Nyílt levélben búcsúzik a Juventustól Giorgio Chiellini

Szerző: Benedicto


Véget ér egy újabb nagyszerű történet, lezárul egy újabb hatalmas szerelem – Giorgio Chiellini ma este utolsó alkalommal lép pályára hazai közönség előtt a Juventus játékosaként.

A Juventus történelmének harmadik legtöbb meccsével büszkélkedő klasszis 17 év után int búcsút az Öreg Hölgynek, és bár utolsó meccsére a Fiorentina – éppen korábbi klubja – otthonában kerülhet majd sor, a hazai közönség ma este, a Lazio ellen láthatja őt utoljára a pályán.

Az olasz válogatottat tavaly nyáron Eb-győzelemre vzető Chiellini saját Facebook-oldalán vett érzelmes búcsút a szurkolóktól és mondott köszönetet mindenkinek, aki elkísérte őt ezen a hosszú úton.

“Eljött a nap. Ma este érzelmek örvénye fog átmenni rajtam.

A Juve volt a mindenem. A fiatalságom, a tapasztalatom, az érettségem. A győzelem vágya, a diadal öröme, a vereség elfogadása. A kihívás izgalma, a párharcok a pályán, az örökké bekötözött fejem. Aztán a bajnokok a pályán és azon kívül, az edzők, a menedzserek, a teljes személyzet… Az emberek, akik elkísértek ezen az úton, mind hagytak nálam valamit. Valamit, amit mindig igyekeztem gyűjteni, megőrizni és ápolni.

Három. A mezszámom. De egyben az érzések száma is, amelyek most kavarognak a lelkemben.

ÖRÖM egy kalandért, amely úgy végződött, hogy minden álom – az elképzelhető és ez elképzelhetetlen álmok is – megvalósult, és hogy örökre megmaradhatok ennek a nagyszerű klubnak a történelmében.

NYUGALOM, hogy kiválasszam a megfelelő pillanatot a búcsúra, hogy olyan szinten tudjak távozni, ami megfelel annak, amit képviseltem, oly sok értéket és érzelmet megosztva, amiket sosem vehet el tőlünk senki.

KÖSZÖNET az egész Juventusnak, az Agnelli családnak, akik oly sok évre örökbe fogadtak, a legkedvesebb szeretteimnek, az embereknek, akiket szeretek, akik nélkül nem lennék az, aki most vagyok, mert ők a támogatás és az energia kimeríthetetlen forrása, és mindig elkísértek ezen a hosszú úton.

Így hát a legszebb naplemente előtt találtam magam, és most megpróbálok elképzelni egy újabb hajnalt. Mert az utazás nem ér véget. Még mindig nem tudom, mi vár rám. De az máskor lesz, ez egy másik történet. Ez viszont az üdvözlés ideje, a végtelen és mélységes hála ideje.

Köszönöm.

Köszönöm mindenkinek, a szurkolóknak és az ellenfeleknek.
Köszönöm, hogy befogadtatok, eltűrtetek, támogattatok.
Köszönöm, hogy segítettetek megérteni az álom szó jelentését.
Köszönöm, a legvéksőkig, köszönöm.”