Serie B: Vereséggel nyitott Andreazzoli a Ternana élén, kis híján legyőzte az éllovast a Südtirol – 15. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 15. fordulójának mérkőzéseit szombaton és vasárnap bonyolították le.

Közeledik a Reggina, ismét botlott az éllovas

Érdekességekben nem volt hiány a Serie B 15. fordulójában sem. A másodosztály listavezetője, a Frosinone a gyakorlatilag verhetetlenné váló Südtirol otthonában igyekezett javítani a Cagliari elleni botlást követően. Ez azonban olyannyira nem sikerült, hogy az immár tizenkettő zsinórban megvívott veretlen mérkőzésnél tartó újonc győzelme csupán néhány másodpercen múlott. A hosszabbítás ötödik percében sikerült a 20 esztendős Monterisi révén megmenteni egy pontot. Mindez azt jelentette, hogy a forduló rangadóján viszonylag magabiztosan diadalmaskodó Reggina három pontra csökkentette hátrányát. A Brescia legyőzésével pedig az első két helyezett eléggé elnyúlott a rájátszást érő pozícióktól.

Vereséggel debütált Aurelio Andreazzoli a Ternana élén

Egyre érdekesebben fest a tabella további része. Annyira szorossá kezd válni a mezőny, hogy lassan feljutásért küzdők és a kiesőjelöltek között bezárul az olló. A játéknap nyitómeccse rögtön meglepetést hozott. A debütáló összecsapásán a Ternana padján ülő korábbi Roma tréner, Aurelio Andreazzoli a mezőny hátsó traktusához tartozó Venezia ellen bukott, köszönhetően a remek formába lendülő Pohjanpalonak. A Cagliari a Parma csapatát fogadta. Bár a szárdok ellen a Frosinone után a dobogóra hajtó Parma is botlott, ezzel együtt is a Rossoblú már csak a 12. helyen található. Vasárnap aztán már két gólzáporos mérkőzés is jutott. Ezek egyike Ferraraban esett meg, ahol a Spal a hatalmasat küzdő és egy órán át emberhátrányban futballozó Modena ellen veszített. A vendégek mindhárom találatukat tíz emberrel szerezték, igaz az első öngól volt. A másik ilyen mérkőzésen hat gól született, ahol a hazai pályán játszó Ascoli tudott emberhátrányban kétszer is egyenlíteni a Como ellen.

Gólínség a forduló további meccsein

A fennmaradó négy találkozó összesen két gólt hozott és egyiket sem a hazai csapat szerezte. A lejtmenetbe kapcsoló Genoa ezúttal a Cittadella ellen bukott el, méghozzá rúgott gól nélkül. A Grifoni így legutóbbi négy fellépésén már három vereséget számlál. Kiesési rangadón fogadta a Cosenza a Perugia együttesét. Kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, de döntésre nem tudták vinni a felek, így a Perugia maradt a sereghajtó, azonban a sűrű mezőny miatt egyáltalán nem reménytelen a helyzet számukra. Pontosztozkodással végződött a Bari és as Pisa randevúja is. A találkozón Nagy Ádáméktól kiállították a tavaly még a MOL Fehérvár színeiben játszó Adrián Rust. A magyar válogatott Nagy Ádám ezúttal is kezdett és a 79. percig pályán is volt. Ezzel a Bari immár nyolc mérkőzés óta képtelen nyerni, ez hét bajnokin és a Parma elleni kupameccsen jött össze. Végezetül a Benevento a Palermo csapatát fogadta, ahol szintén egyetlen gólt láthattak a kilátogató nézők. A Palermo győzelmével még mindig csak 14. viszont az egymás hegyén-hátán tanyázó mezőny miatt csupán négy pontra van a rájátszást érő helyektől a tabellán.

Hétközi forduló, szuper rangadóval

A bajnokság kezdete előtt nem biztos, hogy mindenki gondolta volna, hogy a Frosinone és a Reggina találkozója lesz az úgymond csúcsderbi, pedig ez a helyzet. Ezúttal a jelenleg második Reggina pályaválasztásával, csütörtökön. Aurelio Andreazzoli a Cagliari ellen próbálhatja először győzelemre vezetni a Ternanát, míg a Südtirol a pocsék formában lévő Genoa ellen nyújtaná még tovább veretlenségét. A forduló mérkőzéseire szerdán és csütörtökön kerül sor.

A Serie B 15. fordulójának eredményei:

Venezia – Ternana 2-1 (2-1)

Gólszerzők: Pohjanpalo (9., 45+2.), ill. Falletti (37.- büntető)

Cagliari – Parma 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Pavoletti (54.), ill. Camara (44.)

Spal – Modena 2-3 (0-1)

Gólszerzők: Moncini (58., 90+7.), ill. La Mantia (45+1.- öngól), Falcinelli (72.), Marsura (90+6.- büntető)

Kiállítva: -, ill. Diaw (35.)

Südtirol – Frosinone 1-1 (1-0)

Gólszerzők: De Col (24.), ill. Monterisi (90+5.)

Genoa – Cittadella 0-1 (0-0)

Gólszerző: Antonucci (62.)

Cosenza – Perugia 0-0 (0-0)

Brescia – Reggina 0-2 (0-2)

Gólszerzők: Fabbian (3.), Menez (11.)

Bari – Pisa 0-0 (0-0)

Kiállítva: -, ill. Rus (76.)

Ascoli – Como 3-3 (1-2)

Gólszerzők: Cerri (6.- öngól), Ciciretti (73.), Simic (83.), ill. Mancuso (17., 29.), Blanco (79.)

Kiállítva: Gondo (62.), ill. -.

Benevento – Palermo 0-1 (0-0)

Gólszerző: Brunori (54.)

A Serie B aktuális állása a 15. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 15. fordulójának legjobb 11-e:

Bruno Oliveira Bertinato (Venezia); Filippo De Col (Südtirol), Filippo Sgarbi (Perugia), Federico Barba (Pisa), Ilario Monterisi (Frosinone); Giovanni Fabbian (Reggina), Giacomo Calo (Cosenza), Mirko Antonucci (Cittadella); Joel Pohjanpalo (Venezia), Gabriele Moncini (Spal), Leonardo Mancuso (Como)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

9 gólos: Walid Cheddira (Bari)

7 gólos: Matteo Brunori (Palermo)

6 gólos: Massimo Coda (Genoa)