Bajnokok Ligája: A Juventus a PSG, míg a Milan Salzburg elleni veretlenségét őrizné meg – BL előzetes

Szerző: Szabolcs1987


Ma este kezdetét veszi a Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírása

Eljött a nagy nap. Megkezdődnek a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei. Az első napon rögtön az olasz rekordbajnoknak, valamint a nemzetközi szinten legeredményesebb talján együttesnek szurkolhatunk. Ha ránézünk a párosításokra, akkor azt láthatjuk, hogy a Juventusra sokkal nehezebb feladat vár, mint a Milanra. Ugyanakkor a Salzburg rengeteg fiatalt foglalkoztató együttese ellen a Rossoneri sem számíthat sétagaloppra. A hét nemzetközi kupákban érdekelt csapatból tehát kettő ma este ringbe lép.

PSG – Juventus: Megőrizné veretlenségét a Bianconeri

Massimiliano Allegri csapata ebben a szezonban tétmeccsen még nem talált legyőzőre, de ha a ma esti ellenfelet nézzük, akkor is elmondható, hogy a Zebrák veretlenül várják ezt az összecsapást. Ezidáig nyolc alkalommal találkozott a klub a PSG csapatával és ezeken a mérkőzéseken hat győzelem mellett két döntetlen született az Öreg Hölgy szemszögéből. Egy kivételtől eltekintve mindegyik meccsük szoros végeredményt hozott, azonban 1997-ben az UEFA Super Cup fináléjában született egy 6-1 arányú Juventus diadal. Francia ellenféllel 30 alkalommal találkozott a Bianconeri és a mérleg itt is erősen pozitív. 18 győzelem és 6 döntetlen mellett 6 vereség. Tétmérkőzésen ez az imént említett, akkor még oda-visszavágós Szuperkupa párharc volt a két gárda utolsó találkozása. Azóta az International Champions Cup tornán is megmérkőztek egy ízben, szintén olasz sikerrel.

A múlt a Juventus mellett szól, a jelen viszont kevésbé

Számos probléma nehezíti az elmúlt években a Juventus szezonjait. A sok-sok éven át tartó itáliai hegemónia végét követően, valahogy nem talál rá a helyes útra Massimiliano Allegri csapata. Torinoban nem megszokott folyamatos edzőváltások, rengeteg sérülés, balul sikerült átigazolások, sorozatos meglepő kudarcok a Bajnokok Ligája színpadán. Ez mind-mind gátolja a torinoi együttest a szurkolók által elvárt sikerek elérésében. Az elmúlt szezonban például az a csúfság is megtörtént, hogy hosszú idő után trófea nélkül zárt a szezont a csapat. De akkor tekintsünk a jelenre.

Bár veretlen a bajnokságban Allegri csapata, de a csapat játéka enyhén szólva hagy némi kivetnivalót maga után. A Juventus jelenleg csupán a hetedik helyet foglalja el a tabellán, míg francia ellenlábasa 16 pontjával, a Marseille együttesével karöltve vezeti a Ligue 1-t. Ami a bemelegítést illeti, a PSG egy sima idegenbeli 3-0-ás sikerrel hangolt, ezzel szemben a Juventus maximum annak örülhetett, hogy megmaradt a veretlenség. Kimondottan gyenge játékkal jött össze egy 1-1 a Fiorentina ellen. A párizsi együttesben Neymar és Mbappé 7-7 találata mellett Messi is jegyez 3 találatot, a Juventusnál Vlahovic 4 gólja mellett csak Milik szerzett egynél több gólt, szám szerint 2-t. Allegri és Galtier vezetőedzőként még nem találkozott egymással.

Hiányzók

Előbbi tények mellett a hiányzók névsora sem a Zebrák mellett szól. Bonucci ugyan visszatérhet és kerettag a kérdéses Alex Sandro-Rabiot páros is, de Angel Di Maria kimaradt a keretből. mellette Chiesa, Pogba, illetve Sczeszny is maródi. Rabiot és Paredes visszatérhet a PSG-hez immár vendégként, Di Maria esetében ez elmarad. Párizsban viszont gyakorlatilag mindenki a fedélzeten. A minden bizonnyal napokon belül távozó Icardi mellett csak Pembele hiányzik, de a 19 esztendős ifjonc már egyébként is nagyon régóta sérült.

