Serie B: Győztek a dobogósok, a top 8-ból egyedül a Bari szenvedett vereséget – 21. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 21. fordulójának mérkőzéseit péntektől vasárnapig bonyolították le.

Elszakadtak a dobogósok az üldözőktől

Az elmúlt hétvége nem bővelkedett a meglepetés eredményekben. A tabellát vezető trió egyaránt hozta aktuális mérkőzését, ami azt jelenti, hogy egy kisebb szakadék tátong most köztük és a mezőny további része között. Köszönhető mindez a Bari némileg váratlan vereségének, ahol a gólkirályi cím egyik legfőbb várományosát, Walid Cheddirát ráadásul ki is állították.

Időrendi sorrendben a Bari lépett először pályára a forduló nyitómeccsén, pénteken a Palermo otthonában. Sokáig úgy tűnhetett, hogy ezen a mérkőzésen gól sem fog születni, ám a hajrá meghozta a Palermo győztes találatát. A Rosanero ezzel csupán egyetlen pontra van a rájátszást érő nyolcadik helytől. A Kakasok ugyan megőrizték negyedik pozíciójukat, de eléggé eltávolodtak a dobogótól. A Reggina, bár hátrányba került a Ternana csapat ellen, de Fabbian duplájával sikerült megfordítani az eredményt, ráadásul egy találatot még a VAR is elvett a calabriaiaktól. A Ternana ezzel, bár csak pontszámban, de kicsúszott a rájátszást érő helyekről. A vártnál nehezebben, a 94. percben tudta megnyerni mérkőzését a Genoa, a kieső zóna előtt tébláboló Benevento rendesen megnehezítette a dolgát a visszajutásra ácsingózó csapatnak. Ezzel a Boszorkányok csupán holtversenyben tartózkodnak bennmaradó pozícióban. Továbbra is rendkívül magabiztosan gyűjtögeti a három pontokat az éllovas Frosinone. A Brescia ellen ugyan viszonylag gyorsan hátrányba kerültek, de sikerült visszajönni és a forduló egyetlen olyan csapata lett a listavezető, amely kettő gólnál többet rúgott. A Brescia továbbra is pocsék formában, legutóbbi öt mérkőzésén már negyedik vereségét könyvelhette el.

Ismét győzött a Südtirol

Tovább nehezítette a Venezia helyzetét a zsinórban második sikerét elérő Südtirol. A velenceiek hiába birtokolták sokkal többet a labdát, egyetlen alkalommal sem tudták eltalálni ellenfelük kapuját, így a vendégeknek a kettő kaput eltaláló kísérlet is elég volt a három ponthoz. Az Ascoli együttese a Spal csapatéhoz látogatott. Bár a ferrarai gárda egy teljes félidőt emberelőnyben játszhatott és fölényben is volt végig a találkozón, ennek ellenére pontosztozkodás született. Javított a Bari elleni nagy verést követően a Parma, amely a kiesőjelölt Perugia csapatát fektette két vállra. A vendégeknek komoly esélyük nem nyílott a meglepetésre ezen az összecsapáson.

A sereghajtó Cosenza a Modena otthonában maradt pont nélkül ezúttal. Bár komoly lemaradása még mindig nincs a 20. helyen a Cosenza együttesének, de a csapat gyakorlatilag képtelen meccset nyerni, így pedig beragadt az utolsó pozícióba. Meglepetésre a Como viszont pontot csent a Pisa csapatától. Nagy Ádám együttesének meglehetősen rosszul indul ez az év, ugyanis két kiesőjelölt ellen mindössze egy pontot tudnak felmutatni 2023-ban. A magyar középpályás ezúttal csereként lépett pályára a 79. percben. A végére maradt egy újabb kisebb meglepetés. A Cittadella közel egy félidőt tíz emberrel játszva is tudott egy pontot szerezni a feljutásra hajtó Cagliari ellen. A szárdok ezzel visszakerültek a top 8-ba.

A 22. fordulóban

Izgalmakra lehet számítani a pénteken kezdőd következő fordulóban is. A Genoa-Pisa és a Südtirol-Reggina mérkőzés elég jól hangzik, így a dolgok szerencsés alakulása esetén a Frosinone tovább távolodhat az élen, a Benevento elleni hazai összecsapásnak egyértelműen az éllovas az esélyese. A kieső zónára pillantva pedig mindenképp meg kell említeni a Venezia-Cittadella találkozót.

A Serie B 21. fordulójának eredményei:

Palermo – Bari 1-0 (0-0)

Gólszerző: Marconi (82.)

Kiállítva: -., ill. Cheddira (89.)

Venezia – Südtirol 0-1 (0-0)

Gólszerző: Tait (77.)

Spal – Ascoli 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Dickmann (17.), ill. Adjapong (42.)

Kiállítva: -., ill. Giovane (45+1.)

Reggina – Ternana 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Fabbian (37., 79.), ill. Pettinari (30.)

Parma – Perugia 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Benedyczak (13.), Vazquez (61.)

Modena – Cosenza 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Gerli (84.), Giovannini (86.)

Como – Pisa 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Cutrone (10.), Da Riva (90+5.), ill. Tramoni (43.), Masucci (83.)

Benevento – Genoa 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Tello (58.), ill. Coda (12.), Puscas (90+4.)

Cittadella – Cagliari 0-0 (0-0)

Kiállítva: Salvi (52.), ill. -.

Brescia – Frosinone 1-3 (0-2)

Gólszerzők: Rodriguez (18.), ill. Moro (37.), Insigne (40.), Baez (76.)

A Serie B aktuális állása a 21. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 21. fordulójának legjobb 11-e:

Elhan Kastrati (Cittadella); Lorenzo Dickmann (Spal), Alberto Dossena (Cagliari), Lautaro Valenti (Parma), Claud Adjapong (Ascoli); Fabian Tait (Südtirol), Jacopo Da Riva (Como), Giovanni Fabbian (Reggina), Fabio Gerli (Modena); Roberto Insigne (Frosinone), George Puscas (Genoa)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

12 gólos: Walid Cheddira (Bari)

10 gólos: Matteo Brunori (Palermo)

8 gólos: Massimo Coda (Genoa)