Serie B: A Südtirol ellépett a kieső zónából, a Pisa és a Como továbbra is nyeretlen – 5. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 5. fordulójának mérkőzéseit péntektől vasárnapig bonyolították le.

A Südtirol elhagyta a kiesőzónát

Ha egy üzlet beindul, mondhatnák a Südtirol csapatánál, akik történetük első Serie B győzelmükre rögtön rátették a másodikat is. Ez ráadásul azt jelenti, hogy bennmaradó pozícióba került a csapat. Az áldozat ezúttal az a Como volt, akik nagy tervekkel vágtak neki a bajnokságnak, ezzel szemben viszont 5 fordulót követően a Pisával karöltve továbbra is várnak első bajnoki győzelmükre. A Südtirol szinte a teljes második félidőt emberelőnyben játszhatta és még egy büntetőt is lőhetett, de a győzelem az győzelem. Ha már az előbb szóba került a Pisa, Nagy Ádámék sem tudtak nyerni továbbra sem. Az éllovas Reggina megoldhatatlan akadályt jelentett az előző idényben kis híján Serie A-ba jutó gárdának.

Nem született döntetlen a játéknapon

Rátérve a forduló többi mérkőzésére elmondható, hogy sehol nem volt pontosztozkodás és csak kettő találkozón volt eredményes mind a két csapat.

A Palermo a Genoa ellen vívott rangadót és a feljutásban is kulcsszerepet vállaló Brunori góljával otthon tartotta a pontokat. A Cagliari felkapaszkodott a dobogó legalsó fokára, miután egy gólt már emberhátrányban szerezve győzte le idegenben a Benevento csapatát. A Cittadella és a Frosinone az utolsó pillanatokig gyűrte egymást, amikor Beretta megnyerte a meccset a hazaiaknak. A Bari a nagyszerű idényt produkáló Cheddira találatával múlta felül a Cosenza gárdáját, amely ráadásul a mérkőzés hajrájában emberhátrányba is került. Ezzel a Kakasok továbbra is a Serie B egyetlen veretlen együttese.

Nagy küzdelem zajlott a Parma és a Ternana között a középmezőnybeli együttesek csatájában, de bár a Sonkások két alkalommal is vezetést szereztek, a Ternana a mérkőzés végén megfordította az eredményt. Hátrányból fordítva nyert a Brescia a Modena ellen, így kéz a kézben vezeti a tabellát a Reggina csapatával. A mérkőzés elég jelentős túlórával zárult, a mindent eldöntő tizenegyes a 99. percben került a hálóba. Győzött, de még mindig csupán osztályozós helyen a Perugia, akik az Ascoli csapatával diadalmaskodtak. Végül pedig a Spal csapata a Venezia ellen mérkőzött és nyert két góllal. Itt is villant a piros, Tessmann kiállítását követően a hosszabbításban döntötte el a meccset a ferrarai csapat.

Öt forduló után természetesen még mindig korai messzemenő következtetéseket levonni a lehetséges feljutók, illetve kieső kilétét illetően, de szépen-lassan kezd tisztábbá válni az összkép az élmezőnyt, valamint a bent maradásért küzdő csapatokat nézve.

A Serie B 5. fordulójának eredményei:

Palermo – Genoa 1-0 (0-0)
Gólszerző: Brunori (49.), ill.

Benevento – Cagliari 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Lapadula (54.), Luvumbo (83.)
Kiállítva:ill. Obert (58.)

Cittadella – Frosinone 1-0 (0-0)
Gólszerző: Beretta (90+2.), ill. –

Como – Südtirol 0-2 (0-0)
Gólszerzők:
ill. Mazzocchi (79.), Casiraghi (87. – büntetőből)
Kiállítva: Da Riva (50.), ill.

Cosenza – Bari 0-1 (0-1)
Gólszerző:
ill. Cheddira (45+4.)
Kiállítva: Aldo Florenzi (89.), ill.

Parma – Ternana 2-3 (1-0)
Gólszerzők:
Del Prato (31.), Inglese (51.), ill. Coulibaly (48.), Alf. Donnarumma (67.), Corrado (86.)

Pisa – Reggina 0-1 (0-1)
Gólszerző:
ill. Canotto (28.)

Modena – Brescia 1-3 (1-1)
Gólszerzők:
Bonfanti (18.), ill. Aye (24.), Moreo (61.), Bianchi (90+9. – büntetőből)

Perugia – Ascoli 1-0 (1-0)
Gólszerző:
Strizzolo (42.), ill.

SPAL – Venezia 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
La Mantia (29.), Finotto (90+3.), ill.
Kiállítva:ill. Tessmann (88.)

A Serie B aktuális állása az 5. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 5. fordulójának legjobb 11-e:

Mirko Pigliacelli (Palermo); Gabriele Zappa (Cagliari), Domenico Frare (Cittadella), Alessandro Tripaldelli (SPAL); Luigi Canotto (Reggina), Luca Strizzolo (Perugia), Mamadou Coulibaly (Ternana), Simone Mazzocchi (Südtirol); Stefano Moreo (Brescia), Matteo Brunori (Palermo), Walid Cheddira (Bari)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

4 gólos: Cedric Gondo (Ascoli), Walid Cheddira (Bari), Andrea La Mantia (SPAL)
3 gólos: Mirko Antenucci (Bari), Matteo Brunori (Palermo), Andrea Favilli (Ternana), Roberto Inglese (Parma)