Serie C Playoff: kialakul az elődöntő mezőnye

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es idényének rájátszásában a pénteki és a szombati napon játsszák le a Serie C Playoff aktuális, negyedik körének visszavágóit, melyet követően már csak négy csapat marad versenyben.

Az „országos kör” második fordulójában szereplő nyolc csapat négy oda-visszavágós párharcot vív egymással, miután az előző körből öt csapat jutott tovább, a három csoportmásodik pedig ebben a körben csatlakozott a playoff küzdelmeihez. Döntetlen esetén a visszavágót hazai pályán játszó, bajnokságban előrébb végző csapat jut tovább.

Az első mérkőzések után a Palermo, a Catanzaro és a Padova idegenben szerzett egygólos előnyt a visszavágóra. Mivel mindhárman kiemeltek, így csak abban az esetben nem jutnának tovább, ha legalább kétgólos különbséggel szenvednek vereséget hazai környezetben a szombat esti órákban. Ennél nehezebb dolga lehet a B csoport második helyén végző Reggiana csapatának, amely 1-0-s vereséget szenvedett a FeralpiSaló ellen, nekik egy bármilyen különbségű győzelem szükségeltetik a továbbjutáshoz péntek este.

A rájátszás lebonyolítását ebben az írásban ismertettük részletesen.

A Serie C Playoff aktuális programja:

Péntek, 20:30 Reggiana-FeralpiSaló (az első mérkőzés eredménye: 0-1)
Szombat, 18:00 Catanzaro-Monopoli (az első mérkőzés eredménye: 2-1)
Szombat, 20:30 Padova-Juventus U23 (az első mérkőzés eredménye: 1-0)
Szombat, 21:00 Palermo-Virtus Entella (az első mérkőzés eredménye: 2-1)