Serie B: Cannavaro nyerte a világbajnokok csatáját – 13. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 13. fordulójának mérkőzéseit péntektől vasárnapig bonyolították le.

Világbajnokok egymás ellen

Daniele De Rossi és Fabio Cannavaro egykoron még egy hajóban evezve küzdöttek Olaszország világbajnoki címéért, most azonban az immár két fiatal vezetőedző egymással nézett farkasszemet a Serie B-ben. A Spal és a Benevento egyaránt azért küzd, hogy előrébb lépjen a tabellán. A Boszorkányok a 16. helyre léptek, köszönhetően annak, hogy ezt a találkozót szoros meccsen hozták Cannavaro fiai. Daniele De Rossi Spalja továbbra is a középmezőny kellős közepén helyezkedik el. Azonban csalókán néz ki ez a 12. hely, mivel rendkívül sűrű a mezőny és a 18. Como mindössze két pont távolságban van De Rossi csapatától.

Araszol felfelé a Parma

Az élmezőnyben ismét a csapatok többsége megosztozott a pontokon, ennek egyik legnagyobb haszonélvezője pedig a Parma lett. A Gialloblu ugyanis otthon tartotta a három pontot a Cittadella ellen, így rövid ideig a dobogó alsó fokára is felléphetett. Hosszabb távra azonban egyelőre nem maradhatott a pódiumon, ugyanis a forduló zárómeccsén a Genoa bár meglepetésre nem bírt a Como együttesével, de a döntetlen is elég volt arra, hogy a top 3-ban maradjon a csapat. Hasonló módon a Bari és a Südtirol találkozójából sem jött ki győztesen egyik fél sem és mindkét gárda zsinórban harmadszor remizett. Szintén az élmezőnyből találkozott a Ternana és a Brescia együttese de ezen a mérkőzésen még gólt sem láthattak a kilátogató nézők. A Ternana három, a Brescia pedig már négy döntetlennél jár gyors egymásutánban.

Tartja előnyét a Frosinone, a Pisa lassan mászik felfelé a tabellán

Győztesen vonulhatott le viszont a pályáról az élen álló páros, a Reggina és a Frosinone is. A calabriai csapatnak ugyan okozott kellemetlen perceket a kiesés elől menekülő Venezia, de végül, ha nehezen is, de sikerült a fordítás. A Frosinone csapatának papíron nehezebb dolga volt az Ascoli ellen, de ők is begyűjtötték újabb győzelmüket, így maradt a magabiztosnak mondható öt pontos előnyük a tabella élén.

A Pisa is jó néhány pozíciót vándorolt felfelé, köszönhetően a riválisok botlásainak. Nagy Ádám végig a pályán volt a Cagliari ellen, de bár a győzelem nem jött össze, így is már a 11. helyen a magyar középpályás csapatával. Gólzáport hozott a Cosenza és a Palermo mérkőzése. Az öt gólból lehetett volna hat is, ha Brunori nem ront büntetőt a mérkőzés végén, így viszont a Cosenza örülhetett. Végül egy kiesési rangadó, A Modena és a Perugia között nem született döntés és az 1-1 igazából senkinek sem jó végeredmény.

A folytatásban

A Serie B nem áll le a világbajnokság alatt sem, viszont most egy két hetes szünet következik. Jövő hét végén szombaton, illetve vasárnap kerül sor a 14. fordulóra. Az éllovas Frosinone ezúttal a Cagliarit fogadja, komoly élmezőnybeli rangadó nem lesz. A Südtirol-Ascoli mérkőzés az osztályozó pozíciókért érdekesnek ígérkezik.

A Serie B 13. fordulójának eredményei:

Ascoli – Frosinone 0-1 (0-0)

Gólszerző: -., ill. Inglese (71.)

Kiállítva: Collocolo (49.), ill. -.

Venezia – Reggina 1-2 (1-0)

Gólszerzők: Pohjanpalo (10.), ill. Canotto (55.), Hernani (76.)

Spal – Benevento 1-2 (1-0)

Gólszerzők: Esposito (10.), ill. Capellini (74.), La Gumina (77.)

Kiállítva: Peda (62.), ill. -.

Parma – Cittadella 3-1 (1-0)

Gólszerzők: Del Prato (17.), Camara (57.), Benedyczak (67.), ill. Antonucci (71.)

Modena – Perugia 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Tremolada (45.), ill. Di Carmine (37.)

Cosenza – Palermo 3-2 (1-1)

Gólszerzők: Florenzi (45+1.), Rigione (56.), Larrivey (63.), ill. Brunori (41., 59.)

Kiállítva: Vallocchia (89.), ill. -.

Cagliari – Pisa 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Lapadula (67.), ill. Morutan (50.)

Bari – Südtirol 2-2 (1-2)

Gólszerzők: Di Cesare (43.), Salcedo (65.), ill. Tait (21.), Odogwu (37.)

Ternana – Brescia 0-0 (0-0)

Genoa – Como 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Coda (17.- büntető), ill. Cerri (67.)

A Serie B aktuális állása a 13. forduló után:

(Fotó: Lega B Facebook)

A Serie B 13. fordulójának legjobb 11-e:

Leonardo Marson (Cosenza); Aldo Florenzi (Cosenza), Valerio Mantovani (Ternana), Riccardo Capellini (Benevento), Andrea Cagnano (Como); Fabian Tait (Südtirol), Franco Vazquez (Parma), Salvatore Esposito (Spal); Eddy Salcedo (Bari), Luigi Canotto (Reggina), Roberto Insigne (Frosinone)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

9 gólos: Walid Cheddira (Bari)

6 gólos: Matteo Brunori (Palermo), Massimo Coda (Genoa)

5 gólos: Mirco Antenucci (Bari), Ettore Gliozzi (Pisa), Raphael Oodgwu (Südtirol)