Origi tapasztalata nagyon sokat jelenthet a Milannak

Szerző: scribacchino


A Football Italia újságírója, Matt Santangelo szerint Divock Origi Anfielden szerzett tapasztalatából sokat profitálhat majd a Milan az új idényben.

Egyértelmű, hogy a Milan idei sikere nagy mértékben köszönhető a fiataloknak – az európai labdarúgás egyik legígéretesebb projektjéhez és a 11 év után újra megszerzett Scudettohoz nagyban hozzájárult Rafael Leao, Theo Hernandez, Sandro Tonali és Fikayo Tomori személye is.

Bár az említett toptehetségek rendre ott voltak a figyelem középpontjában és más klubok érdeklődését is rögtön felkeltették, nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy a csapat tapasztalt veteránjai is nagyon fontos részei a gépezetnek.

A csapat új igazolása, Divock Origi is elsősorban ezért érkezett – a Jürgen Klopp Liverpooljában szerzett tapasztalatával segíthet majd fenntartani azt a nyerő mentalitást, amit hosszú idő után újra láthattunk a csapatnál.

Az elmúlt évek során a belga támadónak kulcsszerepe volt a Liverpool számos trófeájának megnyerésében. Bár Kloppnál sokszor csak a rotáláskor kapott szerepet, a 27 éves csatár sosem lógott ki a csapatból, és mindig fel tudta venni a német edző heavy meal stílusú futballjának iramát.

A letámadás, a gyors és közvetlen passzjáték és az intenzív mozgás, amit ezt a játékstílust jellemzi, nagyon specifikus készségeket igényel a játékosoktól. Origi pedig bebizonyította, hogy taktikailag, technikálisan és fizikálisan egyaránt rendelkezik ezekkel a készségekkel.

A játékos atletikussága és az a munka, amit a meccsekbe beletesz nagyon értékes lehet Pioli 4-2-3-1-es rendszerében. A játékos fiatalabb és jobban terhelhető mint Ibrahimovic vagy Giroud, és nagyobb területet is képes bemozogni a támadóharmadban veterán társainál.

Origi képes magasan letámadni és azonnal visszaszerezni a labdát az ellenféltől annak saját térfelén, ez pedig rengeteg ígéretes helyzetet eredményezhet majd számára és társai számára egyaránt.

Azután a bizonyos 2019-es gólja után, amit az Anfielden a Barcelona elleni elődöntőben szerzett, Origi rengeteget dolgozott, és igazi szupercserévé vált a Premier Leaguben – bebizonyította, hogy a nagy alkalmak embere.

A tény, hogy a Liverpool kultikus figurájává nőtte ki magát, mindent elmond a profi mentalitásáról, melynek köszönhetően Európa egyik legjobb csapatában is fontos szerepet tudott betölteni.

Origi szerepe a Milannál valószínűleg más lesz, mint az angoloknál, hiszen főleg a több játéklehetőség reményében érkezik – az pedig még a jövő titka, mit tud majd kihozni ezekből a játékpercekből.

Azt azonban biztosra vehetjük, hogy Pioli egy nagy játékintelligenciával rendelkező, tapasztalt játékost üdvözölhet a Milanelloban, akiben benne van, hogy a legfontosabb meccseken bizonyítson igazán, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Football Italia