A játékvezető: Anthony Taylor

43 esztendős angol játékvezető, Anthony Taylor vezeti a találkozót. 25 találkozó áll a háta mögött a Bajnokok Ligájában, A PSG-nek 5 találkozót vezetett idáig és igen szép eredményeket ért el ezeken a meccseken a párizsi alakulat.

PSG 2-0 Shakhtar Donetsk

PSG 3-0 Real Madrid

Atalanta 1-2 PSG

PSG 2-0 Borussia Dortmund

PSG 1-1 Barcelona

A Zebráknak ugyan csak 2 Bajnokok Ligája összecsapást vezetett, de ez a két mérkőzés is győztes találkozó volt.

Juventus 2-0 Dinamo Zagreb

Juventus 1-0 Atletico Madrid

Egy kis érdekesség a végére. A 8 egymás ellen lejátszott összecsapásra négy különböző szezonban került sor és az adott sorozat végén a Juventus el is hódította a trófeát.

PSG – Juventus 20:15 M4 Sport

Salzburg – AC Milan: Győztes derbi után sikeres Bajnokok Ligája rajtot venne a Milan

Mikor napvilágra került a sorsolás, valószínűleg sok hazai Milan szurkolónak hevesen dobbant a szíve, miután kiderült, hogy szeretett csapatuk kis hazánkhoz egészen közel látogat. Így valószínűleg sok honfitársunk foglal majd helyet a Red Bull Arena széksorain. Egy kis történelem, amely jóval rövidebb, mint az előzőekben taglalt résztvevőké, összesen két mérkőzést számlál. Azokat viszont 1994-95-ben egyaránt megnyerte a Rossoneri 3-0, illetve 1-0 arányban, tehát kapott gól nélkül. Nehéz dolga lesz a Salzburgnak, ha története első Milan ellen szerzett gólját meg szeretné lőni, ugyanis Magic Mike, azaz Mike Maignan hihetetlen teljesítményt produkál folyamatosan. Osztrák ellenféllel összesen 11 alkalommal mérhette össze erejét a Milan, ezeken 8 győzelem mellett két döntetlen és egy vereség a mérleg. Azért az egy szem vereségért nagyon régre kell visszamennünk az időben, 1957-ben a Rapid Wien verte 5-2 arányban a Milan csapatát.

Előzmények, hiányzók

Hazája bajnokságának 3. helyén tanyázik a Milan, míg a Salzburg vezeti az osztrák Bundesligát. A Rossoneri remek hangulatban várhatja az összecsapást, hiszen az elmúlt hétvégén sikerült felülmúlni az Inter csapatát a derbin egy 3-2 arányú győzelemmel. Salzburgban is győzelemnek örülhettek a legutóbbi fordulóban. 2-0-ás sikerrel zárult a Tirol elleni mérkőzés.

Sérültből van bőven mindkét oldalon. A hazaiaknál Diambou, Koita, Okoh, Piatkowski, Tijani Van Der Brempt és minden bizonnyal Sucic sem lesz bevethető, vendég oldalon Florenzi, Ibrahimovic, Krunic, illetve Rebic játékára nem számíthat Pioli. Közös történelme a két vezetőedzőnek e párosításban sincs.

A játékvezető: Srdjan Jovanovic

Viszonylag fiatal, 36 éves szerb bírót delegált az UEFA a találkozóra Srdjan Jovanovic, aki 8. Bajnokok Ligája találkozóját fogja vezetni ma este. Sem a Salzburgnak, sem pedig a Milannak nem vezetett még a legrangosabb európai kupasorozatban. Eddigi hét összecsapásán olasz csapatnak is csak egy alkalommal fújt, de az elég kellemetlen emlék, akkor ugyanis 2021-ben a Juventus 4-0 arányban veszített a Chelsea ellen. Viszont még soha nem osztott ki piros lapot a Bajnokok Ligájában.

Red Bull Salzburg – AC Milan 21:00 Sport 2 23:00 (felvételről)

Ennyit az előzményekről, következzen az előadás!!