Serie B: Hazai környezetben botlott a Frosinone, a mezőny fele rúgott gól nélkül maradt – 17. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 17. fordulójának mérkőzéseit vasárnap és hétfőn bonyolították le.

Botlott az éllovas, közelebb férkőztek az üldözők

Meglehetősen gólszegény játéknap áll mögöttünk, ugyanis a húsz csapat fele egyáltalán nem lőtt gólt, míg a maradék tíz együttesből csupán öten tudtak egynél többször betalálni ellenfelük hálójába. Kezdjük a Sort az első helyezett Frosinone csapatával. A listavezető az elmúlt hetekben szépen-lassan felzárkózó Pisa csapatát fogadta. A találkozó nemhogy gólt nem hozott, de helyzetet sem nagyon. Mindössze kettő kaput eltaláló lövést láthatott a publikum, mindkettőt a Giallazzurri jegyezte. Nagy Ádám ezúttal is végig a pályán volt és összeszedett egy sárga lapot is.

Kihasználta a listavezető botlását a Reggina. A nagy terveket szövögető Como valahogy csak nem tud kikászálódni a gödörből és egy gyenge színvonalú mérkőzésen egy gólos vereséget szenvedett feljutásra hajtó ellenfelétől. Nagy meglepetésre a Modena elég komoly fölényben játszott a Bari ellen, bár ehhez hozzájárult Maiello 30. percben begyűjtött piros lapja is. Ennek ellenére a már akkor is két gólos előnyben lévő Kakasok újabb két gólt szereztek emberhátrányban és végül simán nyertek dacára a Modena 26 kapura lövési kísérletének, melyből 10 el is találta a kaput.

Egyre népesebb a playoff-helyekre ácsingózók sora

Az elképesztő körbeveréseknek köszönhetően hihetetlenül besűrűsödött az élboly mögötti csapatok sora. Gyakorlatilag lehetetlen megjósolni, kik érhetnek oda az első nyolc helyre. A 8. playoff helyen található Pisa és a már playout pozícióban tanyázó 16. Cittadella együttese között a távolság mindössze 4! pont. Egyre nehezebb helyzetben a Perugia. A sereghajtó ezúttal Szardíniára látogatott, de a Cagliari túl nagy falatnak bizonyult a csapat számára. A Cosenza elleni kiesési rangadón aratott fontos győzelmet a Venezia. Ezzel a velenceiek pillanatnyilag bennmaradást érő pozícióba kormányozták magukat. A Südtirol és a Ternana rangadója sem hozott gólt, ezzel az újonc maradt a rájátszást érő zónán kívül, rosszabb gólarányával a kilencedik helyre szorulva.

Szintén alsóházi rangadón mérkőzött meg a Palermo és a Spal együttese. A labdabirtoklástól eltekintve, amely a ferrarai csapat fölényét hozta, kiegyenlített játék folyt és ez alapján jogos a pontosztozkodás a felek között. Újabb győzelmével zárkózik a Benevento, amely bár sokkal kevesebb helyzetet dolgozott ki, mint ellenfele, a Cittadella, de a Boszorkányok ezekből egyet gólra váltottak és még egy kihagyott büntető is belefért. A top 5-ből az éllovas mellett a Genoa sem tudott győzni, akik az Ascoli kapuját voltak képtelenek bevenni. Azonban a gól nélküli döntetlennel is a negyedik helyen továbbra is a Grifoni. Végezetül a forduló zárásaként tegnap este a Brescia és a Parma vívott rangadót. A parmaiak két gólos sikerükkel nemcsak, hogy megelőzték riválisukat a tabellán, de már az ötödik helyre verekedték előre magukat.

A folytatás

A soron következő 18. fordulót három nap alatt fogják lebonyolítani. Szombat kora este a Pisa és a Brescia rangadójával kezdünk, hogy aztán hétfő este a Perugia-Venezia kiesési rangadóval záruljon a játéknap. Az igazi show azonban a legjobb négy között várható, akik egymás ellen mérkőznek Genoa-Frosinone és Reggina-Bari leosztásban. Izgalomban tehát biztosan nem lesz hiány a 18. fordulóban sem.

A Serie B 17. fordulójának eredményei:

Cagliari – Perugia 3-2 (2-1)

Gólszerzők: Pavoletti (20., 81.), Lapadula (27.), ill. Strizzolo (29.), Casasola (54.- büntető)

Venezia – Cosenza 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Crnigoj (18.), Tessmann (75.)

Südtirol – Ternana 0-0 (0-0)

Spal – Palermo 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Meccariello (10.), ill. Brunori (32.)

Como – Reggina 0-1 (0-0)

Gólszerző: Hernani (78.- büntető)

Benevento – Cittadella 1-0 (1-0)

Gólszerző: Tello (22.)

Ascoli – Genoa 0-0 (0-0)

Bari – Modena 4-1 (2-0)

Gólszerzők: Botta (7.), Folorunsho (21.), Cittadini (55.- öngól), Di Cesare (90+2.), ill. Diaw (90+6.)

Kiállítva: Maiello (30.), ill. -.

Frosinone – Pisa 0-0 (0-0)

Brescia – Parma 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Man (16.), Bonny (90+5.)

A Serie B aktuális állása a 17. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 17. fordulójának legjobb 11-e:

Antony Iannarilli (Ternana); Stefano Sabelli (Genoa), Valerio Di Cesare (Bari), Raffaele Celia (Spal); Domen Crnigoj (Venezia), Idrissa Touré (Pisa), Zan Majer (Reggina); Ruben Botta (Bari), Andres Tello (Benevento), Denis Man (Parma); Leonardo Pavoletti (Cagliari)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

9 gólos: Walid Cheddira (Bari)

8 gólos: Matteo Brunori (Palermo)

6 gólos: Massimo Coda (Genoa), Gianluca Lapadula (Cagliari)