Elárulja a Partenopeit Koulibaly a Juve kedvéért?

Szerző: scribacchino


A jelentések szerint nem ment bele a kevesebb fizetésbe, így nem fogadja el a Napoli szerződéshosszabbítási ajánlatát Kalidou Koulibaly. Amennyiben hinni lehet az olasz médiának, a Juventus azonnal bejelentkezett a védőért, és 30 milliót fizetne a Partenopeinek, illetve évi 6 milliós gázsit kínál a szenegáli kapitánynak.

Koulibaly a Napoli-szurkolók egyik legnagyobb bálványa, és ő örökölhetné a kapitányi karszalagot is Lorenzo Insigne távozása után. A védő azonban egyáltalán nem biztos, hogy Nápolyban marad, ahogyan azt a májusi válogatott szünetben tett nyilatkozata után már sejteni lehetett – a 30 éves játékos akkor elismerte, még nem tudja, hol folytatja a következő szezonban, és látszólag nem sokat változott a helyzete.

A Napoli ugyan hivatalos ajánlatot még nem kapott, a Sky Sport Italia arról ír, hogy a játékos ügynöke, Fali Ramadani szerdán kapcsolatba lépett a Juve vezetőségével, és kitűztek egy tárgyalási időpontot a jövő hétre. Koulibaly ekkor tér vissza csapatához, és ekkora ül majd asztalhoz De Laurentis-szel is, hogy pontot tegyen az ügy végére.

A Napoli-rajongók talán legbelül tudják, hogy el kell búcsúzniuk kedvencüktől, eddig azonban arról lehetett olvasni, hogy Koulibaly legalább a Serie A-n kívül keres majd új csapatot magának. A Juventus állítólagos ajánlata azonban váratlan fordulatot hozhat az ügybe.

A Partenopei szimpatizánsai egyszer már megjárták a poklot egy hasonló helyzetben, amikor az akkor címvédő Juve letette az asztalra Gonzalo Higuain 90 millió eurós kivásárlási árát, és elcsábította Sarritól a gólrekordot beállító argentin csatárt.

“Ha Mertens és Koulibaly maradni akarnak, az ő döntésük, de nem tudunk bankot robbantani értük.”-mondta a Napoli elnöke május végén.

“Tisztelem mindkét játékost, de el kell dönteniük, hogy a pénz az igazán fontos számukra, vagy az öltöző, a csapat légköre az, ami igazán nagy örömet szerez nekik.”

Koulibaly lesz az “új Higuain”? Vagy győz a csapat iránti szeretete, és elutasítja a Juventus ajánlatát?