Serie B: az utolsó előtti forduló következik

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 2021-2022-es kiírásában a szombati napon rendezik meg az utolsó előtti, 37. forduló mérkőzéseit.

Az aktuális éllovas Lecce győzelem esetén már a mai napon bebiztosíthatja feljutását, mint ahogyan a második Cremonese gárdájának is összejöhet, de ehhez a többi eredmény szerencsés alakulására is szükségük lenne. Az éllovas salentóiak az életben maradásért küzdő L.R. Vicenza otthonába látogatnak, amelynek mindenképpen pontszerzésre lenne szüksége ahhoz, hogy megőrizhesse osztályozós reményeit, de lehet, hogy ez is kevés lesz. A Grigiorossi a playoff-ért küzdő Ascoli csapatát látja vendégül.

A forduló élmezőnybeli rangadóját a Monza és a Benevento vívja egymással, akiket mindössze egyetlen pont választ el egymástól a harmadik és a hatodik helyen. A többiek közül a Pisa hazai, a Brescia idegenbeli fellépésre készül.

Egyelőre rengeteg forgatókönyv lehetséges a feljutást és a kiesést illetően egyaránt, a ma délutáni forduló után okosabbak leszünk. Helyzetjelentés a feljutásról szóló küzdelemről, továbbá a kiesés elleni harcról egyaránt készült.

A Serie B szombati programja:

14:00
Cittadella-Brescia
Cremonese-Ascoli
L.R. Vicenza-Lecce
Monza-Benevento
Parma-Alessandria
Pisa-Cosenza
Pordenone-Crotone
SPAL-Frosinone
Ternana-Perugia
16:15
Reggina-Como