig ellenfelük maradt gólképtelen. Ezt láthattuk most is és végül sima perugiai sikernek örülhettek a hazai szurkolók.

A 26. fordulóban

Pénteken már kezdetét is veszi a 26. forduló a Frosinone és a Parma összecsapásával. Igazán komoly rangadó nem lesz, a tabellára pillantva a Reggina és a Modena párharca mindenképpen pikánsnak tűnik. Ahogyan a Südtirol-Palermo találkozó is érdekesnek tűnik.

A Serie B 25. fordulójának eredményei:

Pisa – Venezia 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Gliozzi (74.- büntető), ill. Candela (17.)

Spal – Como 1-1 (1-1)

Gólszerzők: La Mantia (7.), ill. Gabrielloni (39.)

Parma – Ascoli 0-1 (0-0)

Gólszerző: Gondo (63.- büntető)

Palermo – Frosinone 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Verre (38.), ill. Boloca (76.)

Cosenza – Südtirol 0-0 (0-0)

Kiállítva: -., ill. Lunetta (89.)

Cittadella – Reggina 3-2 (0-2)

Gólszerzők: Crociata (47., 68.), Carriero (87.), ill. Fabbian (21.), Hernani (27.)

Kiállítva: -., ill. Fabbian (45+1.)

Benevento – Brescia 1-0 (0-0)

Gólszerző: Tello (49.)

Perugia – Ternana 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Luperini (54., 90+5.), Santoro (76.)

Bari – Cagliari 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Antenucci (90+6.- büntető), ill. Lapadula (3.)

Kiállítva: -., ill. Lapadula (57.)

Modena – Genoa 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Strizzolo (34.), Puscas (56.- öngól), ill. Dragusin (7.), Bani (86.)

Kiállítva: Oukhadda (60.), ill. -.

A Serie B aktuális állása a 25. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 25. fordulójának legjobb 11-e:

Giacomo Poluzzi (Südtirol); Mattia Bani (Genoa), Alberto Dossena (Cagliari), Andrea Meroni (Cosenza), Francesco Zampano (Venezia); Giovanni Crociata (Cittadella), Valerio Verre (Palermo), Gregorio Luperini (Perugia), Daniel Boloca (Frosinone); Alessandro Gabrielloni (Como), Andrés Tello (Benevento)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

14 gólos: Walid Cheddira (Bari)

13 gólos: Matteo Brunori (Palermo)

10 gólos: Gianluca Lapadula (Cagliari)