Serie C Playoff: a Foggia és a Juventus U23 bravúrja

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es idényének rájátszásában a szerda esti órákban rendezték meg a Serie C Playoff második fordulójának mérkőzéseit.

Az első forduló után kilenc csapat jutott tovább a következő körbe, ahol már az egyes csoportok negyedik, ill. ötödik helyezettjei is csatlakoztak. A továbbjutás ebben a körben is egyetlen mérkőzésen dőlt el, döntetlen esetén a hazai pályán játszó, a bajnokságban előrébb végző csapat ment tovább.

Idegenben csak a Foggia és a Juventus U23 harcolta ki a továbbjutást. Zdenek Zeman együttese a nap rangadóján, hátrányból fordítva győzött 2-1-re az Avellino vendégeként, és már a második meccsét nyerte idegenben. A torinói zebracsikók Mattia Compagnon góljával múlták felül a Pro Vercellit.

A Pescara kétgólos hátrányból harcolta ki a továbbjutáshoz szükséges döntetlent, a Virtus Entella szintén egy iksszel lépett tovább a következő körbe. A Triestina és a Monopoli egyaránt egy-egygólos hazai sikerrel vette az akadályt.

A rájátszás lebonyolítását ebben az írásban ismertettük részletesen.

A Serie C Playoff 2. fordulójának eredményei:

A csoport:
Triestina-Pro Patria 2-1
Pro Vercelli-Juventus U23 0-1

B csoport:
Virtus Entella-Olbia 1-1
Pescara-Gubbio 2-2

C csoport:
Avellino-Foggia 1-2
Monopoli-Virtus Francavilla 1-0

A továbbiakban az „országos kör” első fordulójában a hat továbbjutó csapathoz csatlakoznak az egyes csoportok harmadik, valamint az A csoportból a negyedik helyezett is. A párosítások sorsolását csütörtökön tartják.

Kiemeltek: Cesena, FeralpiSaló, Palermo, Renate, Virtus Entella
Nem kiemeltek: Foggia, Juventus U23, Monopoli, Pescara, Triestina

A tíz csapat öt oda-visszavágós párharcot vív egymással, döntetlen esetén a visszavágót hazai pályán játszó, bajnokságban előrébb végző csapat jut tovább. Az első mérkőzések időpontja május 8., a visszavágóké május 12. lesz.