Serie B: A Genoa már dobogós, a Como elmozdult a kiesőzónából – 19. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 19. fordulójának mérkőzéseit hétfőn bonyolították le.

A Genoa nyerte a forduló rangadóját, listavezetőként vonulhat a szünetre a Frosinone

Az élcsoportot tekintve egy igazán komoly derbi akadt a 19- fordulóban is. A játéknap esti zárómérkőzésén a Genoa a hétfőt még a dobogón váró Bari vendége volt. A Grifoni az év végére a mezőny egyik legjobb formában lévő társasága lett, ennek köszönhette, hogy egy esetleges győzelemmel a top 3-ba is felkerülhetett 2022 utolsó Serie B fordulójában. Egy kiélezett mérkőzésen a Rossoblu ezt a rangadót is behúzta, így az éllovas legyőzése után egy másik dobogóst is megvert, ezzel pedig a harmadik helyre került. Magabiztosan győzte le a Frosinone az évet így két sima zakóval záró Ternana csapatát. Az utolsó két találkozón ez a 6-0, ami a gólarányt illeti, nem néz ki túl jól a Ternana számára. Nekik vélhetően jókor jön a szünet.

Nagyon gyenge színvonalú mérkőzésen, ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot a Reggina csapata is. Az ellenfél az Ascoli volt és ezzel a sikerrel a calabriai csapat lőtávolon belül tartotta az őszi bajnokot. Az összecsapás összesen kettő kaput eltaláló lövést hozott, mindkét oldalon egyet-egyet. Győzelemmel zárta az évet a Nagy Ádámot ezúttal Touré helyére az utolsó fél órára bevető Pisa együttese. A Spal számára nem alakult jól a mérkőzés, mivel egy gólt elvettek tőlük még gól nélküli állásnál, illetve Murgiát ki is állították két sárga lappal. Látszólag biztos három pontot szalasztott el a Parma a Venezia ellen. Vazquez duplájával 50 perc után már kettővel mentek a parmaiak, de többek között Pohjanpalo újabb remeklésének köszönhetően a velencei csapat visszahozta döntetlenre az állást.

Döntetlennel debütált Aglietti a Brescia padján, elmozdult a kieső helyekről a Como

Pep Clotet menesztése után Alfredo Aglietti vezetésével vágott neki az utolsó idei fordulónak a Brescia. A játék enyhén szólva nem volt az igazi, de a vezetést megszerezték a Palermo ellen, amelyre azonban két perc alatt válaszolt a Rosanero. Így pontosztozkodással végződött a találkozó. Vereséget szenvedett a Südtirol csapata is, amelynek ezúttal a Modena bizonyult túl nagy falatnak. A mostanság elég rossz formát mutató újonc így is a hetedik helyen szünetel. Kiesési rangadót nyert a Como, az ellen a Cittadella ellen, aki a Serie B egyik legrosszabb formában lévő csapata. A két együttes ellentétes irányba mozog a tabellán. A Como ezzel már bennmaradást érő helyen, míg ellenfele már csupán az utolsó előtti, kieső pozícióban.

A másik legpocsékabbul teljesítő csapat a Cosenza, amely a Cagliari együttesével szemben találtatott könnyűnek ezúttal. A szárdok jóval veszélyesebben játszottak és ennek meg is lett az eredménye. Legutóbbi három meccséből kettőt megnyert a szardíniai egylet, így ismét közelít a rájátszást érő helyek felé. Végezetül ismét győztesen vonulhatott le a pályáról a Perugia is, akik szintén nagyon fontos három pontot szereztek a Benevento ellen. Ezzel ugyan még mindig kieső helyen szünetel a Perugia, de a két bajnoki győzelem zsinórban biztató lehet a januári folytatásra nézve.

Folytatás január közepén

Picit hosszabb pihenőre vonulnak most az olasz másodosztály csapatai. Január 14-én a 20. fordulóval folytatódnak a küzdelmek. Az első újévi játéknapon talán a Bari és a Parma összecsapása lesz a forduló legnagyobb érdeklődéssel várt meccse. A Frosinone a Modenát, a Reggina a Spalt, míg a Genoa a Veneziát fogadja majd.

A Serie B 19. fordulójának eredményei:

Brescia – Palermo 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Galazzi (50.), ill. Segre (52.)

Venezia – Parma 2-2 (0-1)

Gólszerzők: Pohjanpalo (70.), Pierini (82.), ill. Vazquez (45.- büntető, 50.)

Südtirol – Modena 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Magnino (22.), Armellino (81.)

Spal – Pisa 0-1 (0-0)

Gólszerző: Sibilli (54.)

Kiállítva: Murgia (62.), ill. -.

Como – Cittadella 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Arrigoni (4.), Mancuso (72.)

Cagliari – Cosenza 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Pavoletti (65.), Lella (86.)

Benevento – Perugia 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Lisi (45+1.), Luperini (83.)

Ascoli – Reggina 0-1 (0-0)

Gólszerző: Rivas (64.)

Frosinone – Ternana 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Mulattieri (38.), Insigne (54.), Garritano (72.)

Bari – Genoa 1-2 (1-1)

Gólszerzők: Cheddira (33.), ill. Puscas (2.), Gudmundsson (58.)

A Serie B aktuális állása a 19. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 19. fordulójának legjobb 11-e:

Boris Radunovic (Cagliari); Luca Vignali (Como), Antonio Pergreffi (Modena), Francesco Lisi (Perugia); Nicolas Galazzi (Brescia), Jacopo Segre (Palermo), Tommaso Arrigoni (Como); Franco Vazquez (Parma); Rigoberto Rivas (Reggina), Samuele Mulattieri (Frosinone), Giuseppe Sibilli (Pisa)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

10 gólos: Walid Cheddira (Bari)

9 gólos: Matteo Brunori (Palermo)

7 gólos: Joel Pohjanpalo (Venezia), Ettore Gliozzi (Pisa), Gianluca Lapadula (Cagliari)