Serie B: Már nincs nyeretlen csapat a másodosztályban – 8. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 8. fordulójának mérkőzéseit péntektől vasárnapig bonyolították le.

Átesett a tűzkeresztségen a Como is

Vasárnap játszotta le soros bajnokiját a Como a Serie B 8. fordulójában. Ezúttal egy kiesési derbin kellett megpróbálkozniuk a három pont behúzásával. Az ellenfél az a Perugia volt, amelynek neve mellett mindössze egyetlen győzelem állt eddig a fordulóig. Ez pedig a játéknap után is így maradt, a Como ugyanis egy szoros mérkőzésen egy góllal felülmúlva ellenfelét megszerezte idei első sikerét. Ezzel a vereséggel a Perugia a tabella sereghajtójává vált. A hét utolsó napján ezúttal nem egy, hanem két mérkőzést rendeztek. Südtirol csapata akkora lendületet kapott az első győzelem megszerzésétől, hogy azóta senki sem tudta felülmúlni őket az aktuális ellenfelek közül. Ezúttal a Benevento próbálkozhatott meg ezzel, de Fabio Cannavaro csapatának erejéből csak döntetlenre futotta, így az egykori Aranylabdás védő tovább várhat első diadalára a Boszorkányok kispadján.

Javított a Reggina, továbbra is veretlen a Bari

Ami a hétvége további eseményeit illeti, pénteken Genovában kezdődött a forduló, ahol a Genoa és a Cagliari találkozott egymással és pontosztozkodás lett a vége, ráadásul gól nélkül. Szombaton a Frosinone a Spal csapatát látta vendégül és két gólos győzelmet aratott, így továbbra is az élmezőnyben tanyáznak, míg a Spal lassan veszélyesen közel kerül a kieső zónához. Magabiztos győzelemmel javította a Reggina az előző forduló béli kisiklását. Az áldozat ezúttal a Cosenza volt, akik könnyűnek találtattak Reggio Calabriában. A Reggina felett aratott bravúr győzelem után a Modena legyőzte az Ascoli gárdáját is. Ezzel a tabellán át is ugrotta ellenfelét a Kanárik csapata.

Újabb botlásának köszönhetően a negyedik pozícióba csúszott vissza a Brescia. A Cittadella ellen bár az előnyt megszerezték a hazaiak, azonban megtartani már nem sikerült, így 1-1 lett a vége. Gólnélküli döntetlen született a Pisa és a Parma randevúján, ami a mérkőzés összképe alapján inkább Nagy Ádám csapatára nézve volt hízelgő eredmény. A Ducali jóval többször veszélyeztetett. Simán verte a Ternana a Palermo csapatát 3-0 arányban, így Cristiano Lucarelli csapata pontszámban beérte és meg is előzte a Bresciát, így fellépett a dobogóra az együttes. Végül a Bari, ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot a továbbra is a kiesés rémétől veszélyeztetett Venezia otthonában. Mindez azt jelenti, hogy a Kakasok továbbra is tapadnak az éllovas Regginára és nyolc forduló után sem találtak legyőzőre. A következő körben egyébként az Ascolit fogadják és az eddigiek alapján az sem tűnik megoldhatatlan feladatnak.

A 9. forduló mérkőzéseit e hét péntektől vasárnapig rendezik és ezúttal Velencében kezdünk, ahová pénteken a Frosinone látogat.

A Serie B 8. fordulójának eredményei:

Genoa – Cagliari 0-0 (0-0)

Frosinone – Spal 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Caso (48.), Mazzitelli (88.), ill.

Kiállítva: -, ill. Arena (85.)

Reggina – Cosenza 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Rivas (10.), Menez (53.), Pierozzi (63.), ill.

Kiállítva: -, ill. Martino (89.)

Ascoli – Modena 1-2 (1-0)

Gólszerzők: Dionisi (26.), ill. Falcinelli (54.), Diaw (90.)

Kiállítva: Bellusci (75.), ill.

Brescia – Cittadella 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Aye (29.), ill. Antonucci (70.)

Pisa – Parma 0-0 (0-0)

Ternana – Palermo 3-0 (0-0)

Gólszerzők: Partipilo (57.), Palumbo (77.), Moro (90+2), ill.

Venezia – Bari 1-2 (0-0)

Gólszerzők: Ceccaroni (70.), ill. Antenucci (46.), Cheddira (83.- büntető)

Como – Perugia 1-0 (0-0)

Gólszerző: Arrigoni (34.), ill.

Südtirol – Benevento 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Zaro (84.), ill. Pastina (39.)

A Serie B aktuális állása a 8. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 8. fordulójának legjobb 11-e:

Andrade Nicolas (Pisa); Niccolo Pierozzi (Reggina), Edoardo Goldaniga (Cagliari), Giovanni Zaro (Südtirol), Christian Pastina (Benevento); Antonio Palumbo (Ternana), Mirko Antonucci (Cittadella), Rigoberto Rivas (Reggina); Giuseppe Caso (Frosinone), Walid Cheddira (Bari), Davide Diaw (Modena)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

8 gólos: Walid Cheddira (Bari)

5 gólos: Mirco Antenucci (Bari)

4 gólos: Andrea La Mantia (Spal), Cedric Gondo (Ascoli), Roberto Inglese (Parma)