Serie B: Megszakadt a Frosinone győzelmi sorozata, menesztette edzőjét a Ternana – 14. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 14. fordulójának mérkőzéseit szombaton és vasárnap bonyolították le.

Meglepő genovai vereség, az élen a helyzet változatlan

Két hetes pihenőt követően az elmúlt hétvégén folytatódtak a Serie B küzdelmei. Meglepetésekben nem szenvedtünk hiányt a 14. fordulóban. A Cagliari vetett véget a Frosinone győzelmi sorozatának, bár a szárdoknak sem sikerült győzniük a Giallazzurri felett. A mérkőzés fordulatokban gazdag volt és a végén kis híján behúzta a győzelmet a szardíniai csapat. A 97. perces büntető döntetlent ért Pavolettiéknek, majd két percre rá bevitte a győztes találatot maga Pavoletti, legalábbis néhány pillanatig ezt hihettük, de a VAR közbeszólt, így maradt a 2-2. Nem tudott élni azonban a lehetőséggel a Reggina, amely meglepetésre szintén döntetlent játszott a Benevento csapatával. A differencia így maradt öt pont a két csapat között.

Ennél is váratlanabb volt a Genoa veresége a Perugia otthonában. A játéknap folyamán mindössze három csapat volt képtelen bevenni aktuális ellenfele kapuját, ezek egyike a Grifoni volt. A Pisa viszont, mint utóbb kiderült, váratlanul edzőbuktató győzelmet aratott a feljutásra esélyes csapatok közé tartozó Ternana ellen. A Szörnyek ezzel ugyan a hetedik pozícióba csúsztak vissza, de egyetlen pontra van a dobogós harmadik hely, így némileg váratlan volt, hogy megköszönték Cristiano Lucarelli munkáját.

Zsinórban negyedszer remizett a Südtirol

Ami a forduló további eseményeit illeti, az egyetlen, amely Nagy Ádám Pisája mellett behúzta a három pontot az első tízből, az a Brescia volt. Bár a Spal hatalmas labdabirtoklási fölényben játszott ellenük, de mégis két gólos vereséget szenvedett Bresciában. Folytatva az elmúlt időszak sormintáját, győzelmet vereség követett a Parma gárdájánál. Ezúttal a Modena tudta elvinni mind a három pontot Fabio Pecchia csapatától. Egymás utáni negyedik mérkőzésén gyűjtött egy pontot a Südtirol, amely ezúttal a tőle mindössze egyetlen pontra lévő Ascoli együttesét fogadta, de egyik csapat sem tudta döntésre vinni a dolgot. Meglepően végződött a mérkőzés a Como otthonában is, ahová ezúttal a Bari látogatott. A három büntetőt hozó összecsapáson Cerri kettőből egyet kihagyott és még egy Var által visszavont gólt is szerzett a Como. Ezzel az egy ponttal Fabregasék messze nincsenek kinn a vízből, továbbra is kieső helyen állnak, de ez az eredmény a bravúr kategóriájába sorolható. Megosztozott a pontokon a Cittadella és a Cosenza csapata is. A mérkőzés 1-1-es döntetlent hozott. Végül a forduló zárómérkőzésén az utolsó előtti Venezia is győzött a Palermo vendégeként.

Szombaton jön a folytatás

Az első decemberi játéknap mérkőzéseit ismét szombaton és vasárnap rendezik meg. A legkiemelkedőbb összecsapás egyértelműen a negyedik Brescia és a második Reggina találkozója lesz. Az éllovas Frosinone sem számíthat könnyű mérkőzésre a Südtirol csapata ellen. Az immár Lucarelli nélküli Ternana pedig Velencében javíthatja ki a Pisa elleni botlást.

A Serie B 14. fordulójának eredményei:

Parma – Modena 1-2 (0-2)

Gólszerzők: Vazquez (71.- büntető), ill. Falcinelli (18.), Bonfanti (26.)

Pisa – Ternana 3-1 (3-1)

Gólszerzők: Tramoni (20.), Beruatto (33.), Barba (41.), ill. Partipilo (45+1.)

Reggina – Benevento 2-2 (2-0)

Gólszerzők: Hernani (21.- büntető), Canotto (36.), ill. El Kaouakibi (46.), Improta (59.)

Südtirol – Ascoli 2-2 (0-1)

Gólszerzők: Casiraghi (57.- büntető), Rover (84.), ill. Ciciretti (1.), Caligara (65.)

Perugia – Genoa 1-0 (0-0)

Gólszerző: Olivieri (74.)

Frosinone – Cagliari 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Rohden (32.), Insigne (67.), ill. Luvumbo (14.), Lapadula (90+7.- büntető)

Como – Bari 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Cerri (45+2.- büntető), ill. Botta (90.- büntető)

Cittadella – Cosenza 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Antonucci (25.), ill. Brignola (81.)

Brescia – Spal 2-0 (2-0)

Gólszerzők: Aye (14.), Mangraviti (41.)

Palermo – Venezia 0-1 (0-0)

Gólszerző: Pohjanpalo (66.)

A Serie B aktuális állása a 14. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 14. fordulójának legjobb 11-e:

Elia Caprile (Bari); Riccardo Improta (Benevento), Pietro Ceccaroni (Venezia), Massimiliano Mangraviti (Brescia), Pietro Beruatto (Pisa); Alessio Iovine (Como), Mirko Antonucci (Cittadella), Hans Nicolussi Caviglia (Südtirol); Marco Olivieri (Perugia), Diego Falcinelli (Modena), Roberto Insigne (Frosinone)

A Serie B góllövő listájának élmezőnye:

9 gólos: Walid Cheddira (Bari)

6 gólos: Matteo Brunori (Palermo), Massimo Coda (Genoa)

5 gólos: Mirco Antenucci (Bari), Florian Aye (Brescia), Ettore Gliozzi (Pisa), Raphael Odogwu (Südtirol), Gianluca Lapadula (Cagliari)