Serie B: Szökésben a Frosinone, elképesztő tülekedés az osztályozós pozíciókért – 12. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 12. fordulójának mérkőzéseit szombattól hétfőig bonyolították le.

Lőtávolon kívül az éllovas

Újabb győzelmet ünnepelhetett a Serie B éllovasa, a Frosinone. Ezzel a Giallazzurri öt pontra eltávolodott a mögötte lévő “hadseregtől”. Köszönhetően annak, hogy az elmúlt időszakban az élbolyban óriási döntetlen parádé, illetve olykor körbe verés alakult ki, a jelenleg második Reggina és a 9. pozícióban tanyázó Südtirol között mindössze három pont a távolság. Gyakorlatilag az össze üldözőből hiányzik az állandósított jó forma. Ha megnézzük látható, hogy a második és a kilencedik helyezett közül egyetlen csapat van, amely képes volt legalább három mérkőzést megnyerni a legutóbbi öt játéknapon, az Ascoli. A Brescia például annak ellenére is nyolcadik, hogy az elmúlt öt körben egyszer sem győzött. Négy döntetlen mellett egy vereséget könyvelhettek el. De térjünk is rá eme bevezetőt követően a történésekre.

A Perugia meg tudta szorongatni az éllovast, a Frosinone együttesét, de egy első félidő végén született találattal vereséget szenvedett ismét. A Perugia ezzel természetesen továbbra is sereghajtó, míg a Frosinone öt pontra ellépett az üldözőktől.

A Reggina nyerte a rangadót, fokozódnak az izgalmak

Hétfő este a játéknap talán legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapásán találkozott egymással a Reggina és a Genoa. Bár a calabriai csapat vezető góljára a vendégek még válaszolni tudtak, de aztán két büntetőt is kapott a Reggina, amelyekből elég volt az egyiket belőni a győzelemhez. Így a hazai pályán játszó Reggina fellépett a második helyre és ismét első számú üldözővé vált. Nem született gól a Ternana és a Spal mérkőzésén, így a ferrarai csapat továbbra is a mezőny kellős közepén, míg a Ternana most éppen a negyedik helyen tanyázik. Izgalomban nem volt hiány a Südtirol és a Cagliari csörtéjén sem.

Az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy az újonc hosszú idő után vereséget szenved, de a 94. percben sikerült pontot menteni. Rendkívül fontos három pontot gyűjtött be a Pisa hazai környezetben a Cosenza ellen. Nagy Ádám végig játszotta a találkozót, úgy fest csapata kezd kikászálódni a gödörből. Az elmúlt három fordulóban két győzelem, egy döntetlen a mérleg, bár élbolyhoz tartozó ellenfél ez idő alatt nem volt.

A Cittadella együttesének 24! lövés is kevés volt ahhoz, hogy legyőzze aktuális vendégét, a Modena csapatát. A gól nélküli remi azonban igazából egyik gárdának sem jó, mindketten maradtak közvetlenül a kieső zóna előtt. Döntetlent hozott a Brescia és az Ascoli rangadója is. A 93. percben sikerült a vendégcsapatnak a pontmentés. Csak döntetlenre futotta a Bari erejéből a Benevento ellen. A remek rajt után néhány fordulóig gólképtelen Cheddira büntetőből mentett pontot a mérkőzést 10 emberrel befejező Boszorkányok ellen. Egyre jobb formában a Palermo, amely ezúttal a Parma csapatát múlta felül. A Balogh Botondot végig a kispadon jegelő parmaiak 18! lövési kísérletből egyetlen egyszer sem találták el a kaput a mérkőzésen, így hiábavaló volt az egyébként komoly mezőnyfölény. A Como nyerte a kiesési rangadót a Venezia ellenében. A velenceieknél a következő körtől már Paolo Vanoli kezében lesz az irányítás.

A következő kör pénteken mindjárt egy komoly összecsapással indul, az Ascoli fogadja a listavezető Frosinone csapatát. Vasárnap pedig a Como vendégszerepel Genovában a forduló zárásaként. Az élbolyban pedig Bari-Südtirol és Ternana-Brescia meccseket is rendeznek.

A Serie B 12. fordulójának eredményei:

Ternana – Spal 0-0 (0-0)

Südtirol – Cagliari 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Odogwu (7., 90+4.), ill. Lapadula (39.), Viola (74.- büntető)

Pisa – Cosenza 3-1 (2-0)

Gólszerzők: Morutan (12., 62.), Masucci (45+5.), ill. D’Urso (82.)

Cittadella – Modena 0-0 (0-0)

Brescia – Ascoli 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Aye (54.), ill. Botteghin (90+3.)

Kiállítva: Lezzerini (90+4.), ill. -.

Benevento – Bari 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Improta (37.), ill. Cheddira (77.- büntető)

Kiállítva: Pastina (79.), ill. -.

Palermo – Parma 1-0 (0-0)

Gólszerző: Marconi (57.), ill. -.

Frosinone – Perugia 1-0 (1-0)

Gólszerző: Rohden (41.), ill. -.

Como – Venezia 1-0 (0-0)

Gólszerző: Bellemo (65.), ill. -.

Reggina – Genoa 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Canotto (16.), Hernani (55.- büntető), ill. Aramu (34.)

A Serie B aktuális állása a 12. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 12. fordulójának legjobb 11-e:

Riccardo Gagno (Modena); Ivan Marconi (Palermo), Erik Botteghin (Ascoli), Santiago Visentin (Cittadella); Riccardo Improta (Benevento), Alessandro Bellemo (Como), Marcus Rohden (Frosinone), Raffaele Celia (Spal); Raphael Odogwu (Südtirol), Olimpiu Vasile Morutan (Pisa), Luigi Canotto (Reggina)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

9 gólos: Walid Cheddira (Bari)

5 gólos: Massimo Coda (Genoa), Mirco Antenucci (Bari), Ettore Gliozzi (Pisa)

4 gólos: Matteo Brunori (Palermo), Florian Aye (Brescia), Federico Dionisi, Cedric Gondo (Ascoli), Andrea La Mantia (Spal), Raphael Odogwu (Südtirol), Davide Diaw (Modena), Giovanni Fabbian (Reggina), Andrea Favilli (Ternana), Roberto Inglese (Parma), Samuele Mulattieri (Frosinone)