Serie B Playoff: kezdődik a rájátszás

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 2021-2022-es kiírásában péntektől rendezik meg a rájátszást, miután a Lecce és a Cremonese jutott fel automatikusan.

Az alapszakasz után a harmadiktól a nyolcadik helyig végzett csapatok vehetnek részt a rájátszásban. A három fordulóból álló playoff küzdelmeibe a harmadik és a negyedik helyezett az elődöntőben kapcsolódik be. Az egyes párharcokban mindig a bajnokságban jobb helyen zárt csapat játszhatja a visszavágót hazai környezetben, és annak az összetett döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

Az első fordulóban egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról, 90 perc utáni döntetlen esetén hosszabbításra kerül sor, amennyiben 120 perc alatt sincs döntés, akkor nincsenek büntetőrúgások, hanem a hazai pályán játszó kiemelt csapat megy tovább.

A Serie B playoff első fordulójában pénteken az Ascoli és a Benevento, míg szombaton a Brescia és a Perugia csap össze egymással. Előbbi párharc továbbjutójára a Pisa, utóbbiéra a Monza csapata vár az elődöntőben.

A mai párharc résztvevői ellentétes formában fejezték be a bajnokságot: a Picchio az utolsó öt fordulóban 4-1-0-s mérleget jegyzett, ezalatt a Strega egyetlen győzelem mellett négyszer kapitulált. Az alapszakaszban mindkét egymás elleni mérkőzést az aktuális vendégcsapat nyerte 2-0 arányban.

A Perugia hatalmas hajrával csípte el a nyolcadik helyet, miután az utolsó négy meccséből hármat megnyert, míg a Brescia az utolsó öt fordulóban két-két győzelmet és döntetlent ért el egy vereség mellett. Mindkét egymás ellenit a pályaválasztó nyerte a szezonban egygólos különbséggel.

Serie B Playoff, az első forduló programja:

Péntek, 20:30 Ascoli-Benevento
Szombat, 18:00 Brescia-Perugia