Bajnokok Ligája: Megkezdi szereplését az Inter és a Napoli – BL előzetes

Szerző: Szabolcs1987


Nem kezdődött túl fényesen Olaszország számára a Bajnokok Ligája. A Juventus egy gólos vereséget szenvedett Párizsban, míg a Milan a Salzburg csapatával nem bírt és lett döntetlen a vége. Ma este azonban a másik két talján együttes is nekivág a küzdelmeknek. Kicsit ellentétesek az előjelek a két csapatot illetően. Az Inter a jó formában lévő, idén tétmeccsen még veretlen Bayern München csapatát fogadja, miközben az Inter már két bajnoki vereséggel a háta mögött, nem a legjobb formájában érkezik erre a meccsre. Eközben a remek formában lévő Napoli a szezont pocsékul kezdő, de az utóbbi három meccsén kicsit magára találó Liverpoolt látja vendégül. Egy valamiben egyet lehet érteni: mindkét együttesnek piszok nehéz dolga lesz.

Inter – Bayern München

A Serie A 8. helyezettjéhez látogat a Bundesliga dobogójának legalsó fokán tanyázó bajor együttes. Mindkét csapat rangadót játszott hétvégén hazája bajnokságában, bár a Bayern-Union Berlin mérkőzés esetében még mindig fura ezt így kimondani, de idénre rá lehet aggatni ezt a jelzőt arra a párosításra. Főleg, hogy a berlini csapat megakasztotta a bajorokat, hiszen 1-1 lett a vége és ezzel az Union azonos pontszámmal szorul csak a negyedik helyre a tabellán a Bayern mögé. A Nerazzurrinak a milánói derbin volt jelenése és vereséggel hangolt a Bajnokok Ligája mérkőzésre. A Milan 3-2 arányban felülmúlta az egyre több támadást kapó Simone Inzaghi csapatát. A két gárda közös múltja totálisan kiegyenlített. Hét alkalommal mérték össze erejüket, mindkét együttes háromszor nyert, egy döntetlen mellett. Ma este valamelyik csapat irányába el fog billenni a mérleg nyelve. Érdekesség, hogy ebből a hét találkozóból négyet hazai környezetben vívott meg a Nerazzurri és ezeken szenvedte el mindhárom vereségét a német együttessel szemben. Legutóbbi összecsapásukon 2011-ben 3-2-re a milánói társulat nyert. Inzaghi és Nagelsmann első ízben mérkőzhetnek meg vezetőedzőként.

Az Inter különböző kupasorozatokban eleddig 13 német gárdával mérkőzött meg. Ez 53 összecsapást jelent, amelyek közül 24 alkalommal vonulhatott le győztesen a pályáról a Nerazzurri. Emellett 10 döntetlen és 19 vereség a mérleg. Meglepő módon a Schalke 04 ellen kapott ki legtöbbször a csapat. A gelsenkircheniek 6-ból négyszer legyőzték az Intert.

Hiányzók

Mindkét csapat szinte hiányzó nélkül várja a mai csörtét. Az Inter oldalán csak az abszolút peremember Dalbert, illetve a még néhány meccset kihagyó Lukaku hiányzik. A Bayernben egyedül az a Bouna Sarr sérült, aki az új szezonban még egyetlen percet nem töltött a pályán. Így tehát elmondhatjuk, hogy egyetlen komoly hiányzó lesz a mérkőzésen. Amennyiben Inzaghi Dzeko csapatba állítása mellett dönt, akkor egy olyan játékos áll csatasorba, aki még a Wolfsburg színeiben négy alkalommal is bevette a bajorok kapuját. Manchester City játékosként viszont gólképtelen volt a németek ellen.

A játékvezető: Clement Turpin

Sokat látott 40 esztendős francia játékvezetőt kapott ez az összecsapás. Clement Turpinnek ez már a 38. Bajnokok Ligája mérkőzése lesz. Az Inter csapatának két találkozót fújt eddig, amelyek egy győzelmet és egy vereséget hoztak a konyhára Milánóban.

2018. szeptember 18. Inter 2-1 Tottenham Hotspur

2020. november 3. Real Madrid 3-2 Inter

A Bayern München már jóval többször találkozott a gall játékvezetővel. Hetedik alkalommal küldték a bajorok meccsére Turpint. Ezidáig még nem kaptak ki ezzel a bíróval. Négy győzelem és két döntetlen a mérleg. Egészen komoly gólkülönbségű sikereket is aratott a Bayern ezeken a meccseken.

2016. december 6. Bayern München 1-0 Atletico Madrid

2018. december 12. Ajax 3-3 Bayern München

2019. október 1. Tottenham Hotspur 2-7 Bayern München

2020. február 25. Chelsea 0-3 Bayern München

2020. december 1. Atletico Madrid 1-1 Bayern München

2022. március 8. Bayern München 7-1 RB Salzburg

TV

Inter – Bayern München 20:15 M4 Sport

Napoli – Liverpool

Nem ígérkezik könnyűnek a Napoli feladata sem, de korántsem lehetetlen legyőzni ezt a Liverpoolt. A Pool a városi derbin játszott 0-0-t hétvégén. A Napoli viszont egy Lazio elleni győzelemmel hangolt. A Partenopeit soka kicsit előre leírták a nyári események után, de egyelőre úgy néz ki, nem lett gyengébb ez a csapat. A Liverpool botrányosan kezdte a bajnokságot, miután a Community Shieldet elhódította a Manchester City orra elől. E két csapat is kiegyenlített örök mérleggel rendelkezik, de itt egy hajszállal az olaszok a jobbak. Négy mérkőzésből két nápolyi siker mellett egy döntetlen és egy angol győzelem. Bár két nagyon támadó szellemben futballozó csapatról van szó, kettő gólnál többet mégsem hozott egyik összecsapásuk sem. Nápolyban a Liverpool eddig mindkét meccsét elveszítette.

Hét angol gárda ellen összesen 22 találkozót vívott eddig a Napoli. Ezeken 7 győzelem, 5 döntetlen és 10 vereség született. Az egyetlen brit csapat, akit nem tudott megverni egyszer sem a Partenopei ezek közül, a Burnley volt. Ellenük két mérkőzés, melyek döntetlennel és vereséggel értek véget olasz részről.

Hiányzók

Az előbb taglalt mérkőzéssel szemben itt akad bőséggel maródi játékos. A Napoliban Demme és Zedadka mellett Lozano és Osimhen is sérüléssel bajlódik. Az angoloknál ennél is bőségesebb a lista. Carvalho, Henderson, Jones, Keita, Kelleher, Konaté, Oxlade-Chamberlain, valamint Ramsay sem bevethető ilyen-olyan okokból.

A játékvezető: Carlos Del Cerro Grande

A 46 esztendős spanyol spori 20. Bajnokok Ligája találkozóját fogja vezetni ma este. A Napoli csapatának egy mérkőzést vezetett idáig a BL-ben, épp egy Liverpool elleni döntetlen alkalmával.

2019. november 27. Liverpool 1-1 Napoli

Az angol csapatnak ezen kívül vezetett még egy meccset, azon a találkozón is olasz csapat volt az ellenfél és Pool vereség lett a vége. Elmondható tehát, hogy a spanyol csak talján együttes ellen vezetett a Poolnak és még nem tudtak nyerni.

2020. november 25. Liverpool 0-2 Atalanta

TV

Napoli – Liverpool 21:00 Sport 1

Remélhetőleg a mai nap után már olasz győzelemnek is örülhetünk.