Serie B: Mindössze tizenhat találatot hozott a hétvége – 11. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 10. fordulójának mérkőzéseit szombattól hétfőig bonyolították le.

Lépéselőnyben a Frosinone

Szoros mérkőzéseket hozott a Serie B 11. fordulója, amelyből egyértelműen a Frosinone jött ki a legjobban. Mindez annak köszönhető, hogy gyakorlatilag az összes üldözője botlott. Az első öt helyen tanyázó csapatok közül egyedül a Giallazzurri zárt három ponttal az elmúlt hétvégén.

Pénteken, a játéknap nyitányaként mindjárt a Bari és a Ternana rangadójával indult a hétvége. A két feljutásért küzdő alakulat végül nem bírt egymással és gól nélküli döntetlent hozott a rangadó. Aztán szombaton a többi élcsapat is pályára lépett. A Genoa csapata előtt nem épp könnyű feladat tornyosult, ellenfelük a Brescia csapata volt. Nem is sikerült végül a Grifone csapatának otthon tartani mind a három pontot. Az 1-1-es végeredménnyel ugyan maradt második a Genoa, de két pontos hátrányt szedett össze, ami azért nyilván nem ledolgozhatatlan a folytatásban. A Reggina viszont zsinórban harmadik meccsén nem tudott nyerni, bár a Cagliari vendégeként nem is volt egyszerű dolga. Mivel itt is pontosztozkodás lett a vége, ezért nagy esélyt adódott a Frosinone előtt a pontelőny kicsikarására. Ők pedig éltek is ezzel a lehetőséggel, még ha a kiesés elől menekülő Cosenza otthonában meg is kellett izzadniuk a három pontért.

Sűrűsödik a mezőny

Egyre nagyobbá kezd válni a torlódás a mezőny elejében, illetve a hátsó régióban is. Kiesési rangadón fogadta a Benevento a Pisa csapatát, de a két együttes nem bírt egymással, ez a mérkőzés is gól nélkül zárult. Fontos győzelmet aratott viszont a Palermo csapata, amely így jelenleg nem áll kiesésre és a Modena legyőzésével pontszámban be is érte aktuális legyőzöttjét. Nehézkesen ugyan, de a Parma is otthon tartotta a három pontot a továbbra is finoman fogalmazva erőtlen Como ellenében. Győzelmével a Parma egyre közelebb kerül a dobogós helyekhez, míg a Como továbbra is a tabella végén, az utolsó előtti helyen.

Ezúttal sem talált legyőzőre a Südtirol csapata. A rossz rajtot követően valósággal megtáltosodó újonc a Spal otthonából tért haza egy ponttal. Továbbra sem megy a Venezia csapatának. A velencei együttes ezúttal az Ascoli gárdáját látta vendégül, de nem csak hogy kikapott, de még emberhátrányba is került a mérkőzésen. Úgy fest a Reggina meglepetésszerű legyőzése nem adott extra lendületet a Perugia játékosainak. A forduló vasárnapi zárómérkőzésén a Cittadella látogatott el hozzájuk és ha már ott volt, el is vitte mind a három pontot.

Egyetlen mérkőzés sem zárult sima győzelemmel az elmúlt fordulóban, viszont az izgalmak fokozódnak. A negyedik helyezett Reggina és a kilencedik pozícióban tanyázó, újonc Südtirolt mindössze egyetlen pont választja el egymástól. A hátsó traktust nézve pedig a tizenharmadik Modena előnye csupán öt pont a tabella alján tanyázó Perugia csapatával szemben.

November 5-7. között kerül sor a 12. forduló mérkőzéseire. Az éllovas Frosinone a sereghajtó Perugiát fogadja, De több érdekes összecsapás is lesz. Ezek közül a legkomolyabb rangadó a második Genoa és a negyedik Reggina csatája lesz.

A Serie B 10. fordulójának eredményei:

Bari – Ternana 0-0 (0-0)

Ascoli – Bari 0-2 (0-0)

Gólszerzők: -, ill. Dionisi (67.), Collocolo (86.)

Kiállítva: Joronen (80.), ill. -.

Spal – Südtirol 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Meccariello (4.), ill. Zaro (54.)

Parma – Como 1-0 (1-0)

Gólszerző: Del Prato (38.), ill. -.

Modena – Palermo 0-2 (0-2)

Gólszerzők: -, ill. Brunori (9.- büntető), Valente (45+2.)

Cosenza – Frosinone 1-2 (1-1)

Gólszerzők: Merola (20.), ill. Moro (27.), Mulattieri (70.)

Cagliari – Reggina 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Lapadula (2.), ill. Gagliolo (24.)

Benevento – Pisa 0-0 (0-0)

Genoa – Brescia 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Jagiello (31.), ill. Cistana (90+4.)

Kiállítva: Badelj (77.), ill. -.

Perugia – Cittadella 0-2 (0-1)

Gólszerzők: -, ill. Beretta (12.), Magrassi (90+5.)

Kiállítva: Iannoni (45.), ill. -.

A Serie B aktuális állása a 10. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 10. fordulójának legjobb 11-e:

Adrian Semper (Genoa); Enrico Del Prato (Parma), Biagio Meccariello (Spal), Giovanni Zaro (Südtirol), Andrea Cistana (Brescia); Ruben Botta (Bari), Hernani (Reggina), Luca Mazzitelli (Frosinone); Nicola Valente (Palermo), Giacomo Beretta (Cittadella), Federico Dionisi (Ascoli)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

8 gólos: Walid Cheddira (Bari)

5 gólos: Massimo Coda (Genoa), Mirco Antenucci (Bari), Ettore Gliozzi (Pisa)

4 gólos: Matteo Brunori (Palermo), Federico Dionisi (Ascoli), Andrea La Mantia (Spal), Davide Diaw (Modena), Giovanni Fabbian (Reggina), Andrea Favilli (Ternana), Cedric Gondo (Ascoli), Roberto Inglese (Parma), Samuele Mulattieri (Frosinone)