Serie B: Nehézkes győzelmével tovább távolodott a Frosinone, a Barit ezúttal a Perugia verte – 22. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 22. fordulójának mérkőzéseit péntektől vasárnapig bonyolították le.

Kisebb átrendeződés az egyre magabiztosabb éllovas mögött

Rendkívül magabiztosan kezdte 2023-at a bajnoki első Frosinone. Idei harmadik találkozóján is sikerült diadalmaskodni, bár a kiesés elkerüléséért küzdő Benevento komoly ellenlábast jelentett. Kiegyenlített játékot láthattak a nézők, mígnem büntetőhöz jutott a hajrához közeledve a listavezető. A 81. percben ezt a tizenegyest a csupán öt perccel azt megelőzően Insignét váltó Borrelli juttatta a hálóba. A forduló rangadóján pedig szintén kedvezően alakultak az események az éllovas számára. A remek formában lévő Südtirol látta vendégül azt a Regginát, amelynek a formája viszont hagy némi kívánnivalót maga után. Mindkét csapat mindössze kétszer talált kaput, viszont a tiroliaknak ezen lövéseik a gólvonalon is átjutottak, így fontos három pont lett a vége, amivel lassan már a dobogót ostromolják.

Ráadásul a Südtirol két legyet ütött egy csapásra, hiszen a Bari újabb váratlan vereségével előztek is. A Perugia váratlanul elvitte mind a három pontot Bariból, a kiváló cserének bizonyuló Di Serio duplájával. Nagy Ádám együttese, a Pisa a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata, a Genoa vendége volt. A magyar középpályás ezúttal az első perctől az utolsóig pályán volt,a Griffek pedig hiába tüzeltek gőzerővel, gól nélküli döntetlent hozott az összecsapás. A második félidő közepén a pisaiak kapitánya, Marius Marin egy perc alatt gyűjtött be két sárga lapot, de mindez kihasználatlanul maradt. Igazi sztárparádéval a kispadokon mérkőzött meg Szardínián a Cagliari és a Spal. Claudio Ranieri hazai, míg Daniele De Rossi a vendég oldalon ült a kispadon. A találkozó ugyan szoros volt, de Ranieri örülhetett a végén, a Spal pedig egyre lejjebb csúszik a tabellán.

Előre tör a Palermo, egyre nagyobb a baj Bresciában

Kimondottan jó színvonalú mérkőzést vívott egymással az Ascoli és a Palermo. A szicíliai csapat egyre inkább összeáll és a remeklő Brunori vezérletével ezúttal is sikerült győzelmet aratni. A Rosanero támadója akár triplázhatott is volna, de a büntetőt nem sikerült értékesítenie, így “csak” holtversenyben érte utol a góllövőlista éllovasát, azt e fordulót eltiltás miatt kihagyó Walid Cheddirát. Egyre nagyobb bajban a Brescia, amely ezúttal kilenc emberrel fejezte be a Como elleni mérkőzést, de ami ennél is nagyobb gond, hogy a csapat ismét vereséget szenvedett. Így legutóbbi nyolc mérkőzésükön két döntetlen mellett ez már a gárda hatodik veresége. Máig utolsó sikerét még november végén a Spal elleni 2-0 alkalmával könyvelhette el az együttes.

Kiesési rangadón fogadta a Venezia a Cittadella együttesét. A mérkőzésen született pontosztozkodás egyik csapatnak sem jelent előre lépést, a velenceiek pedig már hatodik meccsükön maradtak nyeretlenek zsinórban. Remekül játszott a Modena, azonban a Ternana otthonában ez is kevés volt még az egy ponthoz is. Ráadásul 19 perc után kis híján 3-0 állt az eredményjelzőn, de a VAR közbeszólt. Ezután a Modena egy büntetővel visszajött a mérkőzésbe, de az egyenlítő találat nem jött össze. Meglepetés vereséget szenvedett a Parma is a Cosenza otthonában. Balogh Botond egy félidőt tölthetett a pályán, ezalatt egy sárga lapot begyűjtött. Csapata pedig villámgyorsan hátrányba került és hiába játszott több, mint húsz percet emberelőnyben, nem tudott egyenlíteni.

A folytatásban

A pénteken rajtoló 23. fordulóban is akad bőven izgalmasnak ígérkező mérkőzés. A Parma-Genoa, a Palermo-Reggina, valamint a Pisa-Südtirol mérkőzés is elég jónak tűnik első ránézésre. Mindeközben a tabellát egyre magabiztosabban vezető Frosinone a Como otthonába látogat.

A Serie B 22. fordulójának eredményei:

Cagliari – Spal 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Altare (15.), Lapadula (76.), ill. Celia (42.)

Kiállítva: -., ill. Maistro (90+6.)

Venezia – Cittadella 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Pohjanpalo (29.- büntető), ill. Antonucci (38.- büntető)

Kiállítva: Haps (81.), ill. -.

Ternana – Modena 2-1 (2-0)

Gólszerzők: Ghiringhelli (7.), Favilli (16.), ill. Falcinelli (51.- büntető)

Südtirol – Reggina 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Odogwu (36., 85.), ill. Menez (42.)

Kiállítva: Curto (76.- pályán kívül), ill. -.

Cosenza – Parma 1-0 (1-0)

Gólszerző: Florenzi (4.)

Kiállítva: Cortinovis (70.), ill. -.

Brescia – Como 0-1 (0-0)

Gólszerző: Baselli (60.)

Kiállítva: Mangraviti (44.), Papetti (90+4.), ill. -.

Bari – Perugia 0-2 (0-0)

Gólszerző: Di Serio (75., 81.)

Genoa – Pisa 0-0 (0-0)

Kiállítva: -., ill. Marin (69.)

Ascoli – Palermo 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Forte (64.), ill. Brunori (15., 82.)

Frosinone – Benevento 1-0 (0-0)

Gólszerző: Borrelli (81.- büntető)

A Serie B aktuális állása a 22. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 22. fordulójának legjobb 11-e:

Alessandro Micai (Cosenza); Luca Ghiringhelli (Ternana), Fabio Lucioni (Frosinone), Giorgio Altare (Cagliari), Raffaele Celia (Spal); Aldo Florenzi (Cosenza), Daniele Baselli (Como), Mirko Antonucci (Cittadella); Raphael Odogwu (Südtirol), Matteo Brunori (Palermo), Giuseppe Di Serio (Perugia)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

12 gólos: Walid Cheddira (Bari), Matteo Brunori (Palermo)

8 gólos: Joel Pohjanpalo (Venezia), Massimo Coda (Genoa), Gianluca Lapadula (Cagliari), Raphael Odogwu (Südtirol)

7 gólos: Giovanni Fabbian (Reggina), Ettore Gliozzi (Pisa)