Serie C Playoff: több csapat döntetlennel jutott tovább

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es alapszakaszának befejezése után a vasárnapi napon kezdetét vette a másfél hónapon át tartó rájátszás küzdelemsorozata.

A csoportküzdelmek első fordulójában a párharcok egy mérkőzésből álltak, és a vendéglátóknak minden esetben a döntetlen is elég volt a továbbjutáshoz a bajnokságban hátrébb végző ellenféllel szemben. Így aztán idegenben csak a Pro Patria és az Olbia volt képes kiharcolni a továbbjutást. Az őket legyőzött Lecco és Ancona-Matelica korai búcsúja mindenképpen meglepetés.

Sok esetben a kiemelt hazai gárda egy “kényelmes” döntetlent játszott, a Pro Vercelli és a Juventus U23 egyaránt gól nélküli remivel ment tovább (egymás ellen folytatják), míg a Pescara és a Monopoli egyaránt hátrányból egyenlítve jutott tovább. Hazai pályán győzedelmeskedve csak a Gubbio és a Foggia tudott bejutni a következő fordulóba, melyre szerdán kerül sor.

A Serie C Playoff 1. fordulójának eredményei:

A csoport:
Lecco-Pro Patria 0-2
Pro Vercelli-Pergolettese 0-0
Juventus U23-Piacenza 0-0

B csoport:
Pescara-Carrarese 2-2
Gubbio-Lucchese 1-0
Ancona-Matelica-Olbia 0-2

C csoport:
Virtus Francavilla-Monterosi 2-2
Monopoli-AZ Picerno 1-1
Foggia-Turris 2-0

Az első forduló eredményeinek függvényében kerültek meghatározásra a május 4-én, szerdán esedékes második forduló párosításai. A következő körben minden csapatban a legjobb helyen végző csapat kapja az alapszakaszban leghátrébb végző versenyben lévő ellenfelet. A továbbjutás ismét egy meccsen dől el, döntetlen esetén a hazai csapat megy tovább.

A Serie C Playoff 2. fordulójának párosításai:

A csoport:
Triestina-Pro Patria
Pro Vercelli-Juventus U23

B csoport:
Virtus Entella-Olbia
Pescara-Gubbio

C csoport:
Avellino-Foggia
Monopoli-Virtus Francavilla

A rájátszás lebonyolítását ebben az írásban ismertettük részletesen.