Serie B: Lecce-Pisa a hétfői fordulóban

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 2021-2022-es kiírásában a hétfői napon rendezik meg a 36. forduló mérkőzéseit. A hajrában egyre inkább élesedik a harc feljutó helyekért, hiszen az első hat helyezett négy ponton belül helyezkedik el.

A hétfői, ünnepi fordulóban a listavezető Cremonese a kiesés szélén táncoló Crotone otthonában fog pályára lépni. A kör várva várt rangadóján a második Lecce és az ötödik Pisa egymással méri össze tudását a Stadio via del Mare népes publikuma előtt. A két vetélytárs közt mindössze két pont a különbség.

Az élcsoport többi tagja közül a Monza az utolsó playoff-hely megtartásáért küzdő Frosinone vendége lesz. A Benevento a Ternana, a Brescia pedig a SPAL ellen szerepel hazai környezetben. A jelenleg a kilencedik helyet elfoglaló Perugia a forduló esti összecsapásán a Parma legyőzésével zárkózna közelebb a rájátszáshoz.

A Crotone mellett az L.R. Vicenza ugyancsak az életéért küzd, a Cosenza és az Alessandria egyaránt hazai környezetben menekülne az osztályozó elől a bennmaradás irányába.

A Serie B hétfői programja

12:30
Ascoli-Cittadella
15:00
Alessandria-Reggina
Cosenza-Pordenone
Crotone-Cremonese
Frosinone-Monza
Lecce-Pisa
18:00
Benevento-Ternana
Brescia-SPAL
Como-L.R. Vicenza
20:30
Perugia-Parma