Chiellini búcsúzik az Azzurritól – és a Juventustól is?

Szerző: Benedicto


Hátrányból fordítva győzte le 2-1-re a Sassuolot a Juventus tegnap este, amivel szinte biztossá tette jövő évi BL-indulását. A sikernek csereként beállva volt részese a csapatkapitány Giorgio Chiellini, aki a meccs után megerősítette: hamarosan fájdalmas búcsúnak lehetünk majd szemtanúi.

A veterán klasszis kapcsán eddig is komoly beszédtémát szolgáltatott a jövője, hiszen sajnos nem alakult minden a tervek szerint. Chiellini a tavaly nyári Eb után két évvel, 2023-ig meghosszabbította szerződését a Juventusszal, akkor arról beszélt, hogy a 2022-es, katari vb-n mindenképpen ott szeretne lenni. Az Azzurri viszont hatalmas csalódást okozva nem jutott ki a világeseményre, így Chiellini is kénytelen újraértékelni a lehetőségeit.

Az elmúlt hetekben két hír tartotta magát a nagy harcos hátvéddel kapcsolatban: hogy heteken belül visszavonul a válogatottságtól, valamint hogy nyáron felbontják a szerződését Torinóban, hogy az MLS-be igazolhasson levezetni. A Sassuolo legyőzése után ezekkel kapcsolatban nyilatkozott.

A Juventusszal sosem fog véget érni a szerelmem. Soha nem lesz vége! Ami engem illet, ez a szerelem nagyon erős, de azt hiszem a klub oldaláról is, ez sosem múlik majd el.”

“Természetesen mostantól a szezon végéig értékelnem kell majd, hogyan tovább. Mindent értékelnem kell és meg kell beszélnem a családommal, hogy mi lenne a legjobb megoldás.”

“Először érjük el a negyedik helyet és nyerjük meg a Coppa Italia-t, aztán leülök majd mindkét családommal – az itthonival és a Juventusszal is -, hogy kitaláljuk, mi a legjobb mindenkinek.”

“Ez tavaly nyáron is így történt, időt szántam a döntésre, és csak az Eb után írtam alá az új szerződést. Az én koromban nem lehet túlságosan hosszú távra tervezni, de ez teljesen természetes, rendben van így.”

“Remélem látszik rajtam, hogy boldog és relaxált vagyok, szeretném továbbra is élvezni a dolgokat a csapattársaimmal, aztán meglátjuk, mi következik.”

Chiellini tehát saját bevallása szerint klubszinten még nem döntött a jövőjéről, az viszont biztos, hogy egy fájdalmas búcsúra sor kerül majd június legelején, ugyanis a DAZN-nek megerősítette, hogy a június 1-jei Olaszország-Argentína meccs lesz számára az utolsó az olasz válogatott mezében. Hol máshol, mint a Wembley-ben.

“A Wembley-ben búcsút intek majd a Squadra Azzurranak – ott, ahol pályafutásom csúcsát értem el az Eb-győzelemmel. Szép emlékkel szeretnék búcsúzni az Azzurritól, ez lesz az utolsó meccsem Olaszország mezében.”

Chiellini tegnap már az 557. meccsét játszotta le a Juventusban, amivel két nem kevésbé legendás korábbi csapattársa, Del Piero és Buffon mögött csapata harmadik legtöbbször pályára lépő játékosa. Az Azzurri szerelését 2004 óta 116 alkalommal öltötte magára, tavaly júliusban pedig Eb-győzelemre vezette Olaszországot.