Serie B: Történelmi Südtirol siker, három csapat az élen kilenc ponttal – 4. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 4. fordulójában egy-egy találkozót rendeztek pénteken és vasárnap, míg a többi összecsapásra szombaton került sor.

Nagy Ádámék ellen született meg a Südtirol első győzelme

Kezdjük rögtön a forduló zárómérkőzésével összefoglalónkat. Ez a találkozó hozta a Südtirol fennállásának első Serie B sikerét. Igaz, ehhez kellett két büntető is, de ahogy mondani szokás, a győzelmet nem kell megmagyarázni. Kiemelendő Nagy Ádám gólpassza a Pisa találatánál.

Nem bírt egymással a Bari és a Spal csapata.. Bár már félidőben két góllal vezetett a Bari, az ezúttal is remekül játszó Walid Cheddira vezetésével, de a második félidőben hat perc elég volt a Spalnak a hátrány ledolgozásához. Győzött a Brescia együttese a Perugia ellen is ezzel a negyedik fordulót követően a dobogón tanyázik, míg a Perugia az utolsó helyen kullog egy pontjával. Szintén magabiztosan tartotta otthon a pontokat a Frosinone. Az ezúttal Fabregast nélkülöző Como nem jelentett megoldhatatlan feladatot a Giallazzurrinak. A Benevento a Venezia otthonából vitte haza sikeresen a pontokat, miután két gólos győzelmet arattak vendégségben. Pénteken a Cagliari óriási fölényben játszva végül csak egy sovány egy gólos sikert ért el a Modena ellen hazai környezetben.

Sorjáztak a piros lapok

A Serie B 4. fordulójában nem tétlenkedtek a sporik sem és csak úgy röpködtek a kiállítások. Szám szerint hétszer villant ez a színű lap a mérkőzéseken. Fordulatokban gazdag volt a Genoa és a Parma összecsapása. Előbb a Griffek vezettek, aztán a Sonkások fordítottak, majd ismét hazai előny következett, míg végül Estevez mentett pontot a Parma csapatának. A Genoa együtteséből Gudmundsson mehetett már 3-3-nál zuhanyozni. A Reggina a Palermo felett aratott sima győzelmet, amivel az élen áll holtversenyben, de két kiállítás erre a találkozóra is jutott. Hazai oldalon Cionek, a vendégektől Bettella jutott a kiállítás sorsára. Pontosztozkodás a Ternana és a Cosenza között. Frederik Sörensen piros lapját követően tudott egalizálni a vendégcsapat.

A végére maradt a forduló egyetlen gól nélküli döntetlenje az Ascoli és a Cittadella között. Találatot ugyan nem láthatott a publikum, de lapot annál többet. Három piros kártyát hozott ez a csörte. Caligara az Ascoliból, illetve Asencio és Del Fabro a vendégekből kapott pirosat. Összesen tízszer villant a sárga lap, amiből kettő kiállítást is hozott.

A Serie B 4. fordulójának eredményei:

Südtirol – Pisa 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Rover (35., 62 – mindkettőt büntetőből), ill. Ionita (23.)

Genoa – Parma 3-3 (2-2)

Gólszerzők: Frendrup (16.), Hefti (42.) Coda (51. – büntetőből), ill. Inglese (21.), Mihaila (37.), Estevez (89.)

Kiállítva: Gudmundsson (92.), ill.

Ascoli – Cittadella 0-0 (0-0)

Kiállítva: Caligara (52.), ill. Asencio (49.), Del Fabro (93.)

Bari – Spal 2-2 (2-0)

Gólszerzők: Cheddira (4.), Antenucci (45+2.), ill. La Mantia (63.), Rabbi (69.)

Brescia – Perugia 2-1 (2-1)

Gólszerzők: Galazzi (5.), Aye (13.), ill. Luperini (35.)

Frosinone – Como 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Kone (22.), Mulattieri (71.)

Reggina – Palermo 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Fabbian (7.), Menez (58.) Liotti (73.)

Kiállítva: Cionek (61.), ill. Bettella (84.)

Ternana – Cosenza 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Favilli (17.), ill. Brignola (52.)

Kiállítva: Sörensen (50.), ill.

Venezia – Benevento 0-2 (0-0)

Gólszerzők: La Gumina (52.), Koutsoupias (77.)

Cagliari – Modena 1-0 (1-0)

Gólszerző: Rog (28.)

A Serie B aktuális állása a 4. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 4. fordulójának legjobb 11-e:

Alberto Paleari (Benevento); Silvan Hefti (Genoa), Eric Botteghin (Ascoli), Daniele Liotti (Reggina); Nahitan Nandez (Cagliari), Ilias Koutsoupias (Benevento), Ben Lhassina Kone (Frosinone), Nicolas Galazzi (Brescia); Jeremy Menez (Reggina), Andrea Favilli (Ternana), Matteo Rover (Südtirol)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

4 gólos: Cedric Gondo (Ascoli)

3 gólos: Walid Cheddira, Mirko Antenucci (mindkettő Bari), Andrea La Mantia (Spal), Andrea Favilli (Ternana)