Serie C Playoff: a Palermo jutott fel a Serie B-be

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es idényének rájátszásában az elmúlt két hétvégén bonyolították le a Serie C Playoff döntőjének mérkőzéseit.

A Palermo csapata három évvel a visszasorolása után feljutott a másodosztályba, miután a Padova elleni harmadosztályú rájátszás-döntő mindkét mérkőzését 1-0-ra megnyerte. Az első, idegenbeli összecsapáson Roberto Floriano korai góljával diadalmaskodtak, míg a visszavágón Matteo Brunori tizenegyesgólja jelentette a különbséget.

Annak idején a rózsaszín-feketék 2004-ben, több mint három évtized távollét után tértek vissza az első osztályba, és rögtön gyökeret vertek maguknak, hiszen sorozatban egy hatodik és két ötödik helyezést értek el a Serie A-ban, így a nemzetközi porondon is kipróbálhatták magukat. Menet közben 2013-ban kiestek a Serie A-ból, de bajnokként azonnal visszatértek.

Ezt követően viszont jobbára a kiesés ellen küzdöttek és a 2016-2017-es idény végén ismét alámerültek a B-be, akkor szerepeltek utoljára a legmagasabb osztályban. Ismét egyből visszatérhettek volna, de elvesztették a másodosztályú rájátszás döntőjét, a következő idény után pedig visszasorolták őket a Serie D-be. A felzárkózás útján első évben jutottak fel a negyedosztályból, majd második nekifutásra a harmadik vonalból is szintet tudtak lépni, így ősszel a 45. szezonjukat kezdhetik meg az országos másodosztályban.

A rájátszás lebonyolítását ebben az írásban ismertettük részletesen.

A Serie C Playoff döntőjének eredményei:

Padova-Palermo 0-1
Palermo-Padova 1-0