Serie C Playoff: megvannak az elődöntők párosításai

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es idényének rájátszásában a pénteki és a szombati napon játszották le a Serie C Playoff aktuális, negyedik körének visszavágóit, melyet követően már csak négy csapat maradt versenyben.

Az „országos kör” második fordulójában szereplő nyolc csapat négy oda-visszavágós párharcot vív egymással, miután az előző körből öt csapat jutott tovább, a három csoportmásodik pedig ebben a körben csatlakozott a playoff küzdelmeihez. Döntetlen esetén a visszavágót hazai pályán játszó, bajnokságban előrébb végző csapat jut tovább.

Talán az egész rájátszás eddigi legnagyobb meglepetése volt, hogy a hazai siker után a FeralpiSaló idegenben is legyőzte a csoportjában második helyen végző Reggiana csapatát Luca Miracoli két góljával, így továbbjutott a következő körbe. A döntőbe jutásért a Palermo lehet az ellenfelük, amely kétgólos hátrányból harcolt ki 2-2-es döntetlent a Virtus Entella ellen, s így jutott tovább egygólos különbséggel.

A szintén másodikként csatlakozó Catanzaro ugyancsak két győzelemmel ment tovább a Monopoli ellen. A harmadik második helyezett Padova pedig a hazai veresége ellenére az idegenbeli siker révén jobb helyezésével felülmúlta a Juventus U23 csapatát.

A rájátszás lebonyolítását ebben az írásban ismertettük részletesen.

A Serie C Playoff aktuális eredményei:

Reggiana-FeralpiSaló 1-2
Catanzaro-Monopoli 1-0
Padova-Juventus U23 0-1
Palermo-Virtus Entella 2-2

A Serie C Playoff elődöntőinek párosításai:

Catanzaro-Padova
FeralpiSaló-Palermo

Az elődöntők első mérkőzéseit május 25-én, a visszavágóit május 29-én bonyolítják le. A rájátszás ezen szakaszában már nem lesznek kiemelt csapatok, összetettbeli döntetlen esetén hosszabbításra, szükség esetén tizenegyesrúgásokra kerülhet sor.