Serie C Playoff: búcsúzott a Foggia és a Cesena

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es idényének rájátszásában a csütörtök esti órákban a Serie C Playoff aktuális, harmadik körének visszavágóit bonyolították le.

Az „országos kör” első fordulójában szereplő tíz csapat öt oda-visszavágós párharcot vívott egymással. Döntetlen esetén a visszavágót hazai pályán játszó, bajnokságban előrébb végző csapat jutott tovább.

A Virtus Entella hazai környezetben egygólos győzelmet aratott a Foggia ellen, így kiemelt pozíciója révén haladt tovább a következő körbe. A FeralpiSaló ugyancsak 2-1-es hazai sikerrel abszolválta a Pescara elleni párharcot. A Palermo az idegenbeli siker után csak a hajrában egyenlítve ért el 1-1-es döntetlent a Triestina ellen, de így sem forgott veszélyben a továbbjutása.

A forduló bravúrját a Juventus U23 és a Monopoli csapatai jegyezték, akik mindketten idegenben mentek tovább. A “zebracsikók” Marco Da Graca találatával egygólos sikert ünnepelhettek a Renate vendégeként, míg a pugliaiak a hazai 2-1-es vereség után idegenben 3-0-ra múlták felül a 66. perctől emberhátrányban játszó Cesenát.

Az öt továbbjutó csatlakozik a legjobb nyolc között az alapszakasz három csoportmásodikjához, a Padova, a Reggiana és a Catanzaro együtteséhez.

A rájátszás lebonyolítását ebben az írásban ismertettük részletesen.

A Serie C Playoff csütörtöki eredményei:

Virtus Entella-Foggia 2-1
FeralpiSaló-Pescara 2-1
Palermo-Triestina 1-1
Renate-Juventus U23 0-1
Cesena-Monopoli 0-3

A Serie C Playoff következő körének párosításai:

Feralpisalò-Reggiana
Monopoli-Catanzaro
Juventus U23-Padova
Virtus Entella-Palermo

A párharcok első mérkőzéseit május 17-én, jövő kedden, a visszavágóit május 21-én, jövő szombaton rendezik. Döntetlen esetén továbbra is a második meccset otthon játszó, kiemelt jut tovább az egyes csatározásokból.