Végleg megkaparintotta leendő klasszisát a Juve

Szerző: Adamo


Juventus együttese hivatalos oldalain keresztül adott tájékoztatást róla, hogy a Bajnokok Ligája-szereplés kiharcolásával életbe lépett a kötelező vásárlási opciójuk Federico Chiesa játékjogának végleges megszerzésére, akit eddig a Fiorentinától kölcsönöztek.

A januári keresztszalag-sérülését követően műtétje után lábadozó Chiesát a torinóiak 2020 nyarán 10+40 millió euró ellenében vették kölcsön a Fiorentina csapatától. A 24 éves támadó a nehéz kezdet után nagyszerűen teljesített a rekordbajnok soraiban. Az előző idényben a 30 bajnoki mérkőzése alatt nyolc találatot és nyolc gólpasszt regisztrált, minden sorozatot figyelembe pedig 15 gól és 10 assziszt került a neve mellé 42 fellépés alatt.

Ezt követően az aktuális kiírásban 18 mérkőzés alatt négyszer volt eredményes, korábban többször is kisebb sérülésekkel bajlódott, januárban azonban véget ért számára az idény. Cristiano Ronaldo múlt nyári távozása után több tér nyílt előtte és végképp bizonyította, hogy lehet számítani rá és a következő évek meghatározó játékosa lehet az Öreg Hölgy soraiban.

Chiesa mindemellett alapembere volt Roberto Mancini múlt nyáron Európa-bajnoki címet nyerő olasz válogatottjának. A Juventus üdvöskéje 2018 óta 38 pályára lépést vállalt az Azzurri színeiben.

Az olasz sportsajtó és a Juventus szurkolóinak egybehangzó várakozásai szerint Paulo Dybala távozásával a következő szezontól Chiesa kaphatja meg a torinói klubnál az ikonikus tízes mezt. Nála jobban aligha érdemelné meg bárki a jelenlegi keretből.