Serie B: eljött az utolsó forduló

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 2021-2022-es kiírásában a péntek esti órákban rendezik meg a bajnokság utolsó, 38. fordulójának mérkőzéseit.

A 37. fordulóban eldőlt, hogy még mindig nincs biztos feljutó. Az első helyezett Lecce egyetlen ponttal előzi meg a második Monzát, és kettővel a harmadik Cremonese csapatát. Rajtuk kívül még a negyedik Pisa is odaérhet az automatikus feljutó helyek valamelyikére. A salentóiak hazai, a többi vetélytárs mind idegenbeli mérkőzést fog vívni egymással. Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérleg dönt.

Az ötödik Brescia és a hatodik Benevento egyaránt hazai fellépéssel zárja az alapszakaszt. Mindkettőjük számára biztos, hogy ott lesznek a rájátszásban, és az is eldőlt, hogy automatikusan már nem juthatnak fel.

Az utolsó playoff-helyért még a Frosinone és a Perugia közt zajlik a küzdelem. Előbbi három pont előnyben van, az umbriaiak csak akkor csíphetik el a nyolcadik helyet, ha nyernek, az ellenlábas pedig veszít az utolsó fordulóban.

Az alsóházban az Alessandria és az L.R. Vicenza szemtől szemben vív kiesési rangadót. A piemontiak a jobb osztályozós helyen három ponttal előzik meg a nagyot hajrázó venetóiakat, amely győzelem esetén kiharcolná a playoutot. A Cosenza kettejük közé van beékelődve és hazai meccsre készül, nekik is igyekezniük kell, mert még kieshetnek. A tavalyi harmadosztályú playoff-győztes győzelem esetén viszont akár automatikusan is bennmaradhat, ha a 16-17. helyezett közt öt pont lesz a különbség, mert ebben az esetben nem kerülne sor osztályozóra.

A Serie B pénteki programja:

18:15
Crotone-Parma
20:30
Alessandria-L.R. Vicenza
Ascoli-Ternana
Benevento-SPAL
Brescia-Reggina
Como-Cremonese
Cosenza-Cittadella
Frosinone-Pisa
Lecce-Pordenone
Perugia-Monza