Serie B Playoff: a Benevento idegenben, a Brescia otthon nyert

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 2021-2022-es kiírásában pénteken és szombaton rendezték meg a rájátszás első fordulójának mérkőzéseit, miután a Lecce és a Cremonese jutott fel automatikusan.

A Serie B rájátszásának első fordulójában a bajnokság ötödik és nyolcadik, valamint a hatodik és hetedik helyezettje találkozott egymással. Annak tudatában, hogy a továbbjutásról egyetlen mérkőzés dönt, 90 perc utáni döntetlen esetén hosszabbításra került sor, amennyiben 120 perc alatt sincs döntés, akkor nincsenek büntetőrúgások, hanem a hazai pályán játszó kiemelt csapat megy tovább.

A három fordulóból álló playoff küzdelmeibe a harmadik és a negyedik helyezett majd az elődöntőben kapcsolódik be. Az egyes párharcokban mindig a bajnokságban jobb helyen zárt csapat játszhatja a visszavágót hazai környezetben, és annak az összetett döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

A Benevento idegenben vette sikerrel a rájátszás első körét, miután Gianluca Lapadula fejesgóljával 1-0-ra felülmúlta az Ascolit. A másik párharcban a Perugia a kétszeri vezetés ellenére hosszabbításban 3-2-es vereséget szenvedett a Brescia ellen, így a pályaválasztó lombardiai együttes jutott tovább, melynek a döntetlen is elegendő lett volna az üdvösséghez.

Serie B Playoff, az 1. forduló eredményei:

Ascoli – Benevento 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Lapadula (38.)
Kiállítva: Dionisi (90+7.), ill.

Brescia – Perugia 3-2 (1-1, 1-1, 1-2) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Pajac (45+6. – büntetőből), Aye (107.), Bianchi (119.) ill. Kouan (10.), Matos (102.)

Serie B Playoff, az elődöntő párosításai:

Benevento – Pisa
Brescia – Monza

Az elődöntők első mérkőzéseit május 17-18-án, jövő kedden és szerdán, míg a visszavágóit május 21-22-én, jövő szombaton és vasárnap rendezik.