Serie B: Döntetlen dömpinget hozott a hétvége – 2. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 2. fordulójának mérkőzéseit múlt péntektől vasárnapig rendezték meg.

A forduló mérkőzéseinek felén láthatott a kilátogató publikum remit. Ráadásul a fennmaradó öt mérkőzésből is négyen egyetlen gól volt a különbség a csapatok között és ebből három esetben csak a találkozó hajrájában született meg a döntő találat. Az egyetlen csapat, amely egy gólosnál nagyobb arányú győzelemnek örülhetett, az a Frosinone volt, akik hazai pályán verték némi meglepetésre simán a nyitó fordulóban három pontot szerző Bresciat. A Giallazzurri ezzel két kör után is hibátlan és még egyszer sem sikerült bevenni a hálójukat, mellesleg mind a négy eddigi góljukat másik játékos jegyezte.

A Cagliari az első fordulóban begyűjtött egy pontot követően megszerezte első győzelmét is, még ha kicsit nehézkesen is sikerült felülmúlni a Cittadella csapatát, hátrányból fordítva. Két kör után hat pont áll a Cosenza neve mellett is, akik ezúttal a továbbra is nulla pontos Modena ellen diadalmaskodtak, szintén vesztes állásból. Megszerezte első sikerét a Venezia is, akik ha meg is szenvedtek, de behúzták a Südtirol elleni meccset. A Ternana pedig a Reggina ellen szerezte meg idei első sikerét, egy találattal eldöntve a mérkőzést.

Döntetlenek sora

A mezőny fele egy pontnak örülhetett a hétvégét követően. A Bari az első körben is remizett, míg ellenfele a Palermo a győztes rajt után ezúttal nem tudta behúzni a három pontot. A forduló egyetlen piros lapját is ez a mérkőzés hozta, Marconi kiállításával. Első pontját szerezte a SPAL, akik egy gyors gólváltást követően hoztak el egy pontot az Ascoli otthonából. A Pisa mérkőzéseire úgy néz ki megéri majd kilátogatni a sok gólra vágyó nézőknek. Egy hét gólos meccs után ezúttal egy négy találatot hozó döntetlent értek el a Como ellen. Végül két gól nélküli döntetlennel zárjuk a sort. a GenoaBenevento és a PerugiaParma összecsapás sem hozott gólt. A Benevento és a Perugia ráadásul rúgott gól nélkül áll a Serie B második fordulója után is. Izgalmas és szoros csörtéket hozott tehát a második kör.

A Serie B 2. fordulójának eredményei:

Bari – Palermo 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Cheddira (68.), ill. Valente (37.)
Kiállítva:ill. Marconi (86.)

Ascoli – SPAL 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Gondo (21. – büntetőből), ill. Maistro (26.)

Genoa – Benevento 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Perugia – Parma 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Cagliari – Cittadella 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Marco Mancosu (72.), Makoumbou (87.), ill. Asencio (29.)

Cosenza – Modena 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Aldo Florenzi (67.), Brescianini (80.), ill. Bonfanti (33.)

Frosinone – Brescia 3-0 (1-0)
Gólszerzők: L. Moro (15.), Caso (58.), Mulattieri (85.), ill.

Pisa – Como 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Morutan (24. – büntetőből), Torregrossa (89.), ill. Blanco (5.), Kerrigan (77.)

Südtirol – Venezia 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Odogwu (60.), ill. Cuisance (83.), Curto (90+5. – öngól)

Ternana – Reggina 1-0 (1-0)
Gólszerző: Partipilo (26.), ill.

A Serie B aktuális állása a 2. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 2. fordulójának legjobb 11-e:

Antony Iannarilli (Ternana); Francesco Zampano (Venezia), Fabio Lucioni (Frosinone), Edoardo Goldaniga (Cagliari); Marco Mancosu (Cagliari), Fabio Maistro (SPAL), Marco Brescianini (Cosenza), Giuseppe Caso (Frosinone); Walid Cheddira (Bari), Luca Moro (Frosinone), Alejandro Blanco (Como)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

2 gólos: Enrico Baldini és Raúl Asencio (mindkettő Cittadella)