Serie B: Szoros mérkőzésekkel rajtolt a másodosztály, köztük egy komoly meglepetéssel – 1. forduló

Szerző: Szabolcs1987


serie-b-logo

Igazi futballünnep volt az elmúlt hétvége a calcio szerelmeseinek, ugyanis az élvonal mellett az olasz másodosztály (Serie B) küzdelmei is megkezdődtek. Az 1. forduló mérkőzéseit péntektől vasárnapig rendezték meg.

A nyitókör két remije közül az egyiket Parmában játszották, A Parma bár vezetett mindössze négy perc után, azonban a Bari fordítani tudott, végül az első félidő végén alakult ki a végeredmény. A forduló másik döntetlenje a Como és a Serie A-ból érkező Cagliari között alakult ki, egy utolsó pillanatokban szerzett góllal.

A játéknap legnagyobb meglepetése a Cosenza csapatához fűződik, akik idegenben győztek a Benevento ellen. A Lupi az elmúlt szezonban csak osztályozóval tudta biztosítani bennmaradását, míg a Boszorkányok közel álltak az elmúlt szezonban a feljutáshoz, hiszen a playoff vett véget Serie A-s álmaiknak.

A többi mérkőzésen szoros végeredmények születtek. A Pisa ezúttal Nagy Ádám nélkül, óriásit hajrázva végül alulmaradt Cittadella ellen. A tulajdonosváltáson átesett Palermo a Perugia ellen nyitott győzelemmel, Lisi korai kiállítása megpecsételte a Grifoni sorsát. A tavaly szintén Serie B playoffig jutó Ascoli is sikerrel vívta meg első összecsapását. a Ternanat sikerült felülmúlniuk. A története első Serie B meccsén pályára lépő Südtirol számára a Brescia túl nagy falatnak bizonyult. Az újonc Modena, bár közel állt a pontszerzéshez, de a Frosinone az első játékrész hajrájához közeledve be tudta lőni a mérkőzés egyetlen találatát, ami elég volt a győzelemhez. Az elmúlt szezonban egyaránt a bennmaradásért küzdött a SPAL és a Reggina is. Az egymás elleni találkozón ezúttal a calabriai csapat örülhetett.. A Venezia fogadta a Genoát és sokáig döntetlennek tűnt az összecsapás, azonban a hajrában a Rossoblú bevitte a győztes találatot.

Izgalmas és szoros mérkőzésekkel vette kezdetét a Serie B, amely várhatóan idén is rengeteg látnivalót szolgáltat majd a nagyközönségnek. A második forduló augusztus 19-én kezdődik a Bari-Palermo találkozóval. Péntektől vasárnapig rendezik a következő kört is.

A Serie B 1. fordulójának eredményei:

Parma – Bari 2-2 (2-2)
Gólszerzők: Man (4.), Mihaila (45+2.), ill. Antenucci (12. – büntetőből), Folorunsho (36.)

Cittadella – Pisa 4-3 (1-1)
Gólszerzők: Baldini (38., 57. – a másodikat büntetőből), Hermannsson (61. – öngól), Asencio (66. – büntetőből), ill. Masucci (27.), Sibilli (90.), Canestrelli (90+8.)

Como – Cagliari 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Mancuso (19.), ill. Pereiro (90+3.)

Palermo – Perugia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Brunori (25. – böntetőből), Elia (68.), ill. –
Kiállítva: – ill. Lisi (23.)

Ascoli – Ternana 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Botteghin (14.), Collocolo (32.), ill. Favilli (76.)

Benevento – Cosenza 0-1 (0-0)
Gólszerző: – ill. Larrivey (49.)

Brescia – Südtirol 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Ndoj (37.), Bianchi (65.), ill. –

Modena – Frosinone 0-1 (0-1)
Gólszerző: 
– ill. Rohden (34.)

SPAL – Reggina 1-3 (0-1)
Gólszerzők: La Mantia (79.), ill. Crisetig (45+3.), Ménez (52.), Rivas (67.)

Venezia – Genoa 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Johnsen (68.), ill. Portanova (37.), Yeboah (87.)

A Serie B aktuális állása az 1. forduló után:

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 1. fordulójának legjobb 11-e:

Stefano Turati (Frosinone); Andrea Rispoli (Cosenza), Eric Botteghin (Ascoli), Marko Pajac (Genoa); Manolo Portanova (Genoa), Marcus Rohden (Frosinone), Michael Folorunsho (Bari), Rigoberto Rivas (Reggina); Joaquin Larrivey (Cosenza), Matteo Brunori (Palermo), Enrico Baldini (Cittadella)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

2 gólos: Enrico Baldini (Cittadella)