Serie B: Továbbra is veretlen a Bari, az élen a helyzet változatlan – 6. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 6. fordulójának mérkőzéseit péntektől vasárnapig bonyolították le.

Ezúttal sem talált legyőzőre a Bari

Rangadót vívott a Bari a Serie B 6. fordulójában, de ezúttal is sikeresen őrizte meg veretlenségét az élvonalba visszavágyó Cagliari ellen. A hálóőröknek nem sok izgalmat jelentett ez a mérkőzés, ugyanis mindkét csapat egyetlen alkalommal találta el ellenfele kapuját. Azonban a Kakasoknak ez az egy szem alkalom is elég volt a három pont begyűjtéséhez. A nagyszerű szezont produkáló Walid Cheddira volt a döntő faktor. Ugyan a hajrában a Bari Raffaele Pucino piros lapja miatt emberhátrányba került, de a szárdok nem tudták visszahozni döntetlenre az állást. Így a Bari már a negyedik helyen a tabellán, továbbra is veretlenként, egyedüli csapatként a mezőnyben.

Nem hozott gólesőt a hétvége

Viszonylag kevés találat született a hétvégén, a mezőny húsz csapata összesen huszonkét találatig jutott, mindezt úgy, hogy ebben egy hat, illetve egy négy gólos összecsapás is akadt. A mezőny fele, szám szerint tíz együttes fejezte be egy rúgott góllal a mérkőzését.

De térjünk is rá az események kivesézésére. A Brescia újabb győzelmével továbbra is menetel a Serie A felé. Ezúttal azonban eléggé kicentizte a sikert, a három pontot érő találat Bianchitól a 93. percben érkezett meg a Benevento ellen. A játéknap legnagyobb részét ezúttal is szombaton rendezték. A Genoa, amely eléggé hullámzóan teljesít, ezúttal Jagiello találatával otthon tartotta a három pontot a kieső helyen tanyázó Modena ellen. Kevesebb, mint húsz perc kellett a Parma gárdájának, hogy két gólos előnyre tegyen szert az Ascoli vendégeként. A vége így viszonylag magabiztos siker lett a Ducali számára. Változatos meccsen, másodperceken múlott a Como szezonbeli első sikere a Spal ellen. Cesc Fabregas első gólpasszát jegyezte, míg Patrick Cutrone duplázott, de ez sem volt elég a ferrarai csapat legyőzéséhez, amely a 93. percben mentette döntetlenre az összecsapást Esposito révén.

Igyekszik tartani a lépést az éllovas párossal a Frosinone, amely ezúttal az igen gyenge formában lévő Palermo felett diadalmaskodott. Mindehhez Buttaro öngóljára volt szüksége a Giallazzurrinak. Magabiztos sikerével továbbra is a tabella élén a Reggina csapata, akiknek a Cittadella sem jelentett akadályt. Maga a mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, de a hazai csapat helyzetkihasználása eldöntötte a három pont sorsát. Nem jött össze zsinórban harmadik sikere a Südtirol együttesének. A vezetést ugyan meg tudta szerezni az újonc, de a Cosenza tudott válaszolni és végül pontosztozkodással végződött a mérkőzés. Végül a két kieső helyen található együttes, a Venezia és a Pisa csörtéje is döntetlennel zárult. A Como mellett, így Nagy Ádámék továbbra is a másik nyeretlen csapat. A Pisa így továbbra is a mezőny végén kullog. Nagy Ádám végig a pályán volt a találkozón.

Sok minden nem változott a Serie B hatodik fordulója után. Továbbra is kéz a kézben élen a Reggina és a Brescia. A Bari megőrizte veretlenségét, míg a Como és a Pisa ezúttal is képtelen volt nyerni.

A Serie B 6. fordulójának eredményei:

Brescia – Benevento 1-0 (0-0)

Gólszerző: Bianchi (90+3.), ill.

Genoa – Modena 1-0 (1-0)

Gólszerző: Jagiello (44.), ill.

Ascoli – Parma 1-3 (0-2)

Gólszerzők: Lungoyi (79.), ill. Tutino (7.), Inglese (18.), Man (66.)

Cagliari – Bari 0-1 (0-0)

Gólszerző: -, ill. Cheddira (77.)

Kiállítva: -, ill. Pucino (84.)

Como – Spal 3-3 (1-1)

Gólszerzők: Cutrone (12., 46.), Ioannou (72.), ill. Maistro (8.), Moncini (59.), Esposito (90+3.)

Frosinone – Palermo 1-0 (1-0)

Gólszerző: Buttaro (44.- öngól) ill.

Reggina – Cittadella 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Gagliolo (22.), Fabbian (58.), Gori (88.) ill.

Südtirol – Cosenza 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Rover (22.), ill. Kornvig (77.)

Venezia – Pisa 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Novakovich (40.), ill. Gliozzi (44.)

Kiállítva: -, ill. Ionita (71.)

A Serie B aktuális állása a 6. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 6. fordulójának legjobb 11-e:

Antony Iannarilli (Ternana); Filippo Berra (Südtirol), Andrea Papetti (Brescia), Riccardo Gagliolo (Reggina), Niccolo Corrado (Ternana); Salvatore Esposito (Spal), Filip Jagiello (Genoa); Walid Cheddira (Bari), Patrick Cutrone (Como), Gennaro Tutino (Parma), Giuseppe Caso (Frosinone)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

5 gólos: Walid Cheddira (Bari)

4 gólos: Andrea La Mantia (Spal), Cedric Gondo (Ascoli), Roberto Inglese (Parma)