Serie B Playoff: Pisa–Monza döntő lesz a feljutásért

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 2021-2022-es kiírásában az elmúlt héten rendezték meg a rájátszás elődöntőinek mérkőzéseit.

Az egyes párharcokban mindig a bajnokságban jobb helyen zárt csapat játszhatja a visszavágót hazai környezetben, és annak az összetett döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

Az első forduló mérkőzései után lebonyolították az elődöntőket. A Benevento és a Pisa egyaránt 1-0-ra győzött hazai környezetben a másik ellen: a Stregoni Gianluca Lapadula góljával diadalmaskodott, míg a Nerazzurri nyerőembere Ahmad Benali volt. Az 1-1-es összesítésbeli eredmény a toszkánok továbbjutását jelentette, ugyanis ők végeztek előrébb a bajnokságban.

A másik párharcban bár mindkét meccs szorosan alakult, mindkettőt a Monza nyerte hátrányból fordítva 2-1-re, így 4-2-es összesítéssel a pályaelőnyben lévő csapat magabiztosan lépett tovább a Brescia ellen. A Rondinelle otthonában rendezett első mérkőzésen Christian Gytkjaer a két góljával volt a Monza sikerének főszereplője, majd a visszavágón Leonardo Mancuso

A Serie B Playoff elődöntőinek eredményei:

Első mérkőzések:

Benevento – Pisa 1-0 (0-0)
Gólszerző: Lapadula (85.), ill. –

Brescia – Monza 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Moreo (7.), ill. Gytkjaer (44., 56. – a másodikat büntetőből)

Visszavágók:

Pisa – Benevento 1-0 (1-0)
Gólszerző: Benali (11.), ill. –

Monza – Brescia 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Mancuso (70.), D’Alessandro (90+4.), ill. Tramoni (7.)

A döntő mérkőzéseit csütörtökön és vasárnap rendezik, az első mérkőzésen a Monza, a másodikon a Pisa lesz a pályaválasztó. Utóbbinak az összetettbeli döntetlen is elegendő lesz a feljutáshoz jobb bajnoki helyezése révén.