De Laurentiis stratégiája sokba kerülhet még a Napolinak

Szerző: scribacchino


Antonio De Laurentiis érthetetlen döntése nyomán Kalidou Koulibaly és Dries Mertens is példátlan körülmények között távozott a csapattól.

A szenegáli védő a Chelsea csapatához igazolt 40 millió euróért cserébe, Luciano Spalletti pedig tegnap megerősítette, hogy a belga támadó sem hosszabbít a csapattal, így két nagy kedvenc gyakorlatilag köszönés nélkül kell, hogy távozzon Nápolyból.

A nyári átigazolási ablak megnyílásával hamar kiderült, hogy De Laurentiis nagymértékben csökkenteni akarja a csapat kiadásait. A szurkolók nagy nehezen már elfogadták legnagyobb hősük, Lorenzo Insigne távozását, de a legtöbben természetesen abban bíztak, hogy Koulibalyt és Mertenst is sikerül megtartani, hiszen a csapat és a város számára egyaránt nélkülözhetetlennek tűntek.

Mindketten többet jelentettek a Napoli számára, mint egyszerű játékosok: teljes mértékben magukba szívták az egyedülálló nápolyi kultúrát, és a város szerves részévé váltak az évek során. Insigne megható üzenettel búcsúzott a szurkolóktól az előző szezon végén, ugyanerre azonban a csapat elnökének zavaros és váratlan átigazolási stratégiája miatt Koulibalynak és Mertensnek nem volt lehetősége.

A szurkolók felháborodása, ami tegnap Luciano Spalletti beszéde alatt egyértelműen megmutatkozott a fújolásban és bekiabálásokban, abszolút érthető. A csapat a szezon nagy részében versenyben volt a bajnoki címért, így néhány további erősítéssel végre odaérhettek volna a két milánói klub szintjére. De Laurentiis azonban ehelyett elintézte, hogy a Napoli számára az új idényben még a legjobb 4-be kerülés is kérdéses legyen.

Apollo Heyes, Football Italia