Serie B: Megállíthatatlan a Frosinone, pocsék formában a Reggina – 24. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 24. fordulójának mérkőzéseit péntektől vasárnapig bonyolították le.

Fél lábbal már a Serie A-ban a Frosinone

Töretlenül lépdel a Serie B bajnoki címe felé a Frosinone együttese, amely zsinórban hatodik bajnoki győzelmét aratta, ráadásul ezek közül négyszer gólt sem kapott a csapat. Előnye ezúttal ugyan nem nőtt, de egyre nehezebb elképzelni, hogy a folytatásban képesek lesznek elherdálni ezt az előnyt.

E rövidke bevezető után kezdjük is rögtön az éllovassal. A Frosinone ezúttal a kiesés szélén álló Cittadella csapatán gázolt át egy sima három gólos győzelemmel. Ugyan a listavezető már az első félóra végén emberelőnybe került, de már akkor is vezetett, azt követően viszont egészen sima lett a vége és hatalmas fölényben játszott a Giallazzurri. Lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a második helyen a Genoa, amely egy kiegyenlített meccsen aratott két gólos győzelmet a Palermo felett. A Grifoni előnye ezzel az ezüstérmes pozícióban négy pontra hízott. A rájátszásért küzdő együttesek között pedig akkora tülekedés alakult ki, hogy az egyébként jó formának örvendő Rosanero a top 8-ban kezdte a fordulót, ám ezután a vereség után egészen a 10. helyig csúszott vissza a tabellán. A forduló zárómeccsén, igaz nagy nehézségek árán, de Cheddira kihagyott büntetőjével együtt is legyőzte a Bari a sereghajtó Cosenza csapatát. A Galletti ezzel ismét a dobogón, köszönhetően két közvetlen riválisa pontvesztésének.

Teljesen szétesett a Reggina együttese 2023-ra, zsinórban harmadik vereségét szenvedték el a calabriaiak, ezúttal a Pisa ellen. Nagy Ádám végigjátszotta az összecsapást. a Pisa pedig mindkét kaput eltaláló lövéséből eredményes volt, így a Reggina hiába próbálkozott többször lövési kísérlettel, újabb vereség lett a vége. Kissé váratlanul a Como ellen megszakadt a Südtirol győzelmi szériája. Bár az utolsó pillanatokig úgy tűnt, folytatódik a sorozat, de a mérkőzés hosszabbításában egy büntetővel a Como megakadályozta a tiroli csapat újabb három pontját.

Feljövőben a Venezia, egymás sarkát tapossák a playoffra ácsingózó csapatok

Köszönhetően annak, hogy a tabella utolsó hat helyezettje elveszítette aktuális mérkőzését a jó formába lendülő Venezia kilépett a kieső zónából. A velenceiek ezúttal a Spal csapatát győzték le. A remek formában lévő Joel Pohjanpalo ezúttal is csapata vezére volt, ám gólok helyett most a kiszolgálásban jeleskedett. Aztán pedig lecserélése után stílusosan egy jó pofa sörrel öblítette le produkcióját. Roberto Stellone bemutatkozása nem sikerült jól a Benevento kispadján. A Boszorkányok ezúttal Szardínián, a Cagliari vendégeként hasaltak el. Ráadásul mindezt úgy, hogy a szárdok emberhátrányban vitték be a győztes találatot három perccel Altare kiállítása után. Stellone csapata zsinórban negyedik mérkőzésén jöhetett le vesztesen a pályáról, míg a szárdok a hatodik helyre jöttek előre.

Megállíthatatlan zuhan az egyre mélyebb szakadékba a Brescia, amely a Modena ellen is nulla ponttal zárt. Az Oroszlánok meglehetősen fogatlanok hosszú ideje, elmúlt tíz mérkőzésükből a nyolcadik vereségüket szenvedték el két döntetlen mellett. ami viszont ennél is kellemetlenebb, hogy ezen a tíz találkozón összesen három alkalommal zörgették meg ellenfelük hálóját. Egyenlő erők összecsapását hozta a Ternana és a Parma mérkőzése. Szinte minden statisztikai mutatóban csupán kis eltérés volt, a vendégek egy árnyalatnyival közelebb álltak a három ponthoz, azonban pontosztozkodás lett a vége. Balogh Botond is végig a pályán volt Nagy Ádámhoz hasonlóan. Végül az immár Roberto Bredával a kispadon felálló Ascoli a legutóbbi két mérkőzését megnyerő Perugia együttese ellen gyűjtötte be a három pontot. Ezzel a Grifoni ismét osztályozó helyre csúszott vissza.

A 25. fordulóban

Kicsit nyugodtabbnak ígérkezik az előttünk álló forduló. Az élmezőnyben a leginkább említésre méltó párosítás a Bari-Cagliari összecsapás lesz, de a kieső zónára is érdemes lesz figyelni. Az egyaránt rémesen teljesítő Benevento fogadja a Brescia együttesét. Az éllovas Frosinone sem számíthat ezúttal könnyű kirándulásra a Palermo otthonában.

A Serie B 24. fordulójának eredményei:

Genoa – Palermo 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Gudmundsson (25.), Jagiello (90+6.)

Venezia – Spal 2-1 (2-0)

Gólszerzők: Tessmann (12.), Pierini (34.), ill. Dickmann (56.)

Südtirol – Como 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Zaro (69.), ill. Cerri (90+1.- büntető)

Reggina – Pisa 0-2 (0-0)

Gólszerzők: Gargiulo (63.), Gliozzi (70.- büntető)

Kiállítva: Bouah (90+1.), ill. -.

Frosinone – Cittadella 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Moro (27.), Insigne (49.), Mulattieri (80.)

Kiállítva: -., ill. Perticone (29.)

Cagliari – Benevento 1-0 (0-0)

Gólszerző: Lapadula (76.)

Kiállítva: Altare (73.), ill. -.

Brescia – Modena 0-1 (0-0)

Gólszerző: Falcinelli (79.)

Ternana – Parma 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Palumbo (4.), ill. Bernabe (36.)

Ascoli – Perugia 1-0 (0-0)

Gólszerző: Collocolo (60.)

Bari – Cosenza 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Esposito (3.), Cheddira (69.), ill. Rispoli (24.)

A Serie B aktuális állása a 24. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 24. fordulójának legjobb 11-e:

Gianluigi Buffon (Parma); Shady Oukhadda (Modena), Giovanni Zaro (Südtirol), Andrea Carboni (Venezia), Andrea Rispoli (Cosenza); Michele Collocolo (Ascoli), Mario Gargiulo (Pisa), Antonio Palumbo (Ternana), Albert Gudmundsson (Genoa); Gianluca Lapadula (Cagliari), Luca Moro (Frosinone)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

14 gólos: Walid Cheddira (Bari)

13 gólos: Matteo Brunori (Palermo)

9 gólos: Joel Pohjanpalo (Venezia), Gianluca Lapadula (Cagliari